Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ; - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΙΘΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...

Τώρα, που οι απαίσιες μάσκες άρχισαν μία-μία να σαπίζουν (όπως σαπίζουν τα πάλαι ποτέ πρωτοπαλίκαρα του δικομματισμού, μαζί με τις σκουριασμένες κομματικές τους μηχανές), αυτές οι γνωστές σε όλους μας μάσκες της διαφθοράς, της ρεμούλας, της αδιαφάνειας, του βολέματος, της φαυλοκρατίας, οι μάσκες της ανείπωτης υποκρισίας και του άκρατου βερμπαλισμού, οι μάσκες μίας παράστασης που χρόνια τώρα παρακολουθούμε αποχαυνωμένοι σ' ένα σύστημα φτιαγμένο από τους ελάχιστους ικανότατους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ για να σαρώνει και να εξευτελίζει κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης, τώρα ΕΣΕΙΣ λουφάζετε, κρύβεστε, λιποψυχάτε. ΑΛΙΜΟΝΟ! ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ; Που είστε αλήθεια όλοι εσείς, οι ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, που είναι θαμμένη η περίφημη θεωρία των περισσότερων από εσάς για την ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΛΛΑΔΑ; Που είστε;

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σπιθιστές θυμηθείτε Είμαστε έξω και ενάντια στο Σύστημα! Μίκης: "Λοιπόν ετοιμαστείτε"!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Κ.Α.Π.

Στην πρόσφατη συνάντησή μου με την Γραμματεία του Κ.Α.Π. παρουσία και του κ. Κασιμάτη εξήγησα λεπτομερώς τα αποτελέσματα των συναντήσεών μου μετά το δημόσιο κάλεσμά μου για ενότητα δράσεων εν όψει των εκλογών.

Τα αποτελέσματα των συζητήσεων ήταν αρνητικά τόσο ως προς τις θέσεις του Κ.Α.Π. όσο και ως προς τις συγκεκριμένες προτάσεις μου που αφορούσαν τους στόχους και τις λύσεις σχετικά με το θέμα των εκλογών και τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν πριν και κυρίως μετά από αυτές.

Πιστεύω ότι στο διάστημα αυτό και ανεξάρτητα από την απόφασή σας σχετικά με τις εκλογές, πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για το ποσοτικό και κυρίως το ποιοτικό ανέβασμα του επιπέδου του Κ.Α.Π. Τώρα περισσότερο από ποτέ ο ρόλος μας θα γίνεται κάθε μέρα και περισσότερο χρήσιμος για τον Λαό μας.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν μου επιτρέπεται να παρέμβω δημόσια, γιατί δεν πρέπει και δεν θέλω να επηρεάσω θετικά ή αρνητικά τη ροή των πραγμάτων. Εξ άλλου κάτι τέτοιο δεν θα είχε την παραμικρή σημασία από τη στιγμή που βιώνουμε μια πραγματικά πρωτοφανή εμπειρία. Δηλαδή από τη μια μεριά να διαπιστώνουμε πόσο βαθειά και πλατειά είναι η επίδρασή μας στο Λαό κι απ' την άλλη όλες οι πριμαντόνες της Εξουσίας, Κόμματα και ΜΜΕ να κάνουν σαν να μη μας ξέρουν.

Σαν να μην υπάρχουμε!

Ας τους αφήσουμε λοιπόν ήσυχους και να μην ξεχνάμε ποτέ τη βασική μας θέση: Είμαστε έξω από το Σύστημα και ενάντια στο Σύστημα. Είμαστε έξω από το τραίνο και τα βαγόνια του, που τρέχουν πάνω στις ράγες της εξάρτησης του Δ.Ν.Τ. και της Τρόϊκα. Και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κόψουμε τις ράγες αυτές. Επομένως για τα βαγόνια δεν θα ακούσετε λέξη από μένα. Μόνο για τους ριζοσπάστες ενδιαφέρομαι και τότε, όπως με είδατε στο Σύνταγμα, θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή μαζί τους.


Λοιπόν ετοιμαστείτε!


Αθήνα,  22.5.2012

Μίκης Θεοδωράκης


Πηγή: http://www.spitha-kap.gr/el/mikistheodorakis/?nid=2533

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - Του Μίκη Θεοδωράκη

...ακολουθεί άρθρο του Γιώργου Κασιμάτη



Σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Μόντι είπε: «Εμείς δεν έχουμε παραδώσει την εθνική μας κυριαρχία, όπως έκαναν οι Έλληνες».

Ποιος είχε τάχα συμφέρον να κρύβει αυτή την αλήθεια από τον λαό μας; Γιατί ξαφνικά μετά τις εκλογές έπεσε πάνω από τη χώρα σαν μαύρο νέφος αυτή η συνωμοσία της σιωπής;

Σε δημόσια δήλωσή μου στις 11.V.2012  υπενθύμιζα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που το πρώτο του χρέος είναι η υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας, ότι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ο ελληνικός λαός καταδίκασε τα «Μνημονιακά» κόμματα είναι ότι παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους, χωρίς να προηγηθεί στρατιωτική ήττα όπως συνέβη στα 1941, όταν και πάλι ο Λαός και η ιστορία υπήρξαν αμείλικτοι απέναντι στον στρατηγό Τσολάκογλου, τον οποίο θεώρησαν προδότη.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ; - του Μίκη Θεοδωράκη



Πρώτον: Ο ελληνικός λαός είπε ένα ηχηρό ΟΧΙ στο Μνημόνιο και τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Απέρριψε την πολιτική της λιτότητας και κυρίως αποδοκίμασε την παράδοση της Εθνικής Ακεραιότητας και Ανεξαρτησίας στους ξένους, ενέργεια πρωτοφανή και ατιμωτική για τον Λαό και την χώρα, που αγγίζει  τα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Επομένως η τιμωρία δεν είχε μόνο οικονομικά κριτήρια αλλά προ παντός ηθικά και γι' αυτό το λόγο υπήρξε τόσο σκληρή.

Δεύτερον: Από την άλλη πλευρά δεν είπε ένα ολοκληρωμένο ΝΑΙ ούτε και στον ΣΥΡΙΖΑ που τον ξεχώρισε και τον ανέδειξε σε κύρια δύναμη μεταξύ των αντιμνημονιακών κομμάτων και κινημάτων. Ενώ στο ΟΧΙ υπήρξε απόλυτος, το ΝΑΙ του δεν ανέδειξε μια δύναμη είτε ένα σύνολο δυνάμεων σε αδιαμφισβήτητη κυβερνητική δύναμη.

Γιατί άραγε;  Η δική μου η άποψη είναι ότι τα κόμματα της ιστορικής-παραδοσιακής Αριστεράς -κι ανάμεσά τους κι ο ΣΥΡΙΖΑ- δεν καλύπτουν παρά ένα μονάχα μέρος της σύγχρονης πατριωτικής κοινωνικής Αριστεράς, που είναι γέννημα και δημιούργημα των νέων κοινωνικών σχέσεων που γεννήθηκαν ιδιαίτερα από την εποχή του Μνημονίου έως σήμερα. Η Σπίθα διέγνωσε την ύπαρξη αυτού του νέου κοινωνικο-πολιτικού χώρου που βασικά προέρχεται από τη διάλυση των δύο κομμάτων εξουσίας και έως ένα βαθμό προσπάθησε και κατάφερε να τα εκφράζει επιχειρώντας να τα εφοδιάσει με μια νέα σύγχρονη ιδεολογία και πολιτική.

Εκτιμώντας τον χαρακτήρα της απελπισίας, της αγανάκτησης και της οργής αυτού του υπό διαμόρφωσιν προοδευτικού κινήματος, θέσαμε εξ αρχής στόχους προχωρημένους όπως αυτούς της καταγγελίας του Συστήματος Εξουσίας, της τελικής ρήξης μαζί του, της κατάκτησης της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της εφαρμογής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Το Κ.Α.Π.- Σπίθα αναγνωρίζει τη σημασία του αγώνα και των επιτευγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που σε συνάρτηση με την καθίζηση των κομμάτων εξουσίας διανοίγει ασφαλείς προοπτικές Κυβερνήσεων της Αριστεράς και της Προόδου. Το γεγονός αυτό συνενώνει τον Κοινωνικό με τον Πατριωτικό χαρακτήρα του Παλλαϊκού Μετώπου που θα πρέπει να δημιουργηθεί, ώστε να μπορέσει να εκφράσει όλο το εύρος, τη θέληση, την αισιοδοξία και τη δύναμη του Πλειοψηφικού Πατριωτικού Κοινωνικού Μετώπου, το οποίο ελπίζουμε ότι στις νέες εκλογές θα είναι ικανό να διεκδικήσει και να αποσπάσει ένα ολοκληρωτικό ΝΑΙ.

Για την προοπτική αυτή δεν θα πρέπει να υπάρξει ούτε μια μέρα χαμένη. Ο Λαός μας θα πρέπει να πεισθεί το συντομότερο ότι είμαστε ικανοί να βγάλουμε τη χώρα απ' τη βαθειά κρίση και να τον οδηγήσουμε με σταθερό βήμα προς την ανάπλαση της ζωής του στηριγμένοι σ' ένα υπεύθυνο, μελετημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης με Ενότητα στη βάση του Λαού.

Με αυτές τις προϋποθέσεις θα πάμε όλοι μαζί στις εκλογές με τη βεβαιότητα ότι θα νικήσουμε.

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα καλεί όλες και όλους να προσφέρουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να επιτευχθεί αυτή η ιστορική προοπτική που διανοίγεται μπροστά μας.


Αθήνα,  9.V.2012

Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μίκης Θεοδωράκης: "Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα"


Σήμερα στις 7:30 μμ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανόλης Γλέζος επισκέφθηκαν στο σπίτι του τον Μίκη Θεοδωράκη, όπου είχαν συνάντηση μαζί του, παρουσία του καθηγητή συνταγματολόγου κ. Κασσιμάτη.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας.

Καλώ όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Έλληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης
".

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ανακοίνωση της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΟ.ΣΥ.

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του οριστικοποίησε το τέλος της εποχής της μεταπολίτευσης αποδομώντας  το σάπιο πολιτικό σύστημα όπως εξελίχθηκε από το 1974 μέχρι σήμερα. Επέφερε συντριπτική ήττα στο δικομματισμό και την πολιτική των μνημονίων απορρίπτοντας τους εκβιασμούς του συστήματος.

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού (το 62%) τάχθηκε εναντίον της πολιτικής των μνημονίων και είναι βέβαιο ότι και το υπόλοιπο ποσοστό των ελλήνων που εγκλωβίσθηκε στα εκβιαστικά διλήμματα ψηφίζοντας τις μνημονιακές δυνάμεις στο άμεσο μέλλον θα απεγκλωβιστούν, βλέποντας ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, διαλύοντας τα κόμματα που παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία και  τον εθνικό πλούτο ρίχνοντας στην φτώχια τον ελληνικό λαό.

Από την άλλη μεριά το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα αλλά κυρίως ο κατακερματισμός των αντιμνημονιακών δυνάμεων  συνέβαλε έτσι ώστε παρά την εκλογική τους κυριαρχία δεν μπορεί να δοθεί άμεσα λύση για την χάραξη μιας νέας πολιτικής που θα καταγγείλει τις δανειακές συμβάσεις και θα κατοχυρώσει την εθνική μας ανεξαρτησία.

Ο μόνος δρόμος για να επιτευχθεί αυτή η πολιτική είναι η συγκρότηση του  Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου που θα μπορέσει να κερδίσει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και  θα έχει την αναγκαία δύναμη να εμποδίσει κάθε σχέδιο που θα επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία στις κρίσιμες σημερινές συνθήκες.

Ο ελληνικός λαός έδειξε ότι είναι έτοιμος να περάσει σε μια νέα εποχή. Είναι η ώρα να αποδείξουν και οι πολιτικές δυνάμεις της προόδου ότι μπορούν να περάσουν σε αυτή τη νέα εποχή ξεπερνώντας τις εξαρτήσεις του κομματισμού προς το συμφέρον της χώρας και του λαού.

Πηγή: http://www.spitha-kap.gr/el/records_of_meetings/?nid=2483

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. - Μίκης Θεοδωράκης



Στις εκλογές του 2009 τρία εκατομμύρια ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τη Νέα Δημοκρατία. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές, στα 2010, άλλο ένα εκατομμύριο έφυγε από το ΠΑΣΟΚ. Την 1η του Δεκέμβρη 2010 ιδρύθηκε η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών για να λειτουργήσει σαν γέφυρα ανάμεσα στην Αριστερά και στα τρία εκατομμύρια συμπατριώτες μας που εγκατέλειψαν τον δικομματισμό και περίμεναν από μας τους υπόλοιπους Αριστερούς και Ανεξάρτητους μια σοβαρή πολιτική πρόταση, με κοινό σημείο εκείνο που μας ένωνε και μας ενώνει, δηλαδή την κοινή μας μοίρα σαν κάτοικοι της ίδιας χώρας, της ίδιας πατρίδας που είμαστε.

Μια πρόταση εστιασμένη στους κοινούς στόχους, για να απαλλαγούμε από το επαχθές Μνημόνιο που μας είχαν επιβάλει οι κοινοί μας εχθροί και αντίπαλοι, ξένοι και ντόπιοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΛΗΜMΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΩΣ ΕΚΛΟΓΕΑ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟY ΜΕΤΩΠΟΥ - του Γιώργου Κασιμάτη

 
Ο Γιώργος Κασιμάτης είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Το δίλημμα του έλληνα ψηφοφόρου στις  εκλογές αυτές γίνεται καθημερινά αντικείμενο εκμετάλλευσης από ολόκληρο το σύστημα του «Μνημονιακού Μετώπου» (ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας των δανειστών μας, καθώς και τους εδώ υποτελείς τους: κόμματα, ΜΜΕ, πολιτικοί  και πρόσωπα εξαρτημένα από όλους αυτούς τους φορείς συμφερόντων -όλοι όσοι αποτελούν τη «συμφωνική δράση» στήριξης των «Μνημονίων»). Η προσπάθεια εκμετάλλευσης στοχεύει στο να αφαιρέσει ψηφοφόρους  από το «Αντιμνημονιακό Μέτωπο» και να τους οδηγήσει στα δύο μεγάλα κόμματα ή, σε έσχατη ανάγκη και στα μικρότερα κόμματα και κομματίδια που έχουν δεδηλωμένα αποδεχτεί ως ισχυρά και δεσμευτικά για τη χώρα μας τα  «Μνημόνια».