Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ!

Στο φύλλο της 28.9.2011 της Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσιεύονται αποσπάσματα από συνέντευξη που παραχώρησε η Kαγκελάριος της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ στη ΝΕΤ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στον Μίκη Θεοδωράκη είπε ότι επί δικτατορίας «από την Ανατολική Γερμανία στέλναμε κάρτες με τις οποίες ζητούσαμε την απελευθέρωσή του». Θυμάται μάλιστα ότι οι κάρτες εκείνες ήταν γραμμένες στα ελληνικά από τη μητέρα της που είχε διδαχθεί στο γυμνάσιο Αρχαία Ελληνικά. «Όταν ο Μίκης έδωσε όμως την πρώτη συναυλία του στην Γερμανία, πήγε στη Δυτική Γερμανία και όχι στην Ανατολική. Η απογοήτευσή μας ήταν πολύ μεγάλη». 
 
Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο παραπάνω δημοσίευμα με τον ακόλουθο σχόλιο:
 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ του Χρήστου Σωτηρόπουλου

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, μετά από καμιά σαρανταριά χρόνια στον χώρο (ας με συγχωρέσει αν σφάλλω στο νούμερο. Όσο μεγαλύτερο, τόσο το χειρότερο!), ξύπνησε και καλεί τον ελληνικό λαό να ενωθεί σε ένα νέο ΕΑΜ! Ο δηλωμένος αντικομμουνιστής, Γιώργος Τράγκας, φοβούμενος προφανώς τα αυγά και τα γιαούρτια που θα εκσφενδονιστούν από τα χέρια των Ελλήνων, αλλάζει τακτική και μετατρέπεται σε αντάρτη, αναπολώντας τον Άρη Βελουχιώτη! Και θεώρησε ως καλλίτερο τρόπο για να το κάνει, να ξεκινήσει την πρωινή του ραδιοφωνική εκπομπή της 28ης Σεπτεμβρίου 2011, με τη φράση: «Που ήταν χθες η ΣΠΙΘΑ του Θεοδωράκη. Που ήταν οι επαναστάτες Αριστεροί; ΟΥΣΤ».

Λοιπόν δημοσιογράφε Γιώργο Τράγκα, θα σε ενημερώσουμε εμείς που ήταν η Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΡΙΤΗ 27/09/2011! Δ-Ι-Α-Δ-Ω-Σ-Τ-Ε- Τ-Ο !!!

 
 
Επείγον μήνυμα για αναδημοσίευση σε όλα τα ελληνικά blogs και sites.
 
Kάνε το χρέος σου, καταλύουν  το δικαίωμα της στέγασης σε εσένα, στους 
γονείς σου, στα παιδιά σου.
 
Επείγον μήνυμα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Είναι οριακή η στιγμή. Κάθε 
Έλληνας που έφτιαξε σπίτι για τα παιδιά του, κάθε γυναίκα που αγωνίζεται 
να ταΐσει τα παιδιά της να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει 
έναν απεχθέστατο φόρο για πολλά χρόνια. Παρακαλούμε αυτό το 
Σαββατοκύριακο ξοδέψτε λίγο από τον χρόνο σας να ενημερώσετε τους 
γνωστούς σας ότι ότι όλοι οι Έλληνες θα αποκλείσουν την Βουλή την 
ερχόμενη Τρίτη. Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στους ανθρώπους που δεν έχουν 
internet. Χρησιμοποιήστε κάθε μέσο. FACEBOOK, TWITTER SMS. ΚΙΝΗΤΑ, 
ΤΗΛΕΦΩΝΑ.Στείλτε αυτό το μήνυμα σε κάθε φίλο σε κάθε φίλη σας.
 
Το μήνυμα για SMS και TWITTER, είναι:
 
*Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 απόγευμα. Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων.*
 
ή
 
*TRITI 27 SEPTEMBRIOY 2011 APOGEVMA. APOKLEISMOS TIS BOULIS TVN ELLINVN*
 
 
Το μήνυμα για FACEBOOK, BLOGS, SITES, είναι:
 
*Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 
απόγευμα. Η τελευταία ευκαιρία κάθε Έλληνα έχει ημερομηνία. Αποκλεισμός 
της Βουλής των Ελλήνων την ερχόμενη Τρίτη που θα ψηφιστεί ο φόρος για τα 
ακίνητα μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. Με αυτοκίνητα, μηχανές, πεζοί, όλοι οι 
Έλληνες στο Σύνταγμα. Δώστε τέλος στην προδοσία. Όλη η Ελλάδα ενωμένη.*

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - ''ΣΠΙΘΑ-ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ''

Βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ»

26.09.2011

Από την εποχή των Λαμπράκηδων έχω κάνει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις που αφορούν την πορεία της χώρας. Τώρα με το βιβλίο αυτό αποφάσισα να μιλήσω συνολικά και συνοπτικά για την ιστορία αυτού του τόπου με το βλέμμα ενός ανθρώπου που προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να σταθεί ελεύθερος και αντικειμενικός, ακόμα και μέσα στις πιο δύσκολες και αινιγματικές συνθήκες από όσες πέρασε η χώρα μας από το 1940 έως σήμερα.

Αναφέρομαι όχι τόσο στα γεγονότα αλλά στην ερμηνεία των γεγονότων όπως τα διέπλασαν οι ιστορικές συγκυρίες και οι δεσπόζουσες ιδεολογικοπολιτικές παρεμβάσεις για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου η ελληνική κοινωνία οδηγήθηκε τελικά μπροστά σε ένα αδιέξοδο, σε ένα αδιαπέραστο τείχος που την ακινητοποιεί και την μεταβάλλει σε τέλμα.


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Ο εφαρμοστικός νόμος που ψηφίστηκε στις 30/06/2011 ρητά αναφέρει «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας» ... τα λεφτά δηλαδή που παίρνουν από εμάς αλλά και από την πώληση ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας πάνε στο εξωτερικό και δεν μένουν εδώ. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, έγκριτοι νομικοί και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισαν τις έκτακτες εισφορές στο εισόδημα του 2010 και το χαράτσι στα ακίνητα, ως αντισυνταγματικές, παράνομες και άδικες.

Για αυτό λοιπόν:

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑ ΜΑΣ Ή ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΑΣ.

Τι πετυχαίνουμε με αυτό;

- TA ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΑΝΩ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.
- ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

Πως θα τους ρίξουμε;

- ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.

Ti επιπτώσεις θα έχει για εμένα εάν δεν πληρώσω;

- Ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΤΟΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ 1% ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ, ΕΣΤΩ ΓΙΑ 3-4 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΠΑΝΩ.

- ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ, ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!

- ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΣΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Παρουσίαση βιβλίου: «Σπίθα. Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή»

 
Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

 Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 26/9 και ώρα 19:00 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου  του κινήματός μας «Σπίθα. Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή» στο βιβλιοπωλείο IANOS στην οδό Σταδίου 24.

Θα μιλήσουν:
Λάκης Λαζόπουλος
Γεώργιος Κασσιμάτης
Στάθης Σταυρόπουλος
Αναστασία Βούλγαρη

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και καλούμαστε όλοι να παρευρεθούμε.
Περισσότερα στo παρακάτω link

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΓΩΝΑ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ - "ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ"

 




Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως λαός είναι ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι που ονομάζεται Ελλάδα. Ότι επομένως μας αφορά άμεσα τόσο η κατάσταση του πλοίου όσο και οι συνθήκες του ταξιδιού. Αν σταματήσουν οι μηχανές, σταματάμε κι εμείς κι αν βουλιάξει, τότε βουλιάζουμε κι εμείς. Αριστεροί, δεξιοί, πλούσιοι, φτωχοί, αδιακρίτως όλοι μαζί. Και σ' αυτό το πλοίο δεν είμαστε συνεπιβάτες αλλά συνιδιοκτήτες. Επομένως συνυπεύθυνοι για την κατάστασή του, για την πορεία του και για την ασφάλειά του. Κι ακριβώς γιατί οι πιο πολλοί δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει αυτές τις αλήθειες, βρεθήκαμε ξαφνικά εμείς οι συνιδιοκτήτες και συνυπεύθυνοι στιβαγμένοι στα αμπάρια του πλοίου, λες και είμαστε εμπορεύματα, ενώ στα καταστρώματα σουλατσάρουν απολαμβάνοντας τον αέρα της θάλασσας ξένοι επιβάτες, αντάμα με ορισμένα δικά μας σαϊνια και στη θέση του καπετάνιου επίσης ξένοι, με βοηθούς Έλληνες υπουργούς και υπαλλήλους.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΜΙΚΗΣ ΑΝΑΒΕΙ ΣΠΙΘΕΣ ΚΑΙ "ΠΥΡΠΟΛΕΙ" ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                   
 
               
                                                                                                                                    Χανιά 20-9-2011
 
 
 
Η Κρήτη είναι περήφανη-για τ΄άξιο παιδί της
απού την κάνει ξακουστη-σ' όλη την οικουμένη
κι ενώνει κράτη με λαούς-με όμορφα τραγούδια
μα πάντα μένει Κρητικός.
ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ
Πάλι βοριάς εφύσηξε-κι έφερε τη δροσιά του
κι έφερε το Μίκη μας στα πατρογονικά του.
 
Σ' ένα τοπίο μαγικό της Κρήτης σ΄ένα χωριό φωλιασμένο μέσα στις φυλλωσιές, στο χωριό Νίππος Αποκόρωνα Χανίων, μια ομαδα λεβεντόκορμων Κρητικών υποδέχτηκε το Μίκη Θεοδωράκη στο γενέθλιο τόπο του, τραγουδώντας το παραπάνω γραμμένο για την περίσταση "ριζίτικο" και μια μαντινάδα.
 
Ακολούθησαν Κρητικοί χοροί και παραδοσιακά κρητικά καλωσορίσματα. Ο Μίκης Θεοδωράκης παρακολουθούσε με συγκίνηση όλα αυτά και στο τέλος συγχάρηκε τους χορευτές και τους τραγουδιστές.
 
Όλα αυτά στο πλαίσιο της επίσκεψης του ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών στα Χανιά, όπου και θα  πραγματοποιήσει πολιτική  ομιλία, αύριο, στις 20.00, στο θέατρο της ανατολικης τάφρου Χανίων. Θα μιλήσουν επίσης,ο Γιώργος Κασιμάτης ,καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΚΑΠ και ο Νίκος Χατζημιχελάκης, δικηγόρος εκπρόσωπος ΚΑΠ -Σπίθας Χανίων.
 
"Δεν φοβήθηκα τους Γερμανούς, δεν φοβήθηκα τους φασίστες, δεν φοβήθηκα τους χουντικούς. Ήξερα πως κάποτε θα φεύγανε. Αυτή τη φορά φοβάμαι όμως. Γιατί μας έχουν βρει στον ύπνο" δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, σκιαγραφώντας το ζοφερό παρόν της Ελλάδας. Ο Μίκης αναφέρθηκε στην ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό που έχουν στοχοποιηθεί απο διεθνή ανθελληνικά κέντρα. "Οσο ζει η παράδοση θα ζει η Κρήτη, θα ζει η Ελλάδα. Αυτό θέλουν να ξεθεμελιώσουν:Τη γλώσσα μας, την Ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό μας."
 
 Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κρήτη, ο Μίκης Θεοδωράκης κλήθηκε να  "ανάψει" και καινούργιες Σπίθες, τη Σπίθα Ρεθύμνου και τη Σπίθα Αποκορώνου.
 
 
Για το Γραφείο Τύπου της ΚΑΠ
Ιωάννα Κολοβού

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Α. Σαγιονμάα: "Ο Μίκης βλέπει να έρχεται ένας εφιάλτης από το μέλλον!"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  18/09/2011, 05:45 ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Α. Σαγιονμάα: «Ε όχι και η Φινλανδία θύμα του ελληνικού δράματος...»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΑ ΣΑΓΙΟΝΜΑΑ ΕΔΩ

Αγνωστη σχεδόν στο ελληνικό κοινό, αν και τραγούδησε όσο κανένας άλλος ξένος ερμηνευτής τα τραγούδια του κ. Μ.Θεοδωράκη ανά τον κόσμο, συμπορευόμενη με τους αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και δικαιοσύνη, διάσημη στη Φινλανδία και στις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, η κυρία Αρια Σαγιονμάα (Αrja Saijonmaa), μία από τις κυριότερες καλλιτεχνικές μορφές του τόπου της, με πολύμορφο έργο και δραστήρια ακτιβιστική παρουσία εδώ και πολλά χρόνια, ήταν πρόσφατα ο παραλήπτης μιας επιστολής με τελικό (συμβολικό) αποδέκτη την υπουργό Οικονομικών της Φινλανδίας, κυρία Γιούτα Ουρπιλάινεν .
Στην επιστολή του προς την υπουργό Οικονομικών της Φινλανδίας, ο κ. Θεοδωράκης στρέφεται κατά των φινλανδικών απαιτήσεων για παροχή οικονομικών εγγυήσεων από την πλευρά της Ελλάδας ώστε να συμβάλει στο σχέδιο διάσωσης της χώρας μας.

Η διάσημη καλλιτέχνις πάντως στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» δεν διστάζει να κάνει λόγο για «αδέξια και παράλογη πολιτική διαδικασία για λόγους εσωτερικής πολιτικής απληστίας και καιροσκοπισμού», δηλώνοντας ότι αν το τίμημα είναι να διαρραγούν οι σχέσεις ανάμεσα στις μικρές χώρες της ΕΕ που αποτελούν τον πυρήνα της, τότε η ίδια «δεν θέλει να ανήκει πια σε μια τέτοια (ευρωπαϊκή) ένωση».

Αυτή την περίοδο παρουσιάζεται στη χώρα της και στη Σουηδία ένα βιβλίο της φινλανδής ντίβας για τον Μίκη Θεοδωράκη και τη συνεργασία τους, η οποία χρονολογείται από την περίοδο της χούντας. Εγινε η «παγκόσμια φωνή του Μίκη», με τον οποίο συνέδεσε άρρηκτα την πλούσια καλλιτεχνική και πνευματική διαδρομή της.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Σπίθα. Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή»

«Σπίθα. Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή»
Εκδόσεις ΙΑΝΟS, 2011
ISBN: 978-960-6882-46-3
Σελ. 400
Τιμή: 15,00€
Διαστάσεις: 13 cm Χ 21 cm


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS το νέο βιβλίο του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ «Σπίθα. Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή»

Τα κείμενα που δημοσιεύονται σ' αυτόν τον τόμο έχουν πολλαπλό ενδιαφέρον. Πρώτα απ' όλα είναι κείμενα που συνιστούν το λόγο με τον οποίο εκφράζεται ιδεολογικοπολιτικά και διακηρύσσεται η ίδρυση και το ξεκίνημα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών που εμπνεύστηκε, ίδρυσε και έθεσε σε κίνηση ο Μίκης Θεοδωράκης. Είναι επομένως κείμενα τα οποία δίνουν το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα της πανελλήνιας Κίνησης και προσδιορίζουν τον πολιτικό προσανατολισμό και στόχο της. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι αποτυπώνουν το στίγμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, όπως αυτό βιώνεται και εκφράζεται από τον ελληνικό λαό. Τα κείμενα αυτά αποτελούν, με άλλες λέξεις, μια πηγαία έκφραση της δραματικότητας και της τραγικότητας της βαθιάς κρίσης που πλήττει το κοινωνικοπολιτικό σύστημα γενικά, όπως αυτή μαστίζει το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία. Τα κείμενα αυτού του τόμου, αποκτούν ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της ανθρώπινης προέλευσής τους: αποτελούν μια σύνθεση εμπειρίας μιας ολόκληρης ζωής αγώνων και μιας πηγαίας κραυγής πάθους ενός μεγάλου καλλιτέχνη και αγωνιστή. Είναι προϊόν μιας ζωής εναγκαλισμού καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτικού αγώνα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης για τον Εργοτέλη

 

Οι σχέσεις μου με τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ ξεκινούν από την παιδική μου ηλικία, δεδομένου ότι ο Χανιώτης πατέρας μου είχε πάρει μέρος ως αθλητής σε διάφορους «σκοπευτικούς» αγώνες και ήταν πολύ περήφανος γι' αυτό.

Έτσι έμαθα να θεωρώ τον αθλητισμό ως κορυφαίο κοινωνικό λειτούργημα, ισότιμο με την πνευματική και την καλλιτεχνική αγωγή. Και πιστεύω ότι ο απαράμιλλος αρχαίος ελληνικός πολιτισμός οφείλεται στο γεγονός ότι οι σοφοί πρόγονοί μας έδιναν την ίδια σημασία στο Πνεύμα και στο Σώμα χτίζοντας ανθρώπους ισορροπημένους και γι' αυτό άξιους για μεγάλα κατορθώματα και μεγάλα έργα.

Δυστυχώς οι νεότεροι Έλληνες, ως φαίνεται, πήραμε από τους αρχαίους μόνο τα ελαττώματά τους και ένα απ' αυτά είναι η ουσιαστική υποτίμηση -για να μην πω περιφρόνηση- του αθλητισμού. Θυμάμαι το 1964, όταν συζητούσαμε στη Βουλή για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, τόλμησα να προτείνω να θεωρηθεί ο αθλητισμός κύριο μάθημα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε με πόσα γέλια και αρνητικά επιφωνήματα υποδέχθηκαν την πρότασή μου οι Πατέρες του Έθνους... Άλλωστε την ίδια περιφρόνηση για τον αθλητισμό είχαν όλες ανεξαιρέτως οι Κυβερνήσεις από το 1830 έως σήμερα!

Για τους λόγους αυτούς εκτιμώ και θαυμάζω όλους εκείνους που όπως οι υπεύθυνοι του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, πάνε αντίθετα στο ρεύμα και επιμένουν αθλητικά! Και φυσικά μαζί μ' αυτούς εκτιμώ και τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Ιδιαίτερα τον κλασσικό. Όχι πως υποτιμώ το ποδόσφαιρο. Άλλωστε υπήρξα και εγώ στα νιάτα μου ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι το καλό ποδόσφαιρο, γιατί δυστυχώς υπάρχει και μάλιστα κυριαρχεί το κακό ποδόσφαιρο- αποτελεί μια κορυφαία αθλητική πράξη. Απαιτεί από τον παίκτη απόλυτη σωματική επάρκεια. Σωματική δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και συγχρόνως πνευματική διαύγεια, ευφυία και ταχύτητα στην σκέψη. Γι' αυτό άλλωστε μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί το δημοφιλέστερο θέαμα σε όλους τους λαούς. Όμως για να γίνει ένας καλός ποδοσφαιριστής, θα πρέπει να είναι πρώτα ένας πολύ καλός αθλητής. Γι' αυτό θεωρώ τον κλασσικό αθλητισμό ως τη βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να πατήσει κανείς, είτε θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής είτε απλός αθλητής είτε θεωρεί ότι η σωματική ανάπτυξη και υγεία αποτελεί προϋπόθεση για να είναι ωφέλιμος στην οικογένειά του και στην κοινωνία.

Σήμερα βρισκόμαστε στο μέσον μιας βαθειάς εθνικής κρίσης. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια θετική αντίδραση θα ήταν να εξαπλωθεί και να δραστηριοποιηθεί ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ σε όλη την Κρήτη. Να ξεσηκώσει τη νεολαία και να την οδηγήσει σε μια θετική και θα ΄λεγα εθνική πατριωτική αντίδραση με όπλο τη εξάπλωση του αθλητισμού σε όλο το νησί. Τουλάχιστον να διαφυλάξουμε τους νέους και τις νέες μας από τις τοξίνες της εθνικής μας μιζέριας και να τους οδηγήσουμε στον αισιόδοξο δρόμο της δημιουργίας μιας νέας γενιάς Ελλήνων Πολιτών με όπλο την αθλητική ιδέα και την αθλητική αγωγή. Ας μην ξεχνάμε ότι η σωματική ευεξία μας βοηθά να κατακτήσουμε την ψυχική και την πνευματική ανάπτυξη, ώστε μέσα από τη σημερινή κρίση να ξεπεταχτούν οι αυριανοί ώριμοι, δυνατοί και υπεύθυνοι πολίτες που θα σώσουν μια για πάντα αυτή την όμορφη χώρα και τον αδικημένο της λαό και να της δώσουν τη θέση που της αξίζει.

Είμαι βέβαιος ότι ο Μυθικός Εργοτέλης που αυτή τη στιγμή μας ακούει, θα συμφωνήσει μαζί μου.


Ηράκλειο,  19.9.2011
Μίκης Θεοδωράκης

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: "Ή τώρα ή ποτέ! Σήμερα είναι ήδη αργά."



Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας από το epikoinonia-arg.gr


Όσο πολύτιμα είναι το οξυγόνο και το νερό για τη ζωή άλλο τόσο πολύτιμες για την ανθρώπινη κοινωνία είναι η Ελευθερία και η Δημοκρατία. Και ποιος είναι αυτός που θα τολμήσει να μας κατηγορήσει ότι δεν αγαπάμε ή ότι δεν παλέψαμε γι’ αυτά τα δύο μέγιστα αγαθά… Γιατί τα λέω όλα αυτά; Μα γιατί στη χώρα μας σήμερα κακοποιείται η Δημοκρατία. Γιατί Δημοκρατία σημαίνει ότι κυβερνά η πλειοψηφία, ενώ η μειοψηφία ελέγχει. Ενώ σήμερα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας του 20% μας κυβερνά, ενώ εμείς οι υπόλοιποι του 80% όχι μόνο δεν ελέγχουμε αλλά είμαστε θύματα της αντιλαϊκής και αντεθνικής της πολιτικής. Γιατί αντιλαϊκά είναι τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που παίρνει σε βάρος μας. Και αντεθνικά όσα κάνει -κατ’ εντολήν των ξένων- ενάντια στην ακεραιότητα της χώρας μας. Και πρώτο παράδειγμα το ξεπούλημα αυτού του σπάνιου εθνικού χώρου που ανήκει στο Έθνος, δηλαδή σε όλους εμάς και πρώτα και κύρια στους κατοίκους της περιοχής.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/09/2011: Ο ΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!! ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ!

Με νωπές τις μνήμες από τη μεγαλειώδη παρουσία και ομιλία του στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών (31 Μαϊου 2011), ο ηγέτης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, Μίκης Θεοδωράκης, θα βάλει για ακόμη μία φορά "φωτιά" στις ελληνικές καρδιές και θα τις καλέσει σε ξεσηκωμό, πραγματοποιώντας ομιλία/συναυλία (20:00) στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας, ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

Τη περασμένη Δευτέρα, ο Μίκης, ο Μεγάλος Αγανακτισμένος, έδωσε ξανά το σύνθημα για να βγουν όλοι και κυρίως οι νέοι και να εναντιωθούν στο σάπιο, αλλά βίαιο σύστημα:

«Δεν βλέπω την πραγματική αντίδραση . Δεν έχουμε καιρό. Θα ξυπνήσουμε μια μέρα και δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Επομένως, τώρα με το Ελληνικό είναι ευκαιρία να δώσουμε κι εμείς το παρόν. Να είμαστε υποψιασμένοι, ότι πάμε για μάχη . Θα μπούνε μέσα με τις μπουλντόζες . Θα πρέπει να αμυνθούμε. Θα χυθεί αίμα.», δηλώνει και καταλήγει: «Ετοιμάζομαι ψυχολογικά για τη μάχη. Τα πόδια μου δεν με κρατάνε,  αλλά θα είμαι μπροστά ακόμη και σε αναπηρικό καροτσάκι!!!»

Στη συναυλία που θα ακολουθήσει με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα τραγουδήσουν οι Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Πετράκης Κατερίνα Παπουτσάκη. Συμμετέχουν οι Αλκίνοος Ιωαννίδης κι η Ντόρα Μπακοπούλου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μίκης για την εκποίηση του Ελληνικού: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΜΑΧΗ!" (ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας)


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ert.gr: Ο Μίκης για το Ελληνικό

alterthes.gr: Παρών στη μάχη για το Ελληνικό ο Μίκης Θεοδωράκης

epikoinonia-arg.gr: "Ξεκινάμε τον Αγώνα για τη διάσωση του Ελληνικού" 

madata.gr: "Προετοιμάζομαι για μάχη"

news247.gr: "Θα δώσω μάχη ακόμα και στο καροτσάκι"

star.gr: Κάλεσμα ετοιμότητας για το Ελληνικό, από τον Μ. Θεοδωράκη

 Το παρακάτω κείμενο-ρεπορτάζ, είναι της φίλης Σπιθίστριας, Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου, από την ιστοσελίδα avecnews.gr

Το Μολών λαβέ του Μίκη Θεοδωράκη για το Ελληνικό

Της Σμαράγδας  Μιχαλιτσιάνου

«Ετοιμάζομαι ψυχολογικά για τη μάχη. Τα πόδια μου δεν με κρατάνε,  αλλά θα είμαι μπροστά στο αναπηρικό καροτσάκι!!!» O συνθέτης της Ρωμιοσύνης, ο  Mίκης Θεοδωράκης με πάθος έφηβου μπαίνει  μπροστάρης στη μάχη για το Ελληνικό μιλώντας για την εξωφρενική έλλειψη πράσινου στα Νότια προάστια,  κάνει έκκληση στον κόσμο να αντιδράσει πριν να είναι αργά, και προτρέπει τους καλλιτέχνες να αφυπνιστούν λέγοντας  «Κι εγώ καλλιτέχνης είμαι…»
0001
 Άστραψε και βρόντηξε ο κορυφαίος δημιουργός , που τιμά τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο, στην συνέντευξη Τύπου , που δόθηκε σήμερα με αφορμή την κεντρική ομιλία αλλά και τη συναυλία που θα δώσει στο Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας για την Παρασκευή (16 Σεπτεμβρίου) στις 8 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο).

Παρόντες και οι Δήμαρχου Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού Αργυρούπολης κ κ. Κώστας Κόκκορης , Θάνος Ορφανός και Χρήστος Κορτζίδης , αλλά και οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θόδωρος Δρίτσας που χαιρέτισαν την κίνηση της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού».

Ο Μίκης Θεοδωράκης χείμαρρος όπως πάντα μίλησε για τα προβλήματα που καίνε τον ελληνικό λαό κι  έδωσε το έναυσμα…


«Συμβολικό το όνομα Ελληνικό γιατί από εκεί αρχίζει το ξήλωμα της Ελλάδος. Η κυβέρνηση μας οδήγησε σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή . Μέσα σε 18 μήνες ανέβασε το δημόσιο χρέος σε 152% του ΑΕΠ και τώρα το οδηγεί στο 160%. Είναι βέβαιο, ότι πάνω από το 150 % υπάρχει κόκκινη γραμμή , που σημαίνει, ότι από δω και στο εξής θα είμαστε καταδικασμένοι το 90% των εσόδων μας να πηγαίνει στους δανειστές μας εφ΄όρου ζωής . Για 100 χρόνια! Και ερωτώ με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση  που εδώ και πολλούς μήνες στηρίζεται μόνο στο 25% του εκλογικού σώματος δεσμεύει το λαό μας για δεκάδες χρόνια;»

Για την ρευστοποίηση:

« Τώρα , μετά την πλήρη οικονομική καταστροφή , μας οδηγεί σε ένα καινούριο στάδιο σε μια νέα φάση: τη ρευστοποίηση της χώρας. Με το Μνημόνιο έχει ήδη δεχθεί την παραχώρηση  δεχθεί την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και τη δέσμευση ολόκληρης της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας. Οι όροι του Μνημονίου είναι ανθρωπίνως αδύνατον να εκπληρωθούν , όσες παράνομες περικοπές μισθών κι αν γίνουν, γι΄αυτό ενεργοποιούνται οι εκποιήσεις. Η χώρα μας αλλάζει ιδιοκτήτες. Είμαστε στο κατώφλι αυτής της νέας φάσης , της ρευστοποίησης της χώρας . Άνθρωποι, ακίνητα ζωές, γίνονται χαρτιά, τίτλοι. Έχουν δημιουργηθεί δύο ανώνυμες εταιρείες : μία για το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και μια για όλη την Ελλάδα. Εκποιούνται τα πάντα στις ιλιγγιώδεις ταχύτητες της χρηματιστηριακής οικονομίας χωρίς τον έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.»

Για το χρέος

«Παραμένει ανέγγιχτο το χρέος. Όλο το τίμημα π.χ. του Ελληνικού θα πάει στους τοκογλύφους και δεν είναι παρά μόνον οι ληστρικοί τόκοι ελαχίστων μόνων μηνών. Ξεπουλάμε χωρίς διαδικασία , χωρίς κανένα έλεγχο , χωρίς υποτίμηση από αδέκαστη διεθνή Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου , ενώ πρόκειται για χρέος επαχθές…»

Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε;

«Οι πολίτες, η λαϊκή βάση, να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε ειρηνική κατάληψη των υποθηκευμένων φιλέτων και αληθινή αξιοποίηση βάσει ελληνικών μελετών με διαφανείς διαδικασίες . Στην ανάγκη, ας ξαναθυμηθούμε το «Μολών λαβέ». Αντί να δώσουμε τη χώρα μας στους ξένους , να την αξιοποιήσουμε εμείς οι Έλληνες , οι εδώ και οι της Διασποράς.

Μεγάλο πλεονέκτημα για τη μάχη του Ελληνικού είναι η ύπαρξη έτοιμης μελέτης του Πολυτεχνείου για Μητροπολιτικό Πάρκο. Με καινοτόμες μεθόδους και χρήσεις στα υπάρχοντα 500.0000 τ.μ. κτίσματα και στα 6.000 ελεύθερα στρέμματα θα εξασφαλιστεί οικονομική αυτοδυναμία κατασκευής και λειτουργίας χωρίς να ξεπουληθεί.»

«Μέχρι πότε θα αντέξει αυτός ο λαός; Έγινε και το Κίνημα των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, αλλά δεν άντεξε και διαλύθηκε κάτω από τα ασφυξιογόνα και τα ΜΑΤ. Έχουμε να κάνουμε με ένα τέρας. Με ποιο δικαίωμα αυτή η κυβέρνηση μας δεσμεύει για δεκάδες χρόνια; Κι επειδή δεν φτάνουν τα κελιά ψηφίζουν το νόμο για τα ναρκωτικά να βγουν οι χασικλήδες έξω να αδειάσουν οι φυλακές, για να βάλουν εμάς μέσα.
 
Πρώτη φορά γίνεται να θεωρούν έναν ολόκληρο λαό βλάκα. Τώρα αρχίζουν να ρευστοποιούν την ελληνική γη…»

«Δεν βλέπω την πραγματική αντίδραση . Δεν έχουμε καιρό. Θα ξυπνήσουμε μια μέρα και δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Επομένως, τώρα με το Ελληνικό είναι ευκαιρία να δώσουμε κι εμείς το παρόν. Να είμαστε υποψιασμένοι, ότι πάμε για μάχη . Θα μπούνε μέσα με τις μπουλντόζες . Θα πρέπει να αμυνθούμε. Θα χυθεί αίμα.»

Ο Μίκης Θεοδωράκης τελείωσε την ομιλία του με το ακροτελεύτιο άρθρο 120/4
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

«Ο αγώνας συνεχίζεται για να μην οικοπεδοποιηθεί το  Ελληνικό . Η κοινή στάση των Δήμων της περιοχής βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Αγωνιζόμαστε για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού για περισσότερο πράσινο. Το Ελληνικό θα είναι σημείο αναφοράς, σημείο αντίστασης.»  δήλωσε ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός.

«Κορφή του παγόβουνου» χαρακτήρισε την ρευστοποίηση του Ελληνικού ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης και συμπλήρωσε:
«Πρέπει να κάνουμε ένα διάλογο για να μην είμαστε υπόλογοι στις επόμενες γενιές. Ας δώσουμε μια ποιότητα ζωής σε ένα χώρο που είναι μοναδικός.»
«Να μην έρθουν αυτοί οι κύριοι γιατί θα μας βρουν απέναντι. Θα έχουν προβλήματα» δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού –Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης που είναι πολύ μαχητικός.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαιρετίζοντας τη μάχη για το Ελληνικό σχολίασε:
«Ο Μίκης τα είπε όλα και με τη γλώσσα την παλιά  που σπάει κόκκαλα. Η μάχη του Ελληνικού δεν πρέπει να χαθεί γιατί θα χαθούν οι Έλληνες και δεν θα χαθεί.»

Και ο συνοδοιπόρος του Θόδωρος Δρίτσας υπογράμμισε:
« Αυτή η μάχη θα είναι λαϊκή απάντηση στον μονόλογο της οιγαρχίας».

Στη συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα τραγουδήσουν οι Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Πετράκης Κατερίνα Παπουτσάκη. Συμμετέχουν οι Αλκίνοος Ιωαννίδης κι η Ντόρα Μπακοπούλου.


Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Ο Μίκης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας, ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ & μήνυμα προς εκτύπωση από ΣΠΙΘΑ Άνω Πατησίαν

Το κάτωθι κείμενο του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, όπως και το "φυλλάδιο" του Συναγωνιστή Ανδρέα Νικολάου από τη ΣΠΙΘΑ Άνω Πατησίων, θα πρέπει να εκτυπωθούν και να μοιραστούν σε κάθε σχολείο της χώρας! Η Ελλάδα διανύει τον Σκοταδισμό και τον Μεσαίωνα εν έτει 2011 και τα τελευταία δρώμενα στον τομέα της Παιδείας το επιβεβαιώνουν!

Ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης των εθνοπροδοτών ήταν και είναι τα παιδιά μας! Δε χρειάζονται όπλα και τανκς πλέον για να κυβερνήσει η νέα τάξη, φτάνει να καλλιεργήσει την άγνοια και την αποχαύνωση! Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους και ας το αποτρέψουμε!


ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

09.09.2011

Νέοι και Νέες,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα δύο χρόνια που ασκεί την εξουσία έχει επιφέρει μεγάλα δεινά στον τόπο μας. Η κάθετη ύφεση της οικονομίας και  η επίθεση σε κάθε κοινωνική κατάκτηση των τελευταίων 70 ετών  προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές να καταληστέψουν το λαό μας, στο όνομα της αποπληρωμής του επαχθούς χρέους, έχει επηρεάσει άμεσα τη ζωή όλων μας.

Περισσότερο όμως από κάθε άλλον, έχει επηρεάσει την δική σας ζωή!
Η επίθεση που δέχεται σήμερα η νέα γενιά από αυτή τη κυβέρνηση της υποτέλειας -  που έφτασε στο σημείο με την υπογραφή του μνημονίου να εκχωρήσει την Εθνική  κυριαρχία της χώρας στους ξένους - είναι μια επίθεση που στοχεύει το πιο ευαίσθητο και πολύτιμο κομμάτι της χώρας.

Προσπαθεί να ξεκόψει τη νεολαία της Ελλάδος από την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τις παραδόσεις του λαού μας αλλοιώνοντας την ιστορία μας και προβάλλοντας ξένα πρότυπα.

Σήμερα η νεολαία σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης.
Κλείνουν τα ολοήμερα και μειώνονται νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. Καταργούνε σχολεία και ακυρώνουν τις μεταφορές μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές.

Μειώνουν δραματικά τα κονδύλια για την Παιδεία, κάνοντας αδύνατη τη λειτουργία ενός δημόσιου και δημοκρατικού πανεπιστημίου.

Ψηφίζουν τον νόμο για την «μεταρρύθμιση» της Παιδεία για να παραδώσουν τα πανεπιστήμια στους ιδιώτες και καταργούν το πανεπιστημιακό άσυλο, για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στο δημοκρατικό φοιτητικό κίνημα.

Ένας σημαντικός αριθμός νέων που θα πάρουν το πτυχίο τους θα επανδρώσουν τις νέες στρατιές ανέργων. Σήμερα το 40% των νέων είναι άνεργοι σε μια οικονομία που κάθε μέρα βυθίζεται στην ύφεση.

Νέοι και Νέες, η κρίση αυτή δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Την έχουν δημιουργήσει άνθρωποι που ξεπούλησαν την χώρα μας και εξυπηρέτησαν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Μπορούμε να αναστρέψουμε την πορεία και ο λαός να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Για να γίνει αυτό πρέπει το λαϊκό κίνημα να αγωνισθεί ενωμένο.
Αυτό σας καλούμε να κάνετε και σεις!

Η νεολαία δεν μπορεί να συνυπάρχει με τους ενόχους του εγκλήματος της καταστροφής της.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ («ΣΠΙΘΑ») δεν επιδιώκει να αποκτήσει «Νεολαία του Κινήματος». Επιδιώκει να γίνει το Ανεξάρτητο Κίνημα της Νεολαίας και σας καλεί να μη μείνετε απαθείς μπροστά στο έγκλημα που συντελείται σήμερα στη χώρα μας.

Αγωνιστείτε ενωμένοι στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά. Διεκδικήστε αυτό που σας ανήκει! Το μέλλον σας!

Για να μπορείτε να ονειρεύεστε ένα καλύτερο αύριο!

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ




Μήνυμα προς εκτύπωση του φίλου Συναγωνιστή, Ανδρέα Νικοάλου, από τη ΣΠΙΘΑ Άνω Πατησίων:

Κίνηση ανεξάρτητων πολιτών (Σπίθα) 
Σήμερα οι έλληνες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη μορφή παρακμής που μας οδηγεί σταθερά στην ολική καταστροφή. Μετά τις εκπτώσεις των μισθών μας, των πάσης φύσεων δικαιωμάτων που με αίμα ο λαός μας έχει κατακτήσει, το ξεπούλημα της πατρίδας μας χαρίζοντας κυριολεκτικά γη και ύδωρ,  έρχονται να καταστρέψουν τώρα και την μοναδική μας ελπίδα να παραμείνουμε ως έθνος κυρίαρχο.  
ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ. 
Έκλεισαν τα  ολοήμερα, έκλεισαν νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί.  Καταργήσανε σχολεία,  ξένες γλώσσες. Διαστρεβλώσανε την ιστορία μας, ξεφτιλίσανε τους ωρομίσθιους. Καταργήσανε τις ασφαλείς δωρεάν μεταφορές των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών, μειώσανε στο ελάχιστο τις χρηματοδοτήσεις. Το διδακτικό προσωπικό λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες.   Καταργήσανε το πανεπιστημιακό «άσυλο», δικαίωμα που κατακτήθηκε από τα στήθη των παιδιών του πολυτεχνείου, και τώρα απροκάλυπτα μας λένε ότι δεν εκδόθηκαν τα βιβλία!!! 
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ  
ΤΙ ΣΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ; 
Ποιος γονιός, ποιος καθηγητής, ποιος δάσκαλος, ποιος νοήμων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί αυτήν την  επίθεση στα παιδιά μας και τελικά σε εμάς; Γι αυτό έλληνα – ελληνίδα αλλά και εσύ μιας άλλης πατρίδας, συγκάτοικε, που βλέπεις την καταστροφή της εκπαίδευσης του παιδιού σου.  
ΞΥΠΝΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 
ΠΑΡΕ στα ΧΕΡΙΑ την ΤΥΧΗ σου 
ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ - ΕΝΩΣΟΥ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ 
Αυτά που σου χρωστάνε αυτοί που τα φάγανε. Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί.  Αυτοί τα φάγανε και δεν χορτάσανε κιόλας. Καλούμε τα συμβούλια των μαθητών, των καθηγητών και του συλλόγου γονέων να ξεκινήσουν δράσεις αντίστασης στην παρακμή που μας οδηγούνε.   
ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ 

Η επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος http://www.mikis-theodorakiw-kinisi-anexartiton-politon.gr 
Γραφεία Αθήνας: Ερμού 7, 6ος ΌΡΟΦΟς, ΤΗΛ.210 – 3233877 
Γραφεία θεσσαλονίκης: Γεννηματά 83 & Μαυρομιχάλη 4ος όροφος τηλ. 2310 - 456906 & 6985570763

ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ - της Όλγας Παπαδοπούλου

 

(Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών)

Έχω μία απορία και θα ήθελα να την απευθύνω στον μεγάλο αρχηγό, τον ηγέτη μας και πρωθυπουργό της Ελλάδος, τον Γεώργιο Παπανδρέου με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10/9/11.

Γιατί μας λες ότι θα έρθεις στη Θεσσαλονίκη, με 11000 αστυνομικούς; Που πας; Πας να κάνεις πόλεμο; Που νομίζεις ότι πηγαίνεις, στη Μέση Ανατολή; Εμείς πάντως έχουμε την εντύπωση ότι έρχεται ο χάρος στην πόλη μας, ολική καταστροφή, πολύ χειρότερα από το ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός! Πλήρης ισοπέδωση! Τρόμος και φρίκη! Όπου φύγει-φύγει ο λαός Γιώργο! Φεύγουνε για να μη σε δούνε! Κλείνει ο κόσμος τα μαγαζιά από την Πέμπτη, όσοι μπορούνε, προκειμένου να εξαφανιστούνε από το κέντρο της πόλης ή από την Παρασκευή! Κάθε άλλο παρά πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς είναι η επίσκεψή σου στη Θεσσαλονίκη, Γεώργιε Παπανδρέου! Θυμίζει το χάρο που βγήκε παγανιά!
Ντροπή και αίσχος! Για το έθνος, την ιστορία, για το μέλλον, μας, για τα νέα παιδιά και την παιδεία τους, για τον πολιτισμό τους! Για την ανάπτυξη! Φρίκη! Για τους προγόνους σου! Για τους ήρωες που δώσαν σώμα κι αίμα για τα δικαιώματά μας. Για τα νέα παιδιά που αναζητούνε πρότυπα ηρώων.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ!

Εξαιρετικό κείμενο του Συναγωνιστή Σπιθιστή Στέντορα, από το blog, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΝΤΟΡΑ! Πράγματι, όλο το καλοκαίρι, από το blog της ΣΠΙΘΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ "φωνάζαμε" για ένα δύσκολο Φθινόπωρο, το οποίο θα πρέπει να μας βρει "ετοιμοπόλεμους"! Έφτασε λοιπόν η ώρα, με πρώτο και καλλίτερο τον ηγέτη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών να βγαίνει μπροστά και να δείχνει τον δρόμο του Αγώνα και της Επανάστασης! Ένας μονόδρομος πλέον, για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης εθνοπροδοτών και τη κατάρρευση του Συστήματος που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας για τα επόμενα 100 χρόνια!


ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


(Αναδημοσίευση από το αδελφό blog, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΝΤΟΡΑ)

ΜΗΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Αγαπητοί φίλοι,
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα γιγαντώνεται, οργανώνεται και συσπειρώνεται εν όψη του 1ου Πανελλαδικού του Συνεδρίου.
Αυτός ο μήνας είναι γεμάτος από δράσεις των Σπίθών ανα την Ελλάδα και γεμάτος απ' την παρουσία του αιώνιου έφηβου Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος δεν λέει να ησυχάσει και να ξεκουραστεί! Δεν λέει να κάτσει φρόνιμος! 
Εμείς, οι χιλιάδες πολίτες που αποτελούμε το Κίνημα αλλά και οι απλοί πολίτες που το υποστηρίζουν σε όλα τα μέρη της χώρας, τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε γι' αυτό! Ο σπουδαιότερος Έλληνας, ο οδοστρωτήρας που σαρώνει τα πάντα στο διάβα του Μίκης Θεοδωράκης, αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα για την πατρίδα μας και εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να είμαστε απόντες από αυτές τις συγκλονιστικές στιγμές που ζούμε και περνάμε μαζί του!

Ο Μίκης συνθέτει ΤΩΡΑ ιστορία! Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό καλλίτερα να σιωπήσει.

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Μίκης θα μιλήσει στο Ελληνικό εναντίον του ξεπουλήματος της χώρας, επίσης θα δοθεί μεγάλη συναυλία με  το έργο του απο πλειάδα καλλιτεχνών!
Στις 21 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει στα Χανιά και μετά επίσης θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία! Καλείστε όλοι να ενημερώσετε τους φίλους και τους γνωστούς σας για να δώσουμε σε κάθε περίπτωση το βροντερό παρόν!
Επίσης καλείστε να δημιουργήσετε Σπίθες εκεί που δεν υπάρχουν, η να πλαισιώσετε τις κοντινότερες Σπίθες της περιοχής σας!
Οι στιγμές που περνάει η πατρίδα μας είναι πολύ κρίσιμες! 
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάθεται στον καναπέ του!
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επαναπαύεται, να αδιαφορεί και να περιμένει μοιρολατρικά την ίδια του την καταστροφή!
Μπορούμε συμμετέχοντας να αλλάξουμε την Ελλάδα και να την καθαρίσουμε απ' τους πολιτικάντηδες που μας έφτασαν έως εδώ!

Ενημερωθείτε για την ταυτότητα και τις δράσεις του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών απ' το επίσημο site, ενημερώστε τον κύκλο σας, τα μέλη της οικογένειάς σας, τους γνωστούς σας, διαφωτίστε τον κόσμο! 

Μας περιμένει θερμός χειμώνας δίπλα στον Μίκη!

To σύνθημα το 1963-64 ήταν ΚΑΘΕ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ,
Το σύνθημα το 2011 είναι ΚΑΘΕ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΣΠΙΘΙΤΗΣ!

Με αγωνιστικούς - επαναστατικούς χαιρετισμούς

Stendoras

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!! 16/09/11 Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη και συναυλία στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου Ξιφασκίας


Το Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας προγραμματίζει για την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου μεγάλη συναυλία με τον Μίκη Θεοδωράκη στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου Ξιφασκίας. http://g.co/maps/gjwft

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης και θα ακολουθήσει ομιλία του γνωστού μουσικοσυνθέτη.

Στη συνέχεια θα  ξεκινήσει η συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και
τους ερμηνευτές : Δημήτρη Μπάση, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτη Πετράκη, Κατερίνα Παπουτσάκη. 
Συμμετέχουν : Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Ντόρα Μπακοπούλου.
Ώρα έναρξης: 20.00 ακριβώς. Είσοδος Ελεύθερη


Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» με τη στήριξη των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.

• Την ίδια μέρα ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «Ευκλής», συμπαραστέκεται στην προσπάθεια για την δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό διοργανώνοντας συμβολικό αγώνα δρόμου από τις 18.00 έως 19.30 στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.
Σημείο έναρξης και τερματισμού: Κτήριο Ξιφασκίας.

• Επίσης θα πραγματοποιηθεί η δράση «Με ποδήλατο στο Ελληνικό» που περιλαμβάνει ποδηλατοπορεία και περιήγηση με ποδήλατα στο χώρο του αεροδρομίου.
Ώρα άφιξης ποδηλατιστών: 19.00

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι μαζί μας. Με τη σημαντική παρουσία του ενισχύει τον αγώνα για να μη
ξεπουληθεί το αεροδρόμιο, να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ARJA SAIJONMAA ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΝΛΑΝΔΩΝ! "...όποιος τολμήσει να προσπαθήσει να μας εξαγοράσει, όχι μόνο θα χάσει, αλλά θα γίνει ο αιώνιος εχθρός μας."

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
(Ακολουθεί μετάφραση)




Athens, 30.8.2011

Dear Arja,

Please pass on to your kind compatriot, the Minister of Finance, that she is greatly mistaken if she believes that we Greeks will ever accept to give the guarantees she demands from today’s Greek Government in exchange for some loan from your country.

Even more so if those guarantees concern a part of our national wealth. You have lived with us during the times of struggle against military dictatorship, and therefore you know better than anyone our love for our country and our will to defend it at all costs.

Back then it was the dictators that had stolen our freedom. Now our ‘friends’, exploiting our misfortune, ask of us to sell them in exchange for a fistful of Euro the body of our country: our national integrity.

This is never going to happen! And whoever dares to try to buy us off, will not only lose but will also become our eternal enemy.

Also tell her that the Government with which she is now negotiating is only supported by less than 20% of the Hellenic people, and that soon the great majority of our People will vigorously invalidate all these vile transactions.

With love for you and the People of Finland,

Kind regards,

Mikis Theodorakis 



ΠΗΓΗ: http://en.mikis-theodorakis.net/index.php/article/articleview/554/1/75/

Αθήνα, 30.8.2011


Αγαπητή Arja,

Σε παρακαλώ να διαβιβάσεις στην συμπαθέστατη συμπατριώτισσά σου Υπουργό Οικονομικών, ότι κάνει μεγάλο λάθος να πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες θα δεχθούμε ποτέ να δοθούν οι εγγυήσεις που ζητάει από τη σημερινή Κυβέρνηση της Ελλάδας, προκειμένου να μας δώσει η χώρα σας κάποιο δάνειο.

Κυρίως εάν οι εγγυήσεις αυτές αφορούν ένα τμήμα του εθνικού μας πλούτου. Εσύ που έζησες μαζί μας την εποχή που παλεύαμε ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, γνωρίζεις καλλίτερα από κάθε άλλον την αγάπη μας για την πατρίδα μας και τη θέλησή μας να την υπερασπίσουμε με κάθε θυσία.

Τότε οι δικτάτορες μας είχαν κλέψει την ελευθερία μας. Τώρα οι «φίλοι» μας εκμεταλλευόμενοι την ατυχία μας, ζητούν να τους πουλήσουμε για μια χούφτα Ευρώ το σώμα της πατρίδας μας: την εθνική μας ακεραιτότητα.

Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ! Και όποιος τολμήσει να προσπαθήσει να μας εξαγοράσει, όχι μόνο θα χάσει αλλά και θα γίνει παντοτινός εχθρός μας.

Και πες της ακόμα, ότι η Κυβέρνηση με την οποία αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται, δεν έχει τη στήριξη ούτε του 20% του ελληνικού λαού και ότι σύντομα η μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας θα ακυρώσει δυναμικά όλες αυτές τις άθλιες συναλλαγές.

Με αγάπη για σένα και τον Λαό της Φινλανδίας,

Σε χαιρετώ,

Μίκης Θεοδωράκης







Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ/ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ «ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» !!! - του Νίκου Γιώτα & ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ VS ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΜΥΘΟΥ - Του Χρήστου Ανδρέου



Ο αυτούσιος διάλογος είναι ο εξής, στη Βουλή των Ελλήνων, την επομένη της ανηλεούς επίθεσης των υπό τον Παπουτσή δυνάμεων των ΜΑΤ, στα παιδιά της Ελληνικής κοινωνίας, που διαμαρτύρονταν στην Πλατεία Συντάγματος:

-Α. Τσίπρας: «Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης προβοκάτορας κ. Υπουργέ»;
-Χρ. Παπουτσής: «Δεν κατάλαβα. Γιατί είναι στο απυρόβλητο ο Μίκης Θεοδωράκης; Ποιος είναι λοιπόν ο κ. Μίκης Θεοδωράκης; Ποιος είναι, ο οποίος αναφέρεται σε έναν υπουργό της κυβέρνησης λέγοντας ότι εκείνος πυροδοτεί τη βία; Από πού κι ως πού; Με τι στοιχεία; Δεν είναι πολίτης αυτής της χώρας; Δεν είναι πολίτης; Δεν έχει ευθύνες απέναντι στην κοινωνία»;

Και επειδή, προφανώς, το ανδρείκελο/Παπουτσής, ο "σοσιαλιστής" ο οποίος σε ολόκληρη τη ζωή του δεν μάτωσε ποτέ και ο οποίος δεν έκανε ως πολίτης κανένα άλλο επάγγελμα εκτός από αυτό του επαγγελματία πολιτικού,  δεν γνωρίζει τον μεγάλο Έλληνα, να του τον συστήσουμε εμείς:

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

"ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ!!!" ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9/2011 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

01.09.2011

Η Παλλαϊκή Ενότητα, είναι η μοναδική δυνατότητα που υπάρχει , το μοναδικό όπλο στα χέρια του Λαού, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πανίσχυρο μέτωπο του Συστήματος Εξουσίας, που εξακολουθεί ακλόνητο να καταδυναστεύει τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της πάλης μας για την ενότητα αυτή, και ενώ τα μαύρα σύννεφα όλο και πυκνώνουν πάνω από την Ελλάδα, η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ θα πάρει μέρος στην μεγάλη διαδήλωση που θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα.

Καλούμε τα μέλη αλλά και τους φίλους της Σπίθας να έρθουν το Σάββατο 03/09/2011 στις 18.30 μπροστά από τα γραφεία μας επί της οδού Ερμού 7.

Συντεταγμένα και μαζί με την ομάδα περιφρούρησης, θα μεταβούμε στην πλατεία Συντάγματος για να  διαδηλώσουμε όλοι μαζί για
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

*Η ανακοίνωση από την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΠ