Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ


Χθες, Πέμπτη 16/05/2013, συνευρέθηκαν τα μέλη της Σπίθας Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη, που ανταποκρίθηκαν στο έκτακτο κάλεσμα του εκπροσώπου, σε συνέχεια της διαδικτυακής μας συζήτησης των προηγούμενων ημερών και αποφασίστηκαν τα εξής:

Α) Με γνώμονα την αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, θα προβούμε σε συλλογή τροφίμων και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης, για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Β) Δημιουργία και διανομή ειδικού φυλλαδίου στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, με σκοπό τη δημιουργία νέων Σπιθών, αλλά και προώθηση της επίσημης ιστοσελίδας της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών (www.spitha-kap.gr), μέσω της οποίας εκφράζονται ιδεολογικά οι αρχές και θέσεις της Κ.Α.Π - Σπίθα. Κάθε μέλος μας δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ακόμη μία Σπίθα στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.

Γ) Να μετονομαστεί η Σπίθα μας σε Σπίθα Μαρκοπούλου «Ζ», αφιερωμένη στον μεγάλο Αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος «έπεσε» στις 22/05/1963 δολοφονημένος από τους τραμπούκους του παρακράτους, αλλά και στο μεγαλειώδες Κίνημα της Νεολαίας Λαμπράκη, που δημιουργήθηκε με πρωτοστάτη τον Ηγέτη και Ιδρυτή της Κ.Α.Π. - Σπίθα, Μίκη Θεοδωράκη.

Δ) Ανάλυση, συζήτηση και τελικά συμπεράσματα πάνω στα τελευταία κείμενα του Μίκη Θεοδωράκη, «Ιερισσός-Δήλωση-Οδηγία», «Αρκάδι», «Η Αμερικανοκρατία, ο Ελληνικός Λαός και η οργάνωση του λαϊκού αγώνα», «Ο Αόρατος Πόλεμος» και «Παλλαϊκό Μέτωπο - ΣΥΡΙΖΑ & ΚΚΕ». Καταλήξαμε δε, πως η διαχρονικότητα του λόγου του Μίκη Θεοδωράκη στο κείμενο «Η Αμερικανοκρατία.» και στα υπόλοιπα κείμενα, δείχνει ξεκάθαρα τον δρόμο για την μορφή του Αγώνα μας, μετά από τρία χρόνια υπό καθεστώς Μνημονίων. Και αυτός ο δρόμος δεν είναι άλλος απ' τον Ριζοσπαστικό. Είναι δρόμος Επαναστατικός, Συγκρουσιακός και ξεκάθαρα Μετωπικός, με το σύστημα αυτό που έχουμε απέναντί μας.

Ε) Επαναπροσέγγιση παλαιοτέρων μελών της Σπίθας μας, προς ενημέρωση αυτών για την επαναφορά του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών σε Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών και τη λειτουργία των Σπιθών υπό καθεστώς αυτοοργάνωσης, όπου θα επιλέγουν μόνες τους τον τρόπο διάδοσης των Ιδεών και του πνεύματος της ΣΠΙΘΑΣ, μακριά από κεντρικά όργανα και οργανωτική υποδομή.
  

Η ιδεολογία και οι προτάσεις της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών για απεξάρτηση και κατάκτηση Εθνικής Κυριαρχίας είναι στις ημέρες μας πιο επίκαιρα από ποτέ, καθιστώντας τις Σπίθες τη μοναδική δύναμη της Ελλάδας που μάχεται έξω και ενάντια στο εγχώριο και παγκόσμιο Σύστημα εξουσίας, έχοντας συνειδητοποιήσει πλήρως τον εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα του Αγώνα μας. Γι' αυτό και η ευθύνη πάνω μας, είναι ιδιαίτερα βαριά...


Με Αγωνιστικούς και Επανασταστικούς χαιρετισμούς, σε όλους τους Συναγωνιστές μας και σε όλους τους Έλληνες,


ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «Ζ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου