Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 01/01/2012: ΩΡΑ Ε.ΛΑ.Δ.ΑΣ!!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!!!

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 18.30, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, (Πειραιώς 206), να αγωνιστούμε  όλοι μαζί για τη συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Κινήματος  Αλληλεγγύης και Αντίστασης, ενάντια στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας από την κυβέρνηση της τρόικα και όσους την υποστηρίζουν.


Μανώλης Γλέζος
Μίκης Θεοδωράκης
Γιώργος Κασιμάτης





Ε.ΛΑ.Δ.Α. (Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση)

Μετά από πολλές σκέψεις και προβληματισμούς, ψυχική αγωνία και τεράστιο βάρος ευθύνης, αποφάσισα τελικά να σας καλέσω για να σκεφτούμε όλοι μαζί μήπως έφτασε επί τέλους η στιγμή της μεγάλης ιστορικής πρωτοβουλίας που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και θα τους καλεί σε μια γενική εξέγερση με στόχο να δώσουμε ένα τέλος σ' αυτή τη συνεχιζόμενη εθνική  κρίση που έχει καταστήσει την Ελλάδα προτεκτοράτο, που μας ντροπιάζει και που οδηγεί τον Λαό μας σε μια καθημερινή πτώση δίχως τέλος.

Όλοι είμαστε μάρτυρες όσων συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο πολιτικό προσκήνιο: Η πολιτική μας ηγεσία έγινε περίγελως. Το πρώτο όργανο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων  εξευτελίστηκε. Κάποιες αδύναμες  φωνές στη Βουλή δεν ακούγονται, χάνονται ή θάβονται. Η εξουσία των Τραπεζών ασκείται πλέον ανοικτά από το πρωθυπουργικό γραφείο της προσωρινής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα λοιδορείται και υβρίζεται διεθνώς, η περιουσία του λαού εκποιείται στους ξένους και ο Ελληνικός Λαός  βυθίζεται κάθε μέρα όλο και πιο βαθειά στη φτώχεια.

Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες είμαστε όλοι φορτωμένοι με την ίδια ευθύνη, ανεξάρτητα από επαγγελματικές, οικονομικές, μορφωτικές και άλλες ιδιότητες.  Έχουμε το ίδιο χρέος και τα ίδια δικαιώματα για την οργάνωση ενός αγώνα που θα είναι ουσιαστικά μια καθολική αντίσταση  απέναντι στο σημερινό Σύστημα Εξουσίας με σκοπό να απαλλάξουμε τη χώρα μας από την παρουσία του και στη θέση του να προσφέρουμε στον Λαό μας αξιοπρέπεια, ευημερία, κοινωνική πρόοδο. Να του προσφέρουμε τη δυνατότητα να πάρει τη Μοίρα του στα δικά του χέρια μέσα στα πλαίσια μιας όσο γίνεται περισσότερο πραγματικής και Δίκαιης Δημοκρατίας.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει παράλληλα να παλεύουμε για την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Αυτής της Εθνικής Ανεξαρτησίας που ποδοπατούν οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους μέσα και έξω από τη χώρα μας. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μας θα πρέπει να έχει απολύτως σαφές περιεχόμενο: ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Επομένως στόχος μας θα πρέπει να είναι να φύγουν οι ξένοι της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που μπροστά τους σκύβουν το κεφάλι τα δύο κόμματα εξουσίας, επαιτούν όλο και πιο πολλά δάνεια και τους καλούν να μας κυβερνήσουν αδιαφορώντας για τις επόμενες γενιές που από τώρα τις γονατίζουνε για πολλές δεκαετίες μπροστά στα υπέρμετρα βάρη των τόκων.

Όσον αφορά  τα χρέη που μας φόρτωσαν και μας φορτώνουν με απάνθρωπους όρους, εμείς τα αρνούμεθα ρητά και κατηγορηματικά.

Αυτοί είναι με λίγα λόγια οι στόχοι ενός Μετώπου για την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση, που σας καλούμε να οργανώσουμε όλοι μαζί.

Αυτό που προέχει σήμερα δεν είναι η επιδίωξη των  επί μέρους ατομικών, κομματικών ή άλλων εγωιστικών επιδιώξεων αλλά η  συστράτευση όλων μας -μέσα σε κλίμα συλλογικότητας και  ισότητας- στο δικό μας «Χρέος», που είναι το Χρέος προς τον Λαό μας και την Πατρίδα μας.


Προς το παρόν μένουμε στα κοινά σημεία που μπορούν να μας ενώσουν όλους, εγκαινιάζοντας την τακτική που λέει «Κάθε φορά κι ένα μεγάλο βήμα. Μπροστά.».
Για τώρα επιδιώκουμε: Την  Εθνική μας Ανεξαρτησία με την Απαλλαγή μας  από την παρουσία της Τρόικα και του ΔΝΤ, που παράνομα έχουν καθίσει στο σβέρκο μας και μας εξευτελίζουν. Την οικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, ώστε να έχουν ασφάλεια αλλά και προοπτική οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι. Την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού κινήματος που θα επαναφέρει τις ιδέες των πνευματικών μας παραδόσεων κόντρα στην σημερινή επικράτηση της υποκουλτούρας. Την παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων των υπευθύνων για την εξαθλίωση της χώρας. Την αντικατάσταση του σημερινού σάπιου συστήματος εξουσίας με την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής Δημοκρατίας.

Η κατάκτηση αυτών των στόχων είναι το πρώτο. Από κει και πέρα
η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση θα είναι ελεύθερη να προχωρήσει στους καινούριους στόχους που εκείνη τη στιγμή θα πιστεύει ότι εξυπηρετούν το μέλλον του λαού μας.

Μετά την εγκαθίδρυση μιας Κυβέρνησης Ανεξαρτησίας, πραγματικής Δημοκρατίας, Κοινωνικής Δικαιοσύνης, η αλλαγή του Συντάγματος και όλα τα υπόλοιπα μεγάλα και ζωτικά μας θέματα, όπως η Εθνική μας Άμυνα, η ανόρθωση της χώρας με την οικονομική της ανάπτυξη και η αναδιοργάνωση του κράτους σε σύγχρονες βάσεις, οι διεθνείς μας σχέσεις, η μόρφωση των πολιτών και η άνοδος του βιοτικού μας επιπέδου, θα είναι αντικείμενα του επόμενου μεγάλου βήματος που θα αποφασίσει μέσα στις νέες συνθήκες πραγματικής Δημοκρατίας ο κυρίαρχος λαός ύστερα από ελεύθερες εκλογές.

Τότε θα έχουμε την «πολυτέλεια» να διαλέξουμε τους διαφορετικούς δρόμους που επιβάλλει η θέση του καθενός στην κοινωνία και τα πολιτικά του ιδεώδη.
Η σημερινή όμως αντίθεση της ελληνικής κοινωνίας μας ενώνει γύρω από ένα Μέτωπο. Απ' τη μια μεριά βρίσκεται η ελληνική ολιγαρχία που υπηρετεί τα ξένα συμφέροντα, οι πολιτικοί της σύμμαχοι που τους υποστηρίζουν, ενώ απ' την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας που αποτελεί το μεγάλο θύμα της σημερινής κατάστασης.

Και γι' αυτό το λόγο το εγχείρημά μας για την λαϊκή ενότητα θα κινηθεί γύρω από στόχους που ενώνουν όλους τους Έλληνες. Ουσιαστικά έχουμε μπροστά μας ένα Ενιαίο Μέτωπο που μας ενώνει, ένα κοινό στόχο που μας χαλυβδώνει, ένα βασικό στόχο που απαιτεί ενότητα και πάλη για να κατακτήσουμε την Εθνική Ανεξαρτησία και την απαλλαγή μας από κάθε είδους δεσμά που μας καταδικάζουν και εμποδίζουν την ελεύθερή μας ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της εθνικής ζωής.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΡΑΣΗΣ
  1. Θα δημιουργήσουμε οργανώσεις σε όλη τη χώρα και σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  2. Θα καταρτίσουμε πυκνό πρόγραμμα συγκεντρώσεων και ομιλιών (περιφερειακά και κεντρικά).
  3. Θα γενικεύσουμε την Ανυπακοή σε κάθε προκλητική και ουσιαστικά παράνομη απόφαση που θίγει τους εργαζόμενους όπως είναι λ.χ. το χαράτσι και οι δημεύσεις.
  4. Θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο (έντυπα, αφίσες, τρυκ κλπ.) την διαφώτιση των πολιτών προσπαθώντας ταυτόχρονα να τους προτρέψουμε σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης,. Στόχος μας να μην αφήσουμε ούτε μία οικογένεια να πεινάσει.
  5. Θα υπερασπίσουμε τον κάθε πολίτη, εργαζόμενο ή άνεργο, φοιτητή, εργάτη ή αγρότη, κάθε θύμα της κυβερνητικής βίας. 
  6. Θα υπερασπίσουμε με μαζικό-ενεργητικό τρόπο τον δημόσιο πλούτο της χώρας.
  7. Θα δημιουργήσουμε δίκτυο για τη διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης τόσο  με προσωπικές παρεμβάσεις όσο και με οργανωμένες συνεντεύξεις τύπου και συγκεντρώσεις, ειδικά στην Ευρώπη.
  8. Θα απευθυνθούμε σε όσους πολιτικούς δεν έχουν συμβιβαστεί. Στους «αγανακτισμένους πολίτες». Στους ακτιβιστές. Στους ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης. Στους εργαζόμενους. Στους νέους. Η Ελλάδα του Αγώνα μπορεί να βγει από τη σημερινή της απομόνωση και να ξαναγίνει για όλη την καθηλωμένη Ευρώπη εστία έμπνευσης, Πολιτισμού και νέων οραματισμών.
  9. Θα στηλιτεύουμε με κάθε τρόπο κάθε αντιλαϊκή απόφαση και ενέργεια της κυβέρνησης αλλά και όσων την στηρίζουν. Τέλος
  10. Θα εργαστούμε συστηματικά για να βγάλουμε το Λαό στους δρόμους και θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ιδιαίτερα μεγάλες εκδηλώσεις παντού.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Δημιουργείται Τμήμα Πολιτιστικής Αντίστασης μέσα στα πλαίσια του Μετώπου της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (Ε.ΛΑ.Δ.Α.), που θα έχει ως βασικό στόχο την οργάνωση της αντεπίθεσης στο σημερινό καθεστώς της υποκουλτούρας που κυριαρχεί στην χώρα μας.

Θα προσπαθήσουμε να συσπειρώσουμε τους εκπροσώπους της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής και να φέρουμε τα έργα τους και τους ίδιους σε επαφή με τον Λαό μας σε όλη την επικράτεια.

Θα οργανώσουμε συλλογικές εκθέσεις εικαστικών έργων, βιβλίων, ομιλιών, συζητήσεων, παραστάσεων και συναυλιών, ώστε να προβληθεί και να γίνει κτήμα του λαού μας ό,τι καλλίτερο διαθέτουμε στον τομέα του Πολιτισμού.

Για τον λόγο αυτόν κάνουμε έκκληση στους συγγραφείς, ποιητές, εικαστικούς, ηθοποιούς, συνθέτες και τραγουδιστές να συσπειρωθούν στις γραμμές μας, δεδομένου ότι η σημερινή βαθειά κρίση που μαστίζει τον Λαό μας, έχει ίσως κύριο στόχο τον πνευματικό, μορφωτικό και καλλιτεχνικό υποβιβασμό του με την καταστροφή των πνευματικών παραδόσεών μας και τον παραμερισμό των σύγχρονων εκφραστών του Πνεύματος και της Τέχνης.
Ο λαός θα πρέπει να πάρει στα δικά του χέρια το μέλλον της Ελλάδας!

Μίκης Θεοδωράκης

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου για την κρίση, το χρέος και το ευρώ

 
Οι μύθοι και η πραγματικότητα για την κρίση, το χρέος, τη χρεοκοπία και το ευρώ θα συζητηθούν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 10.30πμ στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου στο Μαρκόπουλο.
Η συζήτηση που οργανώνεται από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ στο ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «Όχι στα χαράτσια», έχει θέμα : «Είναι μονόδρομος τα Μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές ; Υπάρχει διέξοδος ;» με ομιλητές :
Κατρούγκαλος Γιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματολόγος στο πανεπ. Θράκης - Μαρκέτος Σπύρος, αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας του ΑΠ Θεσσαλονίκης - Μαυροειδής Παναγιώτης, εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ»  - Τσιακίρης Λευτέρης, οικονομικός μελετητής, μέλος της Επιτροπής Αγώνα στο Μαρκόπουλο.
Τι πραγματικά συμβαίνει με το χρέος ;
Τι σημαίνει και ποιος κινδυνεύει από χρεοκοπία ;
Τι προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση και που οδηγεί το νέο Μνημόνιο Plus που ετοιμάζουν ;
Πως επηρέασε η ΕΕ και το ευρώ την ελληνική οικονομία ; Υπάρχει αύριο χωρίς το ευρώ ;
Πότε και πως θα σταματήσουν τα αντικοινωνικά μέτρα ;
Μετά τις αρχικές τοποθετήσεις των ομιλητών θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με δυνατότητα παρεμβάσεων από τους παραβρισκόμενους. Θα προβληθεί σχετικό βίντεο για την κρίση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜIKH ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 22.1.2012

Δημοσιογράφος: Παναγιώτα Μπίτσικα

1.- Με ποιο τραγούδι σας θα περιγράφατε την μεταμνημονιακή Ελλάδα και με ποιο θα δίνατε το σήμα για «μια γενική εξέγερση», όπως λέτε στη διακήρυξη της Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης;

Μ.Θ.  Το τραγούδι μου είναι νέο. Βασίζεται σε ελεύθερο-πεζό στίχο και έχει τίτλο «Μνημόσυνο για την Ελλάδα». Περιγράφει πώς ένας υπουργός με την υπογραφή του κάτω από το Μνημόνιο παρέδωσε στους ξένους την Εθνική μας Κυριαρχία και ξεπούλησε όσο-όσο την Δημόσια περιουσία, των Ιστορικών μας Μνημείων συμπεριλαμβανομένων. Συγχρόνως υπέγραψε την απαγόρευση να δανειζόμαστε από άλλους εκτός από αυτούς που μας επέβαλαν το Μνημόνιο. Διευκρινίζω δε ότι όσον αφορά την εθνική κυριαρχία, ούτε οι 300 της Βουλής δεν μπορούν να την παραχωρήσουν. Και σκέπτομαι για ποιο λόγο θυσιάστηκαν τόσοι και τόσοι για ένα τετραγωνικό μέτρο ελληνικής γης, όπως επίσης για ποιο λόγο γυμνάζουμε τους στρατιώτες μας για να γίνουν ικανοί να υπερασπίσουν την εθνική μας αυτοτέλεια, τη στιγμή που είναι τόσο εύκολο να την προσφέρει ένας δημόσιος λειτουργός χωρίς να «κουνηθεί φύλλο» ούτε από πλευράς Βουλής ούτε από πλευράς Ελληνικής Δικαιοσύνης ούτε από πλευράς ΜΜΕ αλλά ούτε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.. Για το ρεφραίν του τραγουδιού έχω δανειστεί τον στίχο του Διονυσίου Σολομού «Λαέ πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε».


2.- Λέτε ότι θα απευθυνθείτε σε όσους πολιτικούς δεν έχουν συμβιβαστεί. Τι θεωρείτε σήμερα συμβιβασμό;
 Μ.Θ. Την υπογραφή των Βουλευτών, με την οποία δηλώνουν ότι συμφωνούν με τον κ. Παπακωνσταντίνου, δηλαδή τον κύριο αυτουργό αυτού του εθνικού εγκλήματος.
Τον τρόπο "διαπραγμάτευσης" της συμφωνίας PSI+, με την οποία δίνουμε το μεγάλο όπλο της Ελλάδας, το ελληνικό δίκαιο, εξασφαλίζουμε τα συμφέροντα των πιστωτών και παίρνουμε σε αντάλλαγμα μια συμφωνία μη βιώσιμου χρέους. Αφοπλίζουν την Ελλάδα νομικά με τη δική της υπογραφή, ακριβώς πριν πέσουν επάνω της για τον τελευταίο γύρο του οικονομικού τώρα πολέμου οι ύαινες των αγορών.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την ελευθερία, τη δημοκρατία και τον Λόγο, την Ευρώπη. Είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που μπορούμε να μιλήσουμε, εξ ονόματος όλης της Ευρώπης και της ανθρωπότητας εναντίον του νέου χρηματοπιστωτικού φασισμού. Γι' αυτό το λόγο άρχισαν από μας την επίθεση οι Αγορές, γι' αυτό βάλανε να μας εκπροσωπούν ελεγχόμενοι πολιτικοί, για να μείνει χωρίς φωνή στον κόσμο η Ελλάδα. Φτάσαμε στο σημείο να μας υπερασπίζονται σήμερα διεθνώς άνθρωποι όπως ο Σμιτ και ο Λαφοντέν, ο Ντελόρ και ο Σοάρες και να μη μας υπερασπίζονται οι κυβερνήτες μας!

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

27 ΓΕΝΑΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή, 6.00 μ.μ. 2

Η βάρβαρη επίθεση που βιώνουμε συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στην πόρτα όλων μας, τα νοικοκυριά βυθίζονται στα χρέη. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», για να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ οι εργοδότες μένουν πάμπλουτοι. Οι οικογενειακοί προγραμματισμοί τινάζονται στον αέρα από τα νέα, «αναγκαία», και «τελευταία» κάθε φορά, μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η συγκυβέρνηση της Τρόικας, της ΕΕ και των τραπεζών. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει παρά ένα και μοναδικό στόχο: να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης με ακόμα ποιο εντατικό ρυθμό. Αυτό το στόχο προωθεί από κοινού με την τρόικα με τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο plus. Συνεργάζονται για νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα: Δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, άγρια φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, διάλυση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, αφανισμό των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
Με όλες αυτές τις πολιτικές που είναι επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, στο όνομα της διάσωσης του συστήματος που αυτοί υπηρετούν, στο όνομα της βιωσιμότητας του δικού τους χρέους και της διαχείρισης της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν, η πρόσβαση στο ρεύμα, στο νερό, στη μεταφορά, μετατρέπονται σε προνόμιο ελαχίστων. Ήδη εφαρμόζουν προκλητικές απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα (12% από 1η Ιανουαρίου), ενώ ακολουθούν ανάλογες αυξήσεις στο νερό και στις μεταφορές, για να πουλήσουν «κερδοφόρες» επιχειρήσεις στους αυριανούς ιδιοκτήτες τους. Το σχέδιό τους είναι ξεκάθαρο: Θα πρέπει να χρεοκοπήσει ο λαός, για να μπορεί να δεχθεί τους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, τα 4ημερα και τα 5ωρα εργασίας.

Όμως εμείς συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά γιατί γνωρίζουμε πως: η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού είναι έμπρακτη συμβολή στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. Γιατί τα χαράτσια και η ληστεία του λαού δεν έχουν τέλος και δεν έχουν αποτέλεσμα σε όφελός μας. Τα χρήματα πηγαίνουν στη μαύρη τρύπα του χρέους, εμείς φτωχαίνουμε και το χρέος αυξάνει. Έτσι συγκεντρώνουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι, κλέβουν το υστέρημά μας και τα δίνουν στους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες και στην κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών. Όσο τα αποδεχόμαστε και τα πληρώνουμε θα συνεχίσουν να μας ληστεύουν. Ήδη τρόικα και συγκυβέρνηση θέλουν να το μετατρέψουν σε μόνιμο μέτρο και αύριο διαρκώς θα αυξάνεται. Θέλουν να πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας!
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΡΕΥΜΑ – ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!
Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ έχει ήδη συσπειρώσει ένα μεγάλο δυναμικό κατοίκων. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε πολλές πολυκατοικίες οι κάτοικοι συσπειρώνονται, δρουν, αρνούνται μαζικά να πληρώσουν, οργανώνουν την αντίστασή τους, αποτρέπουν τη διακοπή του ρεύματος. Με τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας έχουμε καταφέρει να κάνουμε το φόβο να αλλάξει στρατόπεδο. ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ. Γι΄ αυτό έσπευσαν, δήθεν από κοινωνική ευαισθησία, να εξαιρέσουν τις «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες, γι΄ αυτό γλυκαίνουν το χάπι με περισσότερες δόσεις. Εμείς όμως τους δηλώνουμε: Η πολιτική τους μας κάνει όλους ευπαθείς. Δεν πληρώνουμε το χαράτσι για τα ακίνητα και κανένα χαράτσι. Δεν αντέχουμε άλλο τη φορομπηξία, την ακρίβεια, τη λιτότητα. Αντιστεκόμαστε σε αυτό και σε κάθε άλλο άδικο και φορομπηχτικό μέτρο, παλεύουμε για την κατάργησή του. Νόμος είναι το δίκαιο και η επιβίωση του λαού.
ΞΕΡΟΥΜΕ ότι: Όσο περισσότεροι δεν το πληρώσουμε – αν είμαστε χιλιάδες, μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους. Τότε δεν θα μπορούν να κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι. Δεν θα καταφέρουν να μαζέψουν τα χρήματα που υπολογίζουν.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ανατρέψουμε τα μέτρα τους μαζί με τα Μνημόνια και την πολιτική που τα γεννάει και να διώξουμε τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ και όσους τους στηρίζουν και σχεδιάζουν την εξόντωσή μας.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική και όσους την εφαρμόζουν.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ –ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σήμερα πραγματοποιείται  η μεγάλη νίκη  των πολιτών, που αγνόησαν τις απειλές για διακοπή παροχής ρεύματος και αρνήθηκαν να πληρώσουν το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την Ανυπακοή τους, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ  στην πανάθλια κυβερνητική σύμπραξη υποστήριξης του Μνημονίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Κ.Α.Π.
Σε αντίθεση με την κυβερνητική αναδίπλωση να εξαιρέσει μια μικρή  κοινωνική ομάδα από το μέτρο αυτό, οι πολίτες από όλες τις τάξεις, με σθένος, όχι μόνο δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος, αλλά ελπίζουν στην ανατροπή του πολιτικού συστήματος, χρησιμοποιώντας το ίδιο αντιλαϊκό μέτρο εις βάρος της κυβέρνησης, ως μπούμερανγκ.  

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΠΑΝ "ΟΧΙ" ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! Η ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!


Οι καιροί απαιτούν αγωνιστές και οι δημότες Μαρκοπούλου δείχνουν έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη ενάντια στη πολιτική του Καπιταλισμού της Καταστροφής και των Μνημονίων, ενάντια στους ντόπιους υπαλλήλους, δωσίλογους αυτών που θέλουν τους λαούς γονατισμένους! Τη Κυριακή, 17/01/2012, η αίθουσα συγκεντρώσεων του Δημαρχείου Μαρκοπούλου ήταν κατάμεστη από πολίτες του Δήμου μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Μαρκοπούλου ενάντια στα χαράτσια, μία κίνηση που από τη πρώτη στιγμή στήριξε και η ΣΠΙΘΑ Μαρκοπούλου.

Μία επιτροπή τριών μελών της Σπίθας μας παρευρέθηκε στη συγκέντρωση της Κυριακής, με το μέλος μας Γαβριήλ Ιστικόπουλο να παίρνει το λόγο και να καλεί τους Μαρκοπουλιότες να σταθούν αλληλέγγυα, ο ένας στον άλλον, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «να φανούμε σαν μία γροθιά»...

Παρόντες στην συγκέντρωση, και μέλη του Κινήματος "Δε Πληρώνω", αλλά και συναγωνιστές από αντίστοιχη Επιτροπή Αγώνα στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, ενώ πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά.

Επόμενο ραντεβού της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Μαρκοπούλου ορίστηκε για τις 29/01/2012, όπου θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση με διακεκριμένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων και ο φίλος του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, καθηγητής Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΚΗ ΣΕ REAL NEWS: "Σε συνθήκες προτεκτοράτου, ο Λαός κάνει Αντίσταση!"



Κυριακή, 19.1.2012, Εφημερίδα Real News
1. Κύριε Θεοδωράκη σας φοβίζει μία χρεοκοπία της χώρας; Η κυβέρνηση την επικαλείται για να λάβει και νέα μέτρα ...

Μ.Θ. Η χώρα μας είναι ήδη χρεοκοπημένη από κάθε άποψη, κυρίως εθνική, κοινωνική και πολιτιστική. Κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα μόνο βήμα πριν από την οριστική καταστροφή της.

2. Τι σημασία κατά τη γνώμη σας έχει αν θα είμαστε εντός ή εκτός του ευρώ ;

Μ.Θ. Όταν έχουμε παραδώσει μόνοι μας την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους, με αποτέλεσμα η ουσιαστική διακυβέρνηση της χώρας να γίνεται από τους ξένους, ποια σημασία μπορεί να έχει η γνώμη κάποιου πολίτη; Μοναδική επιδίωξη του Λαού θα πρέπει να είναι το να αποκτήσει την ανεξαρτησία του από τους ξένους, ώστε να μπορεί να αποφασίζει ο ίδιος αυτό που τον συμφέρει. Αυτή τη στιγμή άλλοι αποφασίζουν για μας.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - από δεκάδες προσωπικότητες στην ΕΥΡΩΠΗ

 

Δεκάδες προσωπικότητες από την Ελλάδα και πολλές χώρες της ΕΥΡΏΠΗΣ υπογράφουν κοινή ΕΚΚΛΗΣΗ για την Σωτηρία των λαών της ΕΥΡΩΠΗΣ.

Ανάμεσά τους ο Μίκης Θεοδωράκης ,ο Μανώλης Γλέζος, ο Αλέξης Τσίπρας , ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος , η Κάτια Γέρου , ο Θεοδόσης Πελεγρίνης κλπ.


η Έκκληση έχει ως εξής :

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

H ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ KAI TO AΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΩΣ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΚΡΑΤΟΥΣ - του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Υποβοηθούμενη «αυτοκτονία» δεν είναι όρος που συνηθίζεται για κράτη. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν τον χρησιμοποιούμε καθ' υπερβολήν, ούτε για να «εντυπωσιάσουμε» ή να κινητοποιήσουμε τον ψυχισμό του αναγνώστη. Αλλά γιατί αποτυπώνει κατά κυριολεξία τον μετασχηματισμό όπου, όπως θα δείξουμε, οδηγεί το ελληνικό κράτος η υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης.

Για να είναι χρήσιμη η ανάγνωση του παρόντος άρθρου δεν χρειαζόμαστε καθόλου τον ψυχισμό σας, χρειαζόμαστε απελπιστικά τη λογική σας. Απελπιστικά, γιατί ο ελληνικός λαός, περιλαμβανομένων των ελίτ, υπόκειται στο πιο επεξεργασμένο πρόγραμμα στην ιστορία πλύσης εγκεφάλου και χειραγώγησης της σκέψης και των αντιδράσεων, με σκοπό την ατομική και συλλογική καταστροφή μας ως υποκειμένων για τον εαυτό τους. Ακόμη κι αν διαφωνείτε, αναγνωρίζετε, υποθέτουμε, ότι ζούμε σε ατμόσφαιρα βαριάς κατάθλιψης, σύγχυσης προσανατολισμού, έντονης αίσθησης ενοχής και αδυναμίας. Αυτές είναι ιδανικές συνθήκες για να μη μπορούμε να σκεφθούμε και να δράσουμε ορθολογικά. Πόσο μάλλον που οι αντικειμενικές συνθήκες καθιστούν  οδυνηρή την ορθολογική σκέψη, αβέβαιη, αμφίβολη ή επικίνδυνη την ορθολογική δράση.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ


Ο Μίκης Θεοδωράκης, συναντήθηκε χθες με την αντιπροσωπεία του Σωματείου ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Ως γνωστόν οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία»  βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση πάνω από 3 μήνες αντιδρώντας στις απολύσεις συναδέλφων τους και στην περικοπή μισθών μέσω πεντάωρου και πενθήμερου. Ο ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα τους και τους κάλεσε να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με όλους τους Έλληνες που αντιστέκονται στην τροϊκανή  διακυβέρνηση,  για ένα λαϊκό κίνημα αλληλεγγύης και  αντίστασης.

Από το Τμήμα Ενημέρωσης
9-1-2012

ΠΗΓΗ: www.spitha-kap.gr

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΗΚΑΝ ενάντια στα Χαράτσια και την επίθεση στη ζωή μας

Το γνωρίζαμε από πριν, πως το 2012 θα αποτελέσει ένα ακόμη πιο επιθετικό και βίαιο για τον λαό έτος, με περισσότερα και αγριότερα μέτρα, στο όνομα των Μνημονίων, των ψεύτικων διλημμάτων και των συμφερόντων του Συστήματος. Αυτό σαφώς και το γνώριζε και το γνώριζει και η αντισυνταγματική και παράνομη κυβέρνηση των δωσιλόγων εθνοπροδοτών της χώρας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.), η οποία σπεύδει να ανακοινώσει και νέα χαράτσια, νέες περικοπές, στο πλαίσιο της τακτικής του "ΣΟΚ και ΔΕΟΣ"! ,


 



 


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ "ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ"!


Η ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, πιστή στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη για Παλλαϊκό Ξεσηκωμό, Αλληλεγγύη και Ανυπακοή, δηλώνει πως στέκεται και παλεύει πλέον και στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Μαρκοπούλου, που δημιουργήθηκε πρόσφατα για κοινή δράση ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και με όσους άλλους τρόπους μπορούν, οι εθνοπροδότες, υπάλληλοι του Συστήματος, πολιτικοί της παράνομης κυβέρνησης Παπαδήμου.


Καλούμε όλα τα μέλη μας να παρευρεθούν στην επερχόμενη συγκέντρωση, στις 15/01/2012, στο Δημαρχείο του Δήμου Μαρκοπούλου (11:00). Δε σταματάμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τα παράνομα και αντισυνταγματικά σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και να τους προτρέπουμε να μη πληρώσουν ΚΑΝΕΝΑ χαράτσι. Ουδείς ανυπεράσπιστος και ουδείς μόνος του. Είμαστε μαζί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Κ.Α.Π. www.spitha-kap.gr: 

"ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ" ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΕΠΙ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ 26 ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Ακολουθεί ανακοίνωση από την Επιτροπή Αγώνα στο Δήμο Μαρκοπούλου, την οποία και προσυπογράφουμε:

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

"Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ" - Μίκης Θεοδωράκης



Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί τόσο από τις ΗΠΑ του Πενταγώνου και του ΔΝΤ όσο και από την Ευρώπη των τραπεζών, μεταβάλλοντας τον λαό σε μια εξαθλιωμένη μάζα χωρίς ιστορία, μνήμη και θέληση, καταγγέλλει ο μεγάλος συνθέτης και πολιτικός Μίκης Θεοδωράκης, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, η οποία έγινε εφικτή χάρη στην πιστή του συνεργάτιδα Ρένα Παρμενίδου. Τονίζει πως όσο θα ευρύνεται ο κύκλος των θυμάτων και θα γίνεται γνωστή η καταλήστευση του εθνικού πλούτου, τόσο περισσότερο θα ενώνεται στη βάση του ο λαός μπροστά στα κοινά δεινά και τους εθνικούς κινδύνους. Ιδανική λύση είναι γι' αυτόν, η συνεννόηση και η συμπόρευση των Ελλήνων.

Ανησυχείτε ότι στην Κύπρο μπορεί να συμβούν τα ίδια με την Ελλάδα;

Μα νομίζω ότι η κρίση έχει φτάσει ήδη στην Κύπρο. Μέσα στο βιβλίο με τίτλο «Σπίθα - Για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη και Δυνατή» αναλύω την προσωπική μου άποψη για τα αίτια αυτής της μεγάλης κρίσης. Πώς σχηματίστηκε, από ποιους και με ποιες μεθόδους, με ποια μέσα. Βασικά πρόκειται για τη βαθύτερη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, με στόχους την εξάλειψη των εθνικών ιστορικών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών και σχέσεων όλων των λαών. Στηρίζεται στις απόψεις της Σχολής του Σικάγου (Φρίντμαν) και στις μεθόδους του «Σοκ και Δέος» (αποκαλύψεις της Ναόμι Κλάιν) ξεκινώντας την εφαρμογή τους σε συνεργασία με τη δικτατορία του Πινοσέτ.

Τα μοναδικά εμπόδια σ' αυτόν τον δρόμο...
της καταστροφής εθνών και λαών είναι η Ρωσία και η Κίνα και γι' αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι προς το παρόν είναι οι μόνες χώρες που μπορούν να μας βοηθήσουν για να μην καταποντιστούμε. Βέβαια προϋπόθεση γι' αυτό είναι να θέλουν και να μπορούν οι χώρες αυτές να το κάνουν. Αν ήμουν νεότερος, θα έσπευδα στη Μόσχα και στο Πεκίνο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους πείσω. Γιατί ειλικρινά δεν βλέπω άλλον τρόπο να σωθούμε. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε τον σωτήριο για την Κύπρο ρόλο της Ρωσίας από την εποχή της ανεξαρτησίας της έως σήμερα. Μπορεί οι συνθήκες να είναι διαφορετικές από αυτές στην Ελλάδα, όμως ο κίνδυνος προέρχεται και στις δύο περιπτώσεις από τα συμφέροντα, τις βλέψεις και τις ενέργειες των δυτικών δυνάμεων.