Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Χάρρυ Κλυνν: ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»

Είμαστε Έλληνες ρε;

Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…
Έχουμε μέσα μας αίμα; Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;

Αφού είμαστε ανάξιοι πραγματικής επανάστασης, ανίκανοι να εξεγερθούμε και να στείλουμε στο διάολο το προδοτικό σινάφι του αρχισυνωμότη πράκτορα της παγκοσμιοποίησης, προτιμότερη είναι η..
 ομαδική αυτοκτονία από τον καθημερινό θάνατο και εξευτελισμό…

Ναι ρε… Απομεινάρια Ελλήνων είμαστε, θρασύδειλα ανθρωπάκια της ξευτίλας και της καρπαζιάς έτοιμοι να συμβιβαστούμε έναντι πινακίου φακής με τον βιαστή μας!
Διεφθαρμένα ανθρωπάκια που φτάσαμε στην εσχατιά της ανυποληψίας, γιατί ενώ τα μάτια μας πιστεύουν μόνο αυτά που βλέπουν, τα αυτιά μας ακούνε μόνο αυτά που τους υπόσχονται…
Αυτό το γελοίο πλαδαρό ιδεολογικό μίασμα, αυτή η μάστιγα που λέγεται Γ.Α. Παπανδρέου είχε το σθένος, με τις πλάτες των ξένων βέβαια, να εφαρμόσει στην ψύχρα πολιτικές και πρακτικές που δε θα αποτολμούσε ούτε κατά διάνοια να εφαρμόσει άλλος πολιτικός.
Αυτό το σίχαμα ξεδιάντροπα πλέον τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παγκοσμιοποίησης και έχει το θράσος δημόσια και με κάθε ευκαιρία να το διαδηλώνει!

Αυτό το άδειο τσουβάλι έχει την ψυχή να μας προγκίζει κι εμείς, κότες λειράτες, αναλωνόμαστε σε απεργίες εκτονωτικού χαρακτήρα, πορείες του κώλου, γιαουρτοεκτονώσεις, συζητήσεις «στα λόγια να βρισκόμαστε» και εξατμισμένες πλατειοσυνάξεις αγανακτισμένων στα λόγια… και σφάξε μας Πασά μου να αγιάσουμε!
Πάρτε τις πέτρες ρε, αρπάξτε στειλιάρια, τούβλα, αγκωνάρια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί μπροστά σας και πλακώστε τους…

Η βία θέλει βία και το αίμα – αίμα ρεεε…

Και η άγρια βιασμένη από τους ιθαγενείς κλέφτες πολιτικούς και τους διεθνείς τοκογλύφους…. Η αποτρόπαια σφαγμένη από τη «σοσιαλιστική» μάχαιρα του αρχιμειοδότη, Πατρίδα… ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ….
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

(Αναδημοσίευση από το blog ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ)

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

29/07/2011: Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 86α ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΑ! ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ...

Η ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ...

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

24/07/2011: ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!

Η 24η Ιουλίου του 2011 αποτελεί ήδη μία ιστορική ημέρα, καθώς ο εορτασμός της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συνοδεύτηκε από την εκδήλωση στη πλατεία Συντάγματος, η οποία συνδιοργανώθηκε από όλα τα κινήματα της πλατείας, έπειτα από κάλεσμα της Σπίθας Κουκακίου-Ν. Κόσμου για λογαριασμό της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη!


Η πλατεία πλυμμήρησε από τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, εκστασιάζοντας άπαντες παρευρισκόμενους, οι οποίοι διψασμένοι για αληθινή Δημοκρατία "σηκώθηκαν λίγο ψηλότερα", πιο ψηλά από τη προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων με τα χημικά ανά χείρας, σε μία ημέρα που μοσχοβολούσε γιορτή!



ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ:
ZOUGLA.GR

KENTRINEWS
MESOGEIANEWS
ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

...ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ένας πραγματικά μεγάλος Έλληνας, που πλούτισε την ελληνική τέχνη και τον ελληνικό λαό με αθάνατα πνευματικά έργα.


Αγάπησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του την ιδιαίτερή του πατρίδα την Κύπρο και ζούσε κάθε στιγμή με την ελπίδα ότι θα την δει κάποτε όπως την ήθελε. Ίσως γι' αυτό τον λόγο η Ελληνικότητα κυριάρχησε μέσα στην ψυχή και τη σκέψη του, έτσι που να αναδειχθεί σε κύριο γνώρισμα της μεγάλης του τέχνης. Οι Έλληνες θα πρέπει να είναι περήφανοι όχι μόνο γιατί κληρονόμησαν όλα αυτά τα μοναδικά έργα τέχνης αλλά και γιατί εκεί μέσα καθρεφτίζεται η ψυχή της Ελλάδας, από τους μυθικούς χρόνους έως τη σύγχρονη εποχή. Κι ακόμα γιατί με τη διεθνή τους απήχηση τα έργα αυτά προβάλανε το αληθινό πρόσωπο της πατρίδας μας, κάτι που τόσο έχουμε ανάγκη σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε. Εμάς που ευτυχήσαμε να τον ζήσουμε από κοντά, μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι απομείναμε μόνοι. Κυριολεκτικά ...             


Αθήνα, 25.7.2011 Μίκης Θεοδωράκης



ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο του Μιχάλη Κακογιάννη που εκτός από την ανυπολόγιστη προσφορά του στον Ελληνικό πολιτισμό, υπήρξε και μέλος της Επιτροπής Φίλων της Κίνησης και επανειλημμένα βοήθησε έμπρακτα τον αγώνα της. Το κενό που άφησε δεν μπορεί να αναπληρωθεί θα τον θυμόμαστε πάντα.



Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Η ιστορία θα επαναληφθεί (δείτε το παρακάτω βίντεο), έστω και χωρίς τη φυσική παρουσία του Μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη! Τη Κυριακή, 24/07/2011, στις 19.00, ΟΛΟΙ θα βρεθούμε στη πλατεία Συντάγματος να γιορτάσουμε με τον δικό μας τρόπο την ημέρα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Θα αποδείξουμε πως η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι απλά μία γιορτή μία συγκεκριμένη ημέρα του χρόνου, αλλά η μεγάλη λαϊκή απαίτηση (ποιος θα το πίστευε, μετά από 37 χρόνια και τόσους αγώνες)! Ο λαός πλέον γνωρίζει όμως πως δε βιώνει Δημοκρατία, αλλά φασιστική ολιγαρχία!

Τη Κυριακή, 24/07/2011, θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ! Και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη θα εμπνεύσει, θα ξεσηκώσει και θα φωτίσει ξανά, μέσα στο σκοτάδι των ημερών που διανύει η πατρίδα μας.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ!

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!



ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

20.07.2011

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών  και οι Σπίθες Αττικής, έκαναν δεκτή την πρόταση της Σπίθας Κουκακίου-Νέου Κόσμου, και  εν όψει της επικείμενης επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση  που θα πραγματοποιηθεί  στις 24 Ιουλίου στις 7μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στην Βουλή. Μαζί μας, φίλοι της Κίνησης, όλοι οι αγανακτισμένοι πολίτες  καθώς και πολλά δημοκρατικά μέτωπα. Με τραγούδια, συνθήματα και πολύ πάθος.

Σκοπός της εκδήλωσης, σε αυτήν την ζοφερή περίοδο της κοινοβουλευτικής χούντας που διανύουμε,  είναι να αναδείξουμε ότι ο Λαός  και μόνο αυτός μπορεί να γιορτάζει,  διαμαρτυρόμενος πάντα ειρηνικά, το ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Ο Λαός, που στέλνει μήνυμα, σε όλους αυτούς που συμμετέχουν στην φετινή, «λιτή» όπως μάθαμε εκδήλωση του Προεδρικού Μεγάρου, ότι η Δημοκρατία γιορτάζει εφέτος στις πλατείες. Ότι οι Ανεξάρτητοι Πολίτες  είναι ο πραγματικός θεματοφύλακας του θεσμού που καταπατείται, παραβιάζεται και εξευτελίζεται από αυτούς που ψήφισαν το  Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο,
Στην Ιστορία αλλά και στη συνείδηση του ΛΑΟΥ, όλοι αυτοί   οι πολιτικοί θα περάσουν ως  προδότες.

 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!!
(Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/07/11, ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

Η ΣΠΙΘΑ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ-Ν.ΚΟΣΜΟΥ εν οψει της επικειμενης ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στις 24-7-2011 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ σε ολες τις ΣΠΙΘΕΣ και με την βοηθεια της ΕΥΑ να αναλαβουν πρωτοβουλια για την συνδιοργανωση με ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ της αληθινης γιορτης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που θα λαβει μερος στην πλατεια συνταγματος καθως και σε ολεσ τις πλατειες ,σε ολες τις περιοχες της ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΣΚΟΠΟΣ της εκδηλωσης ειναι να αναδειξουμε οτι ο ΛΑΟΣ ,σε αυτην την περιοδο της κοινοβουλευτικης χουντας που διανυουμε,γιορταζει διαμαρτυρομενος,το ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και στελνειμηνυμα ,σε ολους αυτους που συμμετεχουν στην > εκδηλωση του Προεδρικου Μεγαρου με την παρουσια ολων των προδοτων που απαρτιζουν το σαπιο πολιτικο συστημα,οτι αυτος (Ο ΛΑΟΣ) και μονο αυτος ειναι ο πραγματικος θεματοφυλακας του θεσμουκαι πως πολυ συντομα θα τον αποκαταστησεικαι θα τον επαναφερει στην αμεσοδημοκρατικη του μορφη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ η εκδηλωση ,χρονικα,να γινεται παραλληλα με αυτην του Προεδρικου Μεγαρου ουτως ωστε να γινει πιο δυνατη και ουσιαστικη η διαμαρτυρια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ την ορχηστρα του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ για να δωσει τον αναλογο παλμο που χρειαζεται ο ΛΑΟΣ για την συγκεκριμενη εκδηλωση.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ πως αν η υγειατο επιτρεψει η παρουσια του ΜΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ να βοηθησουν στην πραγματοποιηση της εκδηλωσης σε αμεση συνεργασια και συντονισμο με την ΕΥΑ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΧΗΡΟ!!!

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

ΣΠΙΘΑ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ-Ν.ΚΟΣΜΟΥ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον Χρήστο Παπουτσή για ένα βίντεο ροής κι έναν Σωκράτη-Της Σεμίνας Διγενή

Αγαπητέ Χρήστο
θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον όροφο κάτω από μάς.
 Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που ''φορτώνεται'' με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις. Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ' αυτά που συνέβαιναν γύρω απ' αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν...
Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με τον Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαϊκά μέτρα, να παρακαλάς τον Γιομπαζολιά να ''περιποιηθεί'' τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταιλιάνα, την Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα... Θυμάσαι; Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.
 Είπα ''δυνάμεις καταστολής'' και το βίντεο ροής που λέγαμε πιο πριν, σε δείχνει -τριάντα τόσα χρόνια μετά- να δίνεις εντολή να ρίξουν ληγμένα δακρυγόνα σε διαδηλωτές. Σε δείχνει να θέτεις -μέσω των ΜΑΤ- σε ισχύ το σχέδιο ''Βίαιης καταστολής και διάλυσης συγκεντρώσεων'' και τη χρησιμοποίηση 2.860 δακρυγόνων...
(Χρήστο, όταν πηγαίναμε μαζί παλιά σε διαδηλώσεις, αυτοί οι φασίστες όπως τους έλεγες, δεν μας έριχναν ποτέ πάνω από 500... Άσε που τα περισσότερα τα έτρωγε ο Καραμπελιάς!) Πολύ αίμα παλιέ μου φίλε, πολλά ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα πλευρά και πολύ προκλητικές οι δηλώσεις σου μετά. Αν αυτό συνέβαινε τότε, που φορούσες το αμπέχωνο, τα γένια σου ήταν μαύρα και σου είχε ο Λαλιώτης υπόκρουση τα Κάρμινα Μπουράνα, φαντάζεσαι πώς θα αποκαλούσες τον αρμόδιο υπουργό;  Εσύ λοιπόν, Υπουργέ μου όχι μόνο αιματοκύλισες τις Τετάρτες του Συντάγματος, αλλά σε πληρώσαμε  και ακριβά για να μας δείρεις. Πάνω από 1.100.000 ευρώ ΜΑΣ κοστίζει, για να φροντίσεις ΕΣΥ να κυλήσει το αίμα των διαδηλωτών.

Όμως παρασύρθηκα, (είναι που έχουμε να μιλήσουμε και πάνω από 20 μήνες...) άλλο είναι το θέμα μου σήμερα, για άλλο αίμα θέλω να σου μιλήσω. Για το αίμα του Γκιόλια. Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Και ο προκάτοχός σου ήξερε. 
Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ' αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια. Θέλω όμως να ξέρω, θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ποιός τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, ποιός διάολος ήταν; Για ποιό λόγο του έκλεισαν το στόμα; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν μιλάει κανείς; Ποιός απαιτεί αυτήν την ομερτά; Οι έρευνες και του Χρυσοχοίδη και οι δικές σου (άν έγιναν ποτέ...) πού οδήγησαν; Πόσα τηλέφωνα έπεσαν κι από πού, για να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει;
Χρήστο, πρέπει να ξέρεις ότι λέγονται πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των περίφημων  ''ερευνών''. Όσοι σε υπερασπίζονται λένε πως είναι πολύ θολό το τοπίο για να μπορέσεις να βρεις άκρη και παραείναι τοξικό το θέμα για να ''ανοίξει''. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εκτελείς υπάκουα, εντολές σιωπής (όχι απαραίτητα από πολιτικά κέντρα)...
Νάτο πάλι το βίντεο ροής... Σε δείχνει να κρατάς, σε πορεία, τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου κι εμένα να φωτογραφίζω.
Στο όνομα αυτής της σκηνής, μπορείς να πεις την αλήθεια; Γιατί σου είπα, ξέρω ότι ξέρεις. Σκότωσε το Σωκράτη, αυτός που νομίζω;

Υ.Γ.Αν ποτέ μου πεις την αλήθεια, θα λυπηθώ μόνο για ένα πράγμα, που δεν θα την ακούσει από το στόμα σου ο συνάδελφος μου, που τα παλληκάρια σου φρόντισαν με μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, να χάσει την ακοή του.
Το τελευταίο πράγμα  που άκουσε, ήταν εκείνο το δικό μας σύνθημα  ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ... Δεν το θυμάσαι όμως, ε;


     Σ.
 

Συντάκτης: Σεμίνα Διγενή

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ»


Κύριε Διευθυντά,
     
Στο φύλλο της Εφημερίδας σας υπ'  αριθμ. 1664/14.7.2011., στη σελ. 15 και στο δημοσίευμα με τίτλο: «
Νέο κόμμα από ΠΑΣΟΚογενείς...», αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι: «... ένα νέο κόμμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς βρίσκεται στα σκαριά, με αντιμνημονιακό χαρακτήρα και βασικό κορμό ΠΑΣΟΚογενείς και σοσιαλιστικές δυνάμεις...» και ότι: «...σήμερα (σημ.:14.7.11) πραγματοποιείται η λεγόμενη "Συνάντηση των 8", οι οποίοι πρωτοστατούν στη δημιουργία του νέου κομματικού φορέα». Μεταξύ των οκτώ ονομάτων που συμμετέχουν στην εν λόγω ομάδα, αναφέρεται και το δικό μου. Όσον αφορά στη δική μου συμμετοχή, η πληροφορία αυτή, που περιήλθε σε μένα στα Κύθηρα μόλις χθες από την ανάγνωση της εφημερίδας σας, δεν είναι αληθής. Για τα λοιπά πρόσωπα δε γνωρίζω τίποτε. Θα ήθελα, όμως, επιπροσθέτως να σας παρακαλέσω να περιλάβετε σ' αυτή τη διάψευση και την ακόλουθη δήλωση:
      «Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως, με τον  αγώνα, τον οποίο άρχισα στις αρχές Ιουνίου του 2010, εναντίον των δανειακών συμφωνιών (του λεγόμενου «Μνημονίου»), που υπέγραψε πέρυσι το Μάϊο η Κυβέρνηση, θέλησα, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως Έλληνας πολίτης, να θέσω στη διάθεση του Ελληνικού Λαού τις γνώσεις μου για το ιδιαίτερα κρίσιμο αυτό θέμα του επονείδιστου δανεισμού της Ελλάδας. Αποκλειστικός και μοναδικός σκοπός αυτής της προσπάθειας ήταν και ειναι να συμβάλω με τις μικρές μου δυνάμεις στη σωστή πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών και των Ευρωπαίων -κάτι που παραλείπεται συστηματικά από το επίσημο κράτος και από τα μεγάλα ΜΜΕ- για τους παράνομους, επονείδιστους και πρωτοφανείς όρους που επέβαλαν στη χώρα μας οι εν λόγω συμβάσεις. Οι όροι αυτοί δεσμεύουν ολοκληρωτικά την εθνική κυριαρχία και το σύνολο της εθνικής περιουσίας, παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και προκαλούν συστηματικά την εξαθλίωση των οικονομικά αδυνάτων και την οικονομική εξάρθρωση του μεσαίου κοινωνικού και του όλου εθνικού χώρου. Η προσπάθεια της σωστής ενημέρωσης αποβλέπει στη δημιουργία υψηλής συνείδησης ευθύνης των Ελλήνων πολιτών, ώστε ο Ελληνικός Λαός, ασκώντας τα πολιτικά δικαιώματα που του παρέχει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, να αντισταθεί ειρηνικά, αλλά και αποτελεσματικά, κατά της πολιτικής των μεγάλων κέντρων της απάνθρωπης οικονομικής εξουσίας και αυτών που τα υπηρετούν και, παράλληλα, να γεννήσει μέσα από τα σπλάχνα του και να εκθρέψει την πολιτική σκέψη, το πολιτικό φρόνημα και τις προσωπικότητες της πολιτικής που θα απελευθερώσουν τη χώρα μας  από τα δεσμά που του επέβαλαν και του επιβάλλουν. Με αυτά τα δεδομένα, όπως έχω επανειλημμένα δηλώσει, η προσπάθειά μου δεν αποβλέπει ούτε στην ίδρυση πολιτικού κόμματος, ούτε στη συμμετοχή μου σε ίδρυση ή σε υπάρχον πολιτικό κόμμα. Αυτά σήμερα, όπως και σε κάθε μεγάλη πολιτική κρίση, τα εγκυμονεί ο Ελληνικός Λαός. Αυτό έχει  δηλώσει επανειλημμένως και ο εμπνευστής και ιδρυτής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης, με τον οποίο έχω την τιμή να συνεργάζομαι στους αγώνες της Κίνησης από την ίδρυσή της, στην 1 Δεκεμβρίου του 2010».


Κύθηρα, 15 Ιουλίου 2011   
                                                
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γιώργος  Κασιμάτης

ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών δημοσιεύει σήμερα το κείμενο του διαβήματός της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που φέρει ημερομηνία 19 Μαϊου 2011 και υπογράφεται από τον Ιδρυτή της Κίνησης Μίκη Θεοδωράκη και τον Καθηγητή Γιώργο Κασιμάτη διευκρινίζοντας ότι προβαίνει στην δημοσίευση του εν λόγω κείμενου σήμερα, δύο περίπου μήνες μετά την ιδιόχειρη παράδοσή του στον Πρόεδρο, ώστε να δοθεί, όπως επιβάλλεται, επαρκής χρόνος για τη μελέτη του και τη λήψη σχετικής θέσης απέναντι στην έκκληση του διαβήματος. 
          
Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών διευκρινίζει επίσης ότι δεν έχει περιέλθει σε γνώση της καμιά απολύτως  αντίδραση ή θέση του Ρυθμιστή του Πολιτεύματος ως προς το περιεχόμενο και την έκκληση του διαβήματος.


ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κύριο Κάρολο Παπούλια     
                                                                  
Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,
Από το Μάιο του 2010 που η Ελληνική Κυβέρνηση σύνηψε με τις άλλες δεκαέξι Χώρες της Ευρωζώνης και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις Συμβάσεις Δανεισμού (τη «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης», το «Μνημόνιο Συνεννόησης» και το «Διακανονισμό Χρηματοδότησης Αμέσου Ετοιμότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - Συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης»), ο Ελληνικός Λαός υφίσταται την επιβολή μιας πρωτοφανούς πολιτικής εξουσίας, η οποία είναι εκτός της συνταγματικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας. Από τότε, ο Ελληνικός Λαός είναι μάρτυρας μιας συνεχούς παράκαμψης των οργάνων του πολιτεύματος, της Λαϊκής Αντιπροσωπείας και του Προέδρου της Δημοκρατίας όσον αφορά στη διαδικασία επικύρωσης και κύρωσης των εν λόγω διεθνών συμφωνιών, που συνιστά σοβαρή παραβίαση του πολιτεύματος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Μίκης Θεοδωράκης διαψεύδει



Επανέρχεται με μια περίεργη εμμονή γνωστή εβδομαδιαία εφημερίδα -με παλιές περγαμηνές εγκυρότητας δυστυχώς- ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ή και ολόκληρη η Κ.Α.Π. θα συμμετέχει σε νέο κόμμα η δημιουργία του οποίου «θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα» -δεν μας διευκρινίζει ποια 24ωρα αφού την «είδηση» είχε δημοσιευτεί ξανά πριν από μια εβδομάδα.

Ίσως δεν θα έπρεπε να επανέλθουμε, όμως θεωρούμε ότι έχουμε όμως υποχρέωση προς τα μέλη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών να το κάνουμε.

Γι' αυτό επικοινωνήσαμε με τον Μίκη Θεοδωράκη, που όπως είναι γνωστό είναι σε ανάρρωση στο σπίτι του στο Βραχάτι Κορινθίας, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά όλα τα παραπάνω σενάρια. Με την ευκαιρία αυτή μάλιστα διεμήνυσε μια για πάντα πως για ό,τι αφορά τέτοιου είδους θέματα, όπως τη δημιουργία κόμματος, τη συμμετοχή της Κ.Α.Π. σε Μέτωπο κ.λπ., την απόφαση θα την πάρουν όλα τα μέλη των Σπιθών, δεν είναι κάτι που μπορεί να αποφασιστεί μόνο από τον ίδιο. Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι αυτό είναι περισσότερο από αυτονόητο, όμως μετά από τον ορυμαγδό παρόμοιων «ειδήσεων» που έχουν κατακλύσει τελευταία ιδίως το Διαδίκτυο και που μόνο σκοπό έχουν να δημιουργήσουν σύγχυση και ψευδείς εντυπώσεις, θεώρησε απαραίτητο να κάνει τη διευκρίνιση αυτή και βεβαίως δεν πρόκειται να επανέλθει.

Ιωάννα Κολοβού
Γραφείο Τύπου
Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών

14-7-2011

ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

(Αναδημοσιευση από ENET.GR)

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. * ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΥΣΙΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ

Εριχναν αέρια απαγορευμένα και σε πόλεμο

Πίκρα, δάκρυα, οργή. Και μια ξεκάθαρη απόφαση που συνοψίστηκε σε δύο λέξεις: Φτάνει πια... Αυτά ήταν τα βασικά στοιχεία της χθεσινής συνέντευξης Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και του διοικητή των ΜΑΤ. 



Το Γενικό Χημείο του Κράτους ανίχνευσε, ανάμεσα στα άλλα, την περιβόητη ουσία CS, απαγορευμένη από διεθνείς συνθήκες και τη σύμβαση του Παρισιού, που έχει υπογράψει και η χώρα μας 

Το Γενικό Χημείο του Κράτους ανίχνευσε, ανάμεσα στα άλλα, την περιβόητη ουσία CS, απαγορευμένη από διεθνείς συνθήκες και τη σύμβαση του Παρισιού, που έχει υπογράψει και η χώρα μας Αιτία, η απρόκλητη βία των αστυνομικών δυνάμεων στις 15, 29 και 30 Ιουνίου έναντι των πολιτών που σημαδεύτηκε «από πρωτοφανή, εξευτελιστική και απάνθρωπη» μεταχείριση δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τεχνικών και κορυφώθηκε «με τη βαριά σωματική βλάβη» του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Α.Π.: ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


 
12-7-2011 

                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       
 
                                                 
            ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ  
                       ΚΑΙ ΤΟ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 


Τις τελευταίες  ημέρες κυκλοφορούν στον Τύπο και στο  διαδίκτυο κάποιες «ειδήσεις» οι οποίες αναπαράγονται με μεγάλη ταχύτητα και κάνουν το γύρο των ειδησεογραφικών blogs και όχι μόνο. Ειδήσεις υπόπτου προελεύσεως, που παραβιάζουν τη βασική αρχή της δημοσιογραφίας, αυτήν της διασταύρωσης αλλά και άλλες που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. 
Επειδή αυτές οι «πληροφορίες» πύκνωσαν και επειδή  κάποια μέλη των Σπιθών αναρωτιούνται το πώς και γιατί, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης πιστός στο όραμα της Διακήρυξης της 1ης του Δεκέμβρη 2010, ουδεμία σχέση έχει με αυτά  τα δημοσιεύματα που παρα-πληροφορούν τον ανύποπτο αναγνώστη. Ο Μίκης Θεοδωράκης ίδρυσε την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ακριβώς για να χτυπήσει το υπάρχον σαθρό πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση και με κανένα τρόπο να συνεργαστεί μαζί του, ούτε βέβαια να αναπαράγει κάτι παρόμοιο σε καμία μορφή. Τα μέλη των Σπιθών,  το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά γι’ αυτό συντάχτηκαν μαζί του, επειδή όμως οι μέρες είναι πονηρές αναγκαζόμαστε να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο.  

                  
                                                                                  Ιωάννα Κολοβού 
                                                                                   Γραφείο Τύπου  
                                                                      Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ" (Από ΣΠΙΘΑ Αλίμου-Γλυφάδας)









Όταν η δημοκρατία υποτάσσεται στη χρεοκρατία                                             ΑΛΙΜΟΥ – ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
Από τους Αρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη


ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011, 7:30 μμ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ 123 ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ


ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Η ΣΠΙΘΑ ΜΑΣ ΠΛΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Όπως από τη πρώτη στιγμή, έτσι και τώρα, η Σπίθα Μαρκοπούλου συνεχίζει να στέκεται πλάι στους Ανεξάρτητους, Αγανακτισμένους Έλληνες, πιστή στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και στην αναγκαιότητα για δράση. Συνεχίζοντας τη μεγαλείωδη "καμπάνια" ενημέρωσης και πληροφόρησης του ελληνικού λαού, όσοι συμμετέχουμε στη Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, δε θα σταματήσουμε να μαχόμαστε στο πλευρό κάθε Ανεξάρτητου, Ελεύθερου Έλληνα, για Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία-Πατριωτική Αναγέννηση.

Η ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ χαιρετίζει λοιπόν τη πρωτοβουλία των "αγανακτισμένων του Δήμου Μαρκοπούλου" και δηλώνει τη συμπαράσταση και συμμετοχή της σε κάθε μελλοντική δραστηριότητα στη πόλη μας, αρχής γεννομένης της ερχόμενης Παρασκευής, 15/07/2011.

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ:
www.exanatolis.gr
www.mesogeianews.gr

Οι «αγανακτισμένοι του Δήμου Μαρκόπουλου»

Καλούμε όλους να συμμετέχουν :
Σταθερή μέρα για τη διεξαγωγή λαϊκής συνέλευσης  κάθε Παρασκευή στην πλατεία Μαρκοπούλου.
Θα συζητάμε τις γενικότερες εξελίξεις – τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις – οργάνωση προβολών και συζητήσεων πάνω σε γενικά καθώς και σε τοπικά ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή μας.
  • Την Παρασκευή 8/7, στις 8μμ στην πλατεία Μαρκοπούλου, στην προβολή βίντεο για τη δανειακή σύμβαση και το χρέος και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει σχετικά με το τι προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο Εφαρμοστικός Νόμος.  
  • Την ΚΥΡΙΑΚΗ 10/7 στο Σύνταγμα, μετά της 6μμ, στη νέα μεγάλη παλλαϊκή διαδήλωση  

Δεν υποχωρούμε και δεν θα κουραστούμε – θα είμαστε συνεχώς μπροστά τους και

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ το νέο μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΕΕ, ΤΟ ΔΝΤ, Η ΤΡΟΙΚΑ 
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

29/06/11 Η ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ (βίντεο) - ΔΕΙΤΕ ΤΟ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΠΑΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


"Έχοντας πάντα την πεποίθηση ότι είναι αδύνατον να δοθεί λύση στο εθνικό μας πρόβλημα μέσα από το Σύστημα και έχοντας επιλέξει το δρόμο της ολομέτωπης σύγκρουσης με το Σύστημα με όπλο τη δημιουργία ενός Πατριωτικού Παλλαϊκού Μετώπου, θεωρώ ότι ο ρόλος μας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, φτάνει να θέλουμε και να μπορούμε να τον αναλάβουμε με καθαρή κρίση, με υπευθυνότητα, με συνοχή και θέληση..."

Αθήνα, 29.6.2011

Μίκης Θεοδωράκης


Ο ΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ -ΞΑΝΑ- ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ


(Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών)


Κύριε Πεταλωτή,

Εσείς πρώτος αποφασίσατε να θέσετε πάνω από τις προσωπικές σας σχέσεις το καθήκον σας ως πολίτη, που σας οδήγησε στους κόλπους της παρούσας Κυβέρνησης. Δικαίωμά σας, όπως είναι και δικαίωμά μου, όχι μόνο να διαφωνώ με την πολιτική της Κυβέρνησης αλλά και να τη θεωρώ επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Στα πλαίσια αυτής της αντίθεσης είχα την τιμή να δημιουργήσω την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών (Κ.Α.Π.), με μοναδικό στόχο την απομάκρυνσή σας από την Κυβερνητική Εξουσία και την ολοκληρωτική εξαφάνιση του Συστήματος Εξουσίας, γιατί το θεωρώ ξένο σώμα επάνω στον εθνικό μας κορμό και ουσιαστικό κατασκεύασμα της ξένης εξάρτησης.

Λυπάμαι πάρα πολύ που τόσοι και τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι όπως εσείς, δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Εσείς ειδικά είσθε ασφαλώς σε θέση να γνωρίζετε το πώς και το γιατί ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε ηθελημένα κάτω από την άμεση εξάρτηση και έλεγχο του ΔΝΤ και της Τρόικα. Η δικαιολογία ήταν το μεγάλο δημόσιο χρέος. Όμως από πότε το μεγάλο δημόσιο χρέος οδηγεί σε κρίση σαν τη δική μας; Αν ήταν έτσι, τότε η πρώτη χώρα που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει κάτι ανάλογο, θα ήταν η Αμερική, που έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος αλλά και τα υπόλοιπα καπιταλιστικά κράτη, που κι αυτά έχουν πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος, χωρίς αυτό να συνεπάγεται κρίση σαν τη δική μας. Το συμπέρασμα επομένως είναι, ότι η δική μας κρίση δημιουργήθηκε ηθελημένα.
Συμφωνείτε με την τακτική της Κυβέρνησης; Τότε είμαι υποχρεωμένος να σας πω με λύπη μου ότι σας θεωρώ συνυπεύθυνο γι' αυτό το μέγα έγκλημα που διαπράττεται κατά του Λαού και που το κατατάσσω ανάμεσα στις πιο μαύρες σελίδες που έζησε ο Ελληνισμός στα 3.000 χρόνια της ύπαρξής του.

Όπως θεωρώ συνυπεύθυνους και όλους όσους ψήφισαν ΝΑΙ κάτω από ένα χαρτί που μας ντροπιάζει, μας ατιμάζει γιατί μεταβάλλει την περήφανη πατρίδα μας σε ένα φτηνό εμπόρευμα εκτεθειμένο στις αρπακτικές ορέξεις των διεθνών χρηματιστηριακών κύκλων.

Στο παρελθόν ο λαός μας, κ. Πεταλωτή, μάτωσε υπερασπιζόμενος πολύ λιγότερα εθνικά αγαθά απ' αυτά που εσείς προσφέρατε πραξικοπηματικά στις ορέξεις των Μεγάλων Αφεντικών. Και λέω «πραξικοπηματικά», γιατί μια Κυβέρνηση του 20%, όσο είναι η εκλογική σας δύναμη, δεν έχει το ουσιαστικό εθνικό δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις.

Αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που είναι υποχρεωμένη να αντιστέκεται σε κάθε αντεθνική και αντιλαϊκή ενέργεια, με κάθε νόμιμο τρόπο. Και ένας απ' αυτούς είναι η Αφίσα με τα πρόσωπα όσων τόλμησαν να αγνοήσουν τα εθνικά νόμιμα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για να μάθει ο λαός τους υπευθύνους για το κατάντημά του.

Γι' αυτό το λόγο αλλά και γιατί ο μοναδικός υπεύθυνος τόσο από ουσιαστικής όσο και από τυπικής απόψεως για τις ενέργειες των μελών της Κ.Α.Π. είμαι εγώ, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη, ώστε σε περίπτωση νομικής δίωξης να είμαι εγώ και κανένας άλλος ο διωκόμενος, αποδεχόμενος τις όποιες συνέπειες.


Βραχάτι, 8.7.2011
Μίκης Θεοδωράκης

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Απάντηση Μίκη Θεοδωράκη στον τυχάρπαστο Πεταλωτή

Επειδή ζούμε εκρηκτικές στιγμές, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας. Ο κ. Πεταλωτής, αστόχαστα και ανιστόρητα, με χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα. Αυτή είναι πολύ βαρειά κουβέντα, που επειδή ακριβώς βιάζει την ιστορική πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να γυρίσει κάποτε μπούμεραγκ ενάντια σ' αυτόν που την εκστομίζει και την παράταξή του.
 
Για να του φρεσκάρω τη μνήμη, φασιστική πράξη είναι όταν το 20% του εκλογικού σώματος, όπως δείχνουν όλα τα γκάλοπ ότι είναι η σημερινή δύναμη του ΠΑΣΟΚ, περιφρονεί το 80%. Και οχυρωμένο πίσω από την Τρόικα, τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, υποβάλλει τον Λαό και το Έθνος σε σκληρή δοκιμασία με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξή τους. Όσον αφορά τους βουλευτές που φορτώθηκαν την ιστορική ευθύνη του ΝΑΙ, δεν είναι μόνο οι αφισσοκολητές της ΣΠΙΘΑΣ (που κατηγορεί και απειλεί ο κ. Πεταλωτής) που πιστεύουν ότι η πράξη τους προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα, τις ιστορικές μας παραδόσεις, τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας και τους αγώνες για ελευθερία που ξεκίνησαν από το ΟΧΙ των Ελλήνων.Είναι η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. Είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες που καθημερινά σας μουντζώνουν εσάς και την παράταξή σας, κ. Πεταλωτή.
 
Αν τολμάτε λοιπόν, πείτε καθαρά στους Έλληνες ότι είναι φασίστες, γιατί δεν έμαθαν να προσκυνούν όπως μερικοί άλλοι την κ. Μέρκελ και ΣΙΑ. Και βγάλτε απ' το μυαλό σας ότι θα μπορέσετε με τη γνωστή μέθοδο της λάσπης να μας φορτώσετε οποιαδήποτε μη ειρηνική συμπεριφορά, αφού από την Ιδρυτική Διακήρυξη έως και σήμερα τονίζουμε συνεχώς ότι κάνουμε μία ειρηνική επανάσταση. 



Βραχάτι, 4.7.2011
Μίκης Θεοδωράκης 

"ΓΡΟΘΙΑ" ΤΩΝ ΣΠΙΘΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

Επιτέλους, ένα τρανταχτό σημάδι πως υπάρχουν ΣΠΙΘΕΣ που ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα και με τις αναγκαίες δράσεις, βάσει των ιδεωδών, του ήθους και της αξίας της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη... Ας παραδειγματιστούμε όλοι μας και ας συνειδητοποιήσουμε τον ρόλο μας. "Φαγωνόμαστε" μεταξύ μας και ο εχθρός είναι απέναντι και γελά...

Παρακάτω ακολουθεί ανταλλαγή επιστολών των ΣΠΙΘΩΝ Θράκης και των τοπικών ΠΑΣΟΚικών βουλευτών...

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


(Δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο, όπως αυτό έφτασε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο...)

Οι 4 Σπίθες των θρακικών πόλεων (Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας) συμφωνήσαμε σε κάποιες κοινές ενέργειες και ήδη έχουμε δώσει στον Τύπο ένα κείμενο για την άθλια στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Γάζας και μία αφίσα (επισυνάπτεται) για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τους τοπικούς βουλευτές.
Σ' αυτήν την τελευταία μας πρωτοβουλία απάντησαν ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ οι 3 νομαρχιακές του ΠαΣοΚ και οι 7 βουλευτές με την κάτωθι κατάπτυστη ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα, συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι, φασίζουσας ιδεολογίας και νοοτροπίας, με προσχηματικές και ψευδεπίγραφες επωνυμίες, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν ολόκληρο τον πολιτικό χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να στοχοποιήσουν προσωπικά τους Βουλευτές του. Αυτό το έργο παίχτηκε και σήμερα στην Κομοτηνή με την κυκλοφορία αφίσας με τα πρόσωπα των Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τη Θράκη, με υπογραφή «ΣΠΙΘΕΣ ΘΡΑΚΗΣ» και αναφέροντας: «ΘΡΑΚΙΩΤΗ, ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!! ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΙ-ΝΑΙ-ΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ…».
Επειδή είναι γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες άθλιες ενέργειες, χρησιμοποιώντας σαν σύμβολο τους την κρεμάλα, με γνωστά σκοταδιστικά κίνητρα, δηλώνουμε ότι η στοχοποίηση αυτή, ταυτίζεται με τις πιο σκοτεινές πλευρές της ιστορίας μας και προτρέπει με φασιστικό τρόπο σε τρομοκρατικές ενέργειες. Τους ενημερώνουμε όμως, ότι μάταια ψάχνουν ευκαιρία να βγουν από τα σκοτάδια που δρούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν όχι απλώς ανεχόταν, αλλά συμμετείχαν στη διαμόρφωση της σημερινής τραγικής κατάστασης και ας μην αναγορεύονται σε τιμητές των «Θρακιωτών». Οι πραγματικοί Θρακιώτες επί χρόνια αποδεικνύουν ότι τέτοιες ακραίες συμπεριφορές τις καταδικάζουν, αλλά και επιπλέον κατανοούν ποιοι εργάζονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ποιοι όπως οι «ΣΠΙΘΕΣ ΘΡΑΚΗΣ», ποντάρουν στο χάος και τη χρεοκοπία για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΒΡΟΥ
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΞΑΝΘΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟΚ. ΕΒΡΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΕΒΡΟΥ
ΟΛΓΑ ΡΕΝΤΑΡΗ ΤΕΝΤΕ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΒΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗ ΟΣΜΑΝ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟΚ. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΞΑΝΘΗΣ
ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΞΑΝΘΗΣ

Για να λάβουν εχθές την δική μας:

ΣΠΙΘΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Διαβάσαμε έμπλεοι θυμηδίας την ανακοίνωση των τοπικών βουλευτών και νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αφίσα που κυκλοφορήσαμε και τους απαντούμε, χωρίς καμμία απολύτως διάθεση για δευτερολογία (καθότι έχουμε βεβαίως στη ζωή μας και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε):
> Αν εξαιρέσουμε τον προφανή πανικό τους, η αξιοθρήνητή τους αντίδραση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Από τη στιγμή άλλωστε που ο πολιτικός τους χώρος πήρε τον μουσολινικό κατήφορο, ήταν επόμενο και οι αντιδράσεις του, λεκτικές και μη, να είναι του ιδίου ήθους και επιπέδου. Έτσι τολμάνε να μας καταλογίζουν όσα μόνο στους ίδιους αρμόζουν και μόνο τα πρόσωπα των ιδίων αντανακλούν: φασίζουσες ιδεολογίες, ψευδεπίγραφες επωνυμίες, επιχειρήσεις τρομοκράτησης, άθλιες ενέργειες. Και ποιοί τολμούν να τα λένε αυτά; Οι ανερυθρίαστοι στυλοβάτες του 30ετούς καθεστώτος! Αυτού που μόλις προχθές τσάκισε με τα ΜΑΤ τους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες, σε βαθμό που να σοκάρονται ακόμη και οι ξένοι δημοσιογράφοι. Αυτού που ανενδοίαστα ξεπουλάει στους ξένους τραπεζίτες και χρηματιστές τον πλούτο του τόπου μας. Αυτού που διέλυσε, εκχυδάισε και εξευτέλισε στην πατρίδα μας κάθε έννοια ηθικής, αξιοπρέπειας και προοπτικής. Οι “σύντροφοι” του Τσουκάτου, του Μαντέλη, του Τσοχατζόπουλου (και τόσων άλλων - τοπικά και πανελλαδικά - που δεν έχουν ακόμα δημοσίως ξεβρακωθεί), αντί να κρύβονται σήμερα στις τρύπες τους, έχουν μούτρα να βγάζουν από πάνω και...φιρμάνια για να κατηγορήσουν απλούς πολίτες ότι “όχι απλώς ανεχόταν, αλλά συμμετείχαν στη διαμόρφωση της σημερινής τραγικής κατάστασης” κι ότι τώρα “ποντάρουν στο χάος και τη χρεοκοπία για να μπορέσουν να επιβιώσουν”!
> Γίνονται τόσο καταγέλαστοι με τις κωμικές προσπάθειες σπίλωσής μας (που περιέχουν και 3-4 λάθη μέσα σε δυό παραγράφους, μάλλον ως δείγμα ...αφοσίωσης στον αρχηγό), που ούτε καν θα επιχειρήσουμε να τις αποκρούσουμε. Πολύ απλά, απαξιούμε. Ζούμε σε μικρές κοινωνίες και ο καθένας ξέρει - ή μπορεί εύκολα να μάθει - το ποιόν του καθενός, την πολιτική μαρτυρία που τον χαρακτηρίζει και το ήθος που κομίζει. Εμείς θα επιβιώσουμε εάν θα επιβιώσει η πατρίδα από τη λαίλαπα του ΓΑΠασοκισμού, ποτέ μας δεν χρειαστήκαμε καμμία πλάτη για να κάνουμε ο,τιδήποτε. Δεν μας διόρισε καμμία κλίκα, δεν μας επιδότησε κανένα γραφείο, δεν μας αβάνταρε καμμία στοά, δεν μας έκανε επώνυμους κανένα λαμόγιο. Όσον όμως αφορά τους λασπολόγους υβριστές μας και (συγχρόνως) ολετήρες της Ελλάδας, ελπίζουμε πολύ σύντομα ο λαϊκός καταρράκτης να τους στείλει στον μοναδικό χώρο που τους αρμόζει, στον απόπατο της Ιστορίας.

ΣΠΙΘΕΣ ΘΡΑΚΗΣ (Koμοτηνής, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης)

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ο όρθιος Μίκης και ο σκυμμένος Παπουτσής

Την ώρα που η χώρα ξεπουλάται, το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ δέρνει και ποτίζει ληγμένα χημικά άοπλους διαδηλωτές, οι πληρωμένοι μπράβοι του συστήματος (ΜΑΤ) διώχνουν τους Έλληνες από το σπίτι τους (Πλατεία Συντάγματος) και η σωματική και ψυχολογική βία προς τον ελληνικό λαό από τη διδακτορική κυβέρνηση του 18% βρίσκεται στο απόγειό της, ο Μίκης Θεοδωράκης υψώνει ξανά το ανάστημά του μπροστά στα χουντικά, πράσινα κομματόσκυλα και τους κατηγορεί ευθέως για προβοκάτσια, ονοματίζοντας άφοβα τον Χρήστο Παπουτσή. Και ο τελευταίος ξεκίνησε την ομιλία του στη βουλή, εκτιμώντας πως υπεύθυνος για την "εμπόλεμη" κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, είναι ο Μίκης Θεοδωράκης!


Διαβάστε επίσης: