Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Ενας χρόνος Κερατέα

Εμφάνιση Μίκη στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ. στη Κερατέα! Λίγες ημέρες αργότερα, τα ΜΑΤ αποχώρησαν!

Έντονη παρουσία Σπιθιστών στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ. στη Κερατέα, από τη πρώτη στιγμή...

«11 Δεκεμβρίου 2011: Ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο επιστρέφουμε στο   «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» και θυμόμαστε:

128 ημέρες άγριας καταστολής, πρωτοφανούς βίας και παρανομίας της εξουσίας.
128 ημέρες συνεχών μαχών απέναντι σε οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που βάλθηκαν να μετατρέψουν τη ζωή και τον τόπο μας σε χωματερή.
128 ημέρες κοινής δράσης, ουσιαστικής επικοινωνίας και αλληλεγγύης των κατοίκων και όσων συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας.
11 Δεκεμβρίου 2011: Ένα χρόνο μετά είμαστε εδώ ζωντανοί, με τη φλόγα να καίει ακόμα πιο δυνατή. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε να ζητάμε καθαρό περιβάλλον, καθαρό μέλλον για την Κερατέα και όλη τη Λαυρεωτική.
Το Οβριόκαστρο ήταν, είναι και θα παραμείνει Τόπος Πολιτισμού και Όχι Σκουπιδιών.»

Αυτά γράφουν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, σε σχετική ανακοίνωση που έξέδωσαν, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου, απο τότε που η Κερατέα, έγινε σύμβολο, αντίστασης της μνημονιακής Ελλάδας. Ένα καλό παράδειγμα, για όσους το δημιούργησαν και για όσους το έζησαν, απο κοντά, ή απο μακρυά. Όταν βρεθήκαμε πέρυσι εκεί, δεν πιστεύαμε αυτά που βλέπαμε. Αποφασιστικότητα, αλλυλεγγύη, ευρυματικότητα στις κινήσεις, τόλμη, μαχητικότητα, ξεκάθαρη στόχευση, κέφι. Όλα αυτά που κάνουν τον άνθρωπο, καλύτερο, όταν ξέρει οτι έχει δίκιο και είναι έτοιμος να το υπερασπιστεί. Παραθέτουμε, το υπόλοιπο της ανακοίνωσης των κατοίκων καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

«11 Δεκεμβρίου 2011: Ένα χρόνο μετά θυμόμαστε την ημέρα που άλλαξε η ζωή μας. Την ημέρα που γίναμε όλοι μια γροθιά, μια ασπίδα, μια ψυχή.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, ο Δήμος Λαυρεωτικής, οι πολιτιστικοί - αθλητικοί και εμπορικοί σύλλογοι, οι μαθητές όλων των σχολείων, οι λοιποί φορείς του τόπου, οι κάτοικοι και όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας, συμμετέχουμε όλοι μαζί αυτή την ημέρα μνήμης, σ’ αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία.»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
7:00 μ.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΠΩΣ ΖΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ”. Ομιλητές: Δημ. Παπαχρήστος(συγγραφέας), Σ. Σεφεριάδης (καθηγητής Παντείου), Στάθης (σκιτσογράφος), Ντίνα Μπατζιά - Άρης Χατζηγεωργίου - Σωτήρης Τριανταφύλλου (δημοσιογράφοι). ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
• ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΞΑΝΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ “ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ”…

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
10:30 π.μ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.
11:00 π.μ. ΗΧΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ, ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΠΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ.
11:20 π.μ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.
12:30 μ.μ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ.
5:00 μ.μ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ & ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ».
• Η ΑRT RESISTANCE ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ PROJECT “ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ”.

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ»
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου