Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΒΡΩΜΙΚΟ" ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΪ!


Προς Μακαριότατον Αρχιεπίσκοπον
Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο

Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών «Σπίθα»
Κεντρικά Γραφεία: Ερμού 7 Αθήνα ΤΚ 10563                   
τηλ/fax 2103233877

Μακαριότατε,
το Κίνημά μας ιδρύθηκε τον Δεκέμβρη του '10, από τον Μίκη Θεοδωράκη και αγωνίζεται αδιάλειπτα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, στη διάδοση της αλήθειας, για τις τραγικές συνέπειες των δεσμών της Χώρας μας και την αφύπνιση του ελληνικού λαού από την πολιτική και πνευματική παθητικότητα που δεκαετίες τώρα έχει περιέλθει. 
           


Συμμεριζόμενοι τις τοποθετήσεις σας και τις αγωνίες που εκφράζετε στην επιστολή σας προς τον πρωθυπουργό, κ. Παπαδήμο, επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε για το σθένος σας και για την αμεσότητα των λόγων σας!


Μακαριότατε,
αναγνωρίζοντας την ποιότητα των ιδεών σας, επιθυμούμε να μοιραστούμε μαζί σας τους προβληματισμούς μας σχετικά με τις έννοιες της Ελεημοσύνης, της Φιλανθρωπίας και της Αλληλεγγύης. Ενέργειες που πηγάζουν από καρδιές ανοικτές στον νόμο της Αγάπης, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από τη διάθεση και στάση χιλιάδων Ελλήνων, να προσφέρουν από το υστέρημά τους σε αυτούς που έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη. Ελεήμων ο Θεός, η ελεημοσύνη όμως, ταυτίζεται στις μέρες μας με τη ζητιανιά και την προσπάθεια των ανήμπορων ανθρώπων να έλξουν βοήθεια για την κάλυψη των υλικών τους αναγκών, κάτι που το γνωρίζει αιώνες τώρα η Εκκλησία και αθόρυβα φροντίζει το σώμα παράλληλα με την ψυχή.


Σπάνια κάποιος όμως ζητάει να ελεηθεί στη Αγάπη, ταυτίζοντας τις ανάγκες του γύρω και μέσα από την ύλη.


Κι ενώ η ελεημοσύνη, μοιάζει να προκαλείται, συνήθως, από τον πιο αδύναμο, η Φιλανθρωπία οφείλει να πηγάζει, δίχως περιορισμούς. Περισσότερο συνειδητή στάση ανθρώπων που επιλέγουν να βοηθούν τους συνανθρώπους τους και κινούνται προς αυτούς δίχως να αναμένουν εκκλήσεις. Και δίχως να περιορίζονται μόνο στις υλικές τους ανάγκες.


Το τελευταίο καιρό η Εκκλησία μας έχει δεχτεί την υποστήριξη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου.


Καθημερινά προβάλλονται τηλεοπτικά σποτ με στόχο την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Αυτή είναι η θετική όψη του θέματος. Η αρνητική της όψη είναι πως το συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι υπερβάλλει εαυτόν για να πείσει, να προετοιμάσει και να εκπαιδεύσει τους έλληνες πολίτες στην ιδέα του ότι είναι, ή σύντομα θα γίνουν, φτωχοί! Αφού εκπλήρωσε ένα «μεγαλειώδη» άθλο, προσπάθειας αποδόμησης της ελληνικής συνείδησης με τηλεοπτική σειρά του για το 1821, όπου συνειδητά απομάκρυνε κάθε ηρωική ιδέα για τις μορφές των αγωνιστών της και υποτίμησε πλήρως την προσφορά της ελληνικής Εκκλησίας στον Αγώνα, συνέχισε με πλήθος εκπομπών στην απαξίωση κάθε υγιούς τρόπου σκέψης και αντίδρασης προσπαθώντας να προλάβει την αναμενόμενη ανύψωση του ελληνικού λαού στο πνευματικό ύψος που οφείλει και στην πολιτική Αντίσταση που του αρμόζει από την Ιστορία του.


Είναι ανήθικο και εκ του πονηρού δημοσιογράφοι που προσπαθούν καθημερινά να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό πως «δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος σωτηρίας εκτός της υποταγής στους άρχοντες της ύλης» να διαφημίζουν περήφανοι τόνους τροφίμων που συλλέγονται από αυτούς στο όνομα της Εκκλησίας! «Όταν ουν ποιής ελεημοσύνην, μη σαλπίσσης έμπροσθέν σου...» (Ματθ. στ' 2).


Άνθρωποι που προβάλλουν την κατάλυση του κράτους πρόνοιας ως «αναγκαίο κακό» στοχεύοντας να υποκατασταθεί από το ελληνικό φιλότιμο, την καλοσύνη και την αγάπη, άνθρωποι που εργάζονται αδιάλειπτα για τη διαστρέβλωση των εννοιών προβάλλοντας τη «μείωση του μισθολογικού κόστους» ως υποχρέωση έναντι των δανειστών μας, αντί της απλής και ξεκάθαρης ιδέας, ότι δεν υπάρχει «μισθολογικό κόστος», αλλά εργασία ανθρώπων που προσφέρουν δεκαετίες από τη ζωή τους και είναι δικαίωμά τους να αμείβονται και περιθάλπονται και όχι να πετιούνται ως ανθρώπινα σκουπίδια, απόβλητοι στην κοινωνία που οι ίδιοι αναστήσανε.
Με μόνη τους ελπίδα, την ελεημοσύνη!


Μακαριότατε
το Κίνημά μας αγωνίζεται, με τις μικρές του ακόμη δυνάμεις, για την αλλαγή, την μεταστροφή της ελληνικής συνείδησης και τον επαναπροσιδοριμό των εννοιών στη σωστή, φωτεινή, τους θέση. Θεωρούμε ότι οι δυσκολότερες μάχες σήμερα συντελούνται εντός των Ελλήνων, με πρώτη και καθοριστική, τη μάχη των ιδεών. Των εννοιών που διαστρεβλώθηκαν, υποτιμήθηκαν και βάρυναν στις ανθρώπινες συνειδήσεις. Η θέση μας μάς φέρνει απέναντι στους καθημερινούς υποβολείς και διαβολείς αρχών και αρετών που για αιώνες αποτελούν κύριο δομικό συστατικό της ελληνικής ψυχής μας.


Αγωνιζόμαστε να καταστούμε πρότυπα πολιτών, ξεκινώντας από τον εαυτό μας, αλλάζοντάς τον.
Εργαζόμαστε για να εμπνεύσουμε τους συμπολίτες μας με αρχές Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης, Αγάπης και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη δικτύων Αλληλεγγύης, ικανών να αλλάξουν την καθημερινότητα, ζωντανεύοντας τις γειτονίες μας σε ενεργά κοινωνικά κύτταρα πολιτών. Βασικός πολιτικός, πολιτιστικός και πνευματικός στόχος της Σπίθας μας.


Αντίθετα, το συγκρότημα του ΣΚΑΙ έχει πρωταγωνιστήσει στη φανατική υποστήριξη όλων ακριβώς των πολιτικών που έχουν οδηγήσει τους συμπολίτες μας στην φτώχεια και την ανέχεια, στα συσσίτια και στα παγκάκια. Τώρα εμφανίζεται φιλάνθρωπο, να βοηθάει τα ίδια τα θύματά του, σε ένα αποκορύφωμα θράσους, κυνισμού και υποκρισίας.


Παρακαλούμε την Εκκλησία της Ελλάδας να σταματήσει, το ταχύτερο δυνατόν, να σιγοντάρει -άθελά της- αυτή την αισχρή καμπάνια και να αναζητήσει κάθε δυνατό μέσο ώστε να απεμπλακεί το φιλανθρωπικό έργο της από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό μέσο. «Σοι δε ποιούντος ελεημοσύνην μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου.» (Ματθ στ' 3).


Αναγνωρίζουμε την αξία του έργου σας και την αναγκαιότητά του στις δύσκολες εποχές που ζούμε και δεν επιθυμούμε να τεθεί σε κίνδυνο ούτε για μια στιγμή. Ασφαλώς προέχει και για μας η Αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας.


Πέραν βέβαια της άμεσης βοήθειας, αυτό που κυρίως χρειάζεται ο ελληνικός λαός είναι η διακοπή των πολιτικών που επιβάλλονται χωρίς τη συγκατάθεση του, που καταστρέφουν την κοινωνία και υποδουλώνουν το κράτος μας.

Μετά τιμής
για την Εκτελεστική Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου
ο Γραμματέας του Κινήματος

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου