Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ EXANATOLIS.GR ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ

Ο Μίκης Θεοδωράκης στα μπλόκα της Κερατέας!

Μίκης Θεοδωράκης: Αυτό που γίνεται στην Κερατέα είναι ένα συγκλονιστικό έπος. Ξυπνήστε Έλληνες!

11/4/2011
Μίκης Θεοδωράκης
Μίκης Θεοδωράκης
Ο Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει παρών στα μπλόκα της Κερατέας! Η σεμνότητα και οι αγνές προθέσεις του αποδεικνύονται έμπρακτα με την απόφασή του να αλλάξει την ημέρα και ώρα άφιξής του στην Κερατέα όταν συνειδητοποίησε πως η επίσκεψή του στην πόλη εξελισσόταν σε συλλαλητήριο. Αντί λοιπόν να παρευρεθεί στο μεγάλο φεστιβάλ της Κερατέας την Κυριακή, όπως είχε ενημερώσει, ξάφνιασε τον κόσμο κάνοντας την εμφάνισή του το Σάββατο. Ο μεγάλος συνθέτης ενημέρωσε πως σκοπός του δεν ήταν σε καμία περίπτωση να κάνει μια πολιτική εμφάνιση. Αντίθετα, επιθυμούσε όσο τίποτα να βρεθεί στο πλάι των σύγχρονων αγωνιστών, να συνομιλήσει μαζί τους και να τους δώσει κουράγιο. Τέσσερις ολόκληρους μήνες αυτοί οι άνθρωποι καταθέτουν την ψυχή τους μαχόμενοι για την ποιότητα της ζωής τους, την οποία κάποιοι θέλησαν να υποβαθμίσουν αποφασίζοντας ερήμην τους. Ο Μίκης Θεοδωράκης συγχαίρει αυτόν τον μεγάλο και δίκαιο αγώνα που αποτελεί ταυτόχρονα έμπνευση για τους υπόλοιπους Έλληνες.

Γιατί όπως είπε ο Μίκης Θεοδωράκης «Ο αγώνας των κατοίκων της Λαυρεωτικής, δείχνει το δρόμο για το πώς θα πρέπει να αγωνιστούν όλοι οι Έλληνες για να διασώσουν την πατρίδα, την τιμή και την αξιοπρέπεια τους. Ο αγώνας είναι τίμιος και στο τέλος θα κερδηθεί».

Ωστόσο, παρά την αιφνίδια αλλαγή της ημέρας και ώρας άφιξής του, η συγκέντρωση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής φαίνεται πως ξέρουν να ξεχωρίζουν τους γνήσιους και αληθινούς ανθρώπους που δεν δρουν βάσει πολιτικών κινήτρων. Η παρουσία του εμπνέει. Η δίψα του κόσμου για δικαιοσύνη είναι μεγάλη και η αγωνία για το αύριο των ζωών τους δεν μπαίνει σε καλούπια. Οι κάτοικοι των ευχαριστούν που στάθηκε δίπλα τους ειλικρινά και δίχως φτιασίδια.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ EXANATOLIS.GR - 11.04.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου