Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μέτωπο Μίκη στη λύση ...Μπίλντερμπεργκ

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσαν ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και οι κ.κ. Κασσιμάτης, Μαριάς, κατά της νέας δανειακής σύμβασης, που -όπως ανέφεραν- παραβιάζει το διεθνές, ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά κυρίως το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Tο θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 (1ος όροφος), ήταν «Γιατί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου οδηγεί στην κατάλυση του ελληνικού κράτους».

Εκτός από τον Μίκη Θεοδωράκη, συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Κασσιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Νότης Μαριάς και ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Η παρέμβαση του Μ. Θεοδωράκη γίνεται την πιο καίρια στιγμή, εν μέσω των πολιτικών εξελίξεων, για τη λύση... Μπίλντερμπεργκ που δρομολογήθηκε για την Ελλάδα.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η χώρα κινδυνεύει καθώς επιβάλλεται ένα «σχέδιο Ανάν» νέας μορφής και προανήγγειλε τη σύσταση μιας νέας οργάνωσης, με όνομα «Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση».


Αυτή η οργάνωση θα κινηθεί γύρω από τους στόχους που ενώνουν όλους τους έλληνες προκειμένου: «Να κατακτήσουμε την εθνική ανεξαρτησία και την απαλλαγή από κάθε είδους δεσμά που μας καταδικάζουν και εμποδίζουν την ελεύθερή μας ανάπτυξη, σε όλους τους τομείς της εθνικής ζωής».

Επίσης ανακοινώθηκαν κάποιες, μορφές δράσης όπως η δημιουργία οργανώσεων σε όλους τους χώρους εργασίας, πρόγραμμα συγκεντρώσεων και ομιλιών, προτροπή δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης με στόχο την αλληλοβοήθεια, ανυπακοή σε κάθε προκλητική και παράνομη απόφαση που θίγει τους εργαζόμενους και υπεράσπιση του δημοσίου πλούτου της χώρας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κωνσταντακόπουλος ο οποίος έκρινε το νέο πρωθυπουργό που στην αρχή τάχθηκε κατά του κουρέματος του χρέους, ενώ στη συνέχεια με το νέο του πόστο, κλήθηκε να το εφαρμόσει.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι δημιουργούνται καταστροφές για είναι «πειστικό το εκβιαστικό δίλλημα που πρώτος έθεσε ο ίδιος ο Παπανδρέου περί εξόδου από το ευρώ». Ταυτόχρονα τόνισε ότι «η υπαγωγή του χρέους στο ελληνικό δίκαιο είναι ένα διαπραγματευτικό ατού για τη χώρα το οποίο όμως δεν εκμεταλλευόμαστε και τελικά η ευρωζώνη μπορεί να γίνει ένα ασφυκτικό περιβάλλον, από το οποίο ίσως και να μας συμφέρει να φύγουμε».


Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ουσιαστικά με τη νέα συμφωνία η ΕΚΤ κερδοσκοπεί εις βάρος της Ελλάδας και ίσως το σχέδιο να είναι οργανωμένο για να αποτύχει». Είπε επίσης ότι «το παγκόσμιο λόμπι των τραπεζών καθορίζει αυτά τα σχέδια και πλέον πρόκειται για εφαρμογή στις διακρατικές σχέσεις της επιβολής των τοκογλύφων. Πρόκειται για το λεγόμενο "τοκογλυφικό ιμπεριαλισμό"».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «αυτή η πορεία μπορεί να ανατραπεί όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες του κόσμου, αλλάζοντας πολιτικές κατευθύνσεις, συγκροτώντας συμμαχίες εντός και εκτός της ΕΕ και καταρτίζοντας προγράμματα έκτακτης ανάγκης».

Ο κ. Κασσιμάτης με τη σειρά του, αναρωτήθηκε πως συνδέονται τα οικονομικά προβλήματα της κρίσης με τις θεμελιώδεις αξίες που έχουν θεσπιστεί από τον ΟΗΕ. Ταυτόχρονα τόνισε ότι «η ισχύς των δανειακών συμβάσεων είναι ανυπόστατη όχι μόνο γιατί δεν τις κύρωσε η βουλή, αλλά γιατί έχουν όρους αντίθετους με το σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο». Δήλωσε επίσης ότι «πρέπει πάντα να γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ομοφωνία, άρα και δική μας συμφωνία για να φύγουμε από το ευρώ και αυτό είναι ένα δικό μας ατού».


Ο κ. Κασσιμάτης ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «τα ξένα κέντρα θέλουν να καταλύσουν τις αρχές νομιμότητας και να επιβάλλουν τον υπερδανεισμό εσαεί, ώστε να εκμεταλλεύονται μόνιμα τον πλούτο μας».

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου