Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 39ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΗ!


Διαβάστε επίσης: 
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου - 17 Νοέμβρη 1973

Ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε σήμερα το παρόν στον εορτασμό της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας του '67, σε μία εκδήλωση που συγκίνησε όσους παρεβρέθηκαν για να τιμήσουν τα θύματα της 17ης Νοεμβρίου του 1973.

Ο πρωτοστάτης του αντιδιδακτορικού Αγώνα της περιόδου 1967-1974 και Ηγέτης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα, εισήλθε στον χώρο του Μετσόβειου Πολυτεχνείου καταχειροκροτούμενος, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή συναυλία προς τιμήν του.

Δεκάδες μικρά παιδιά και Αγωνιστές του Πολυτεχνείου έσφιξαν το χέρι του, προσφέροντάς του ένα γαρύφαλλο, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Μίκης Θεοδωράκης, δήλωσε:
«Είμεθα στα ίδια και χειρότερα! Ελπίζω να ξηπνήσει ο Λαός. Πάλι... Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Από τη πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, Μιχάλης Πατσίκας, τόνισε την αναγκαιότητα για Ενότητα κι Αγώνα του Ελληνικού Λαού κόντρα στη σύγχρονη Χούντα, καλώντας παράλληλα τον ελληνικό λαό να συμπορευτεί στην αυριανή πορεία με τη Σπίθα:
«Οι καταστάσεις Χούντας και κατοχής, που δεν αντιμετωπίζονται εν τη γεννέσει τους, καταλήγουν στα τραγικά γεγονότα, όπως του Πολυτεχνείου που θρυνήσαμε δεκάδες θύματα. Η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, σήμερα στο Πολυτεχνείο, ως σύμβολο Αντίστασης, επισημαίνει την ανάγκη απαλλαγής από
 τα μνημόνια και τα χουντικά καθεστώτα. Για να γίνει αυτό, πρέπει ο λαός να είναι ενωμένος. Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα, ως οραματιστής και πρωτοπόρος θα είναι μπροστάρης στον αγώνα αυτό».

Επόμενο ραντεβού για τις Σπίθες Αθήνας και λοιπούς Συναγωνιστές, το μεσημέρι του Σαββάτου (15:00), στην οδό Κοραή, κοντά στη πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα πραγματοποιηθεί η προσυγκέντρωση του Κ.Α.Π.-Σπίθα, πριν ακολουθήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Γραφείο Τύπου
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα


Παρακολουθήστε τα βίντεο:


"Ελπίζω να ξυπνήσει ο Λαός...ξανά!"


Τα παιδιά με τον Μίκη

  

Ξημέρωσε 17Ν με Σπίθα και Βάρναλη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου