Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΗ ΜΕ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ!


Μια ζεστή, εποικοδομητική αλλά και ιδιαίτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο Μίκης Θεοδωράκης υποδέχτηκε στο σπίτι του παλαίμαχους, διεθνείς ποδοσφαιριστές και συζήτησε μαζί τους τα οξυμένα προβλήματα που κυριαρχούν στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εργασία και την κοινωνία γενικότερα, τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι Τάκης Λουκανίδης, Νίκος Σαργκάνης, Μίμης Παπαϊωάννου, Γιώργος Δαρίβας, Νίκος Μάλλιαρης και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και θυμήθηκαν παλιές καλές στιγμές του ποδοσφαίρου στις οποίες συμμετείχαν και οι ίδιοι, αγωνιζόμενοι με τις ομάδες τους ή την Εθνική ομάδα. Μοιράστηκαν μαζί του τις ανησυχίες τους, ενώ αντάλλαξαν απόψεις επί των σκέψεων και θέσεων που διατυπώνει δημοσίως ο Μίκης Θεοδωράκης τον τελευταίο καιρό.

Ο ποδοσφαιρόφιλος Μίκης είχε συναντήσει τους εν ενεργεία και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές τον Δεκέμβριο του 2003 σε μια μεγάλη εκδήλωση που είχε γίνει στο Χίλτον, μετά την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στα τελικά του Euro2004.

Εκεί του είχε δοθεί η ευκαιρία να τους γνωρίσει από κοντά και τους εξέπληξε με την ομιλία του, κατά την οποία τούς εκμυστηρεύτηκε ότι υπήρξαν οι παιδικοί του ήρωες, χαρακτηρίζοντάς τους παράλληλα «λαϊκούς ήρωες για τους Ελληνες». Τους εξέφρασε την αγάπη και την εκτίμησή του και κάλεσε την πολιτεία να τους αναθέσει σημαντικούς ρόλους μέσα στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, έχοντας ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο τον αγώνα της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και του λαού ενάντια στη κοινωνική κρίση και έπειτα από συνεχείς επαφές με τους πολίτες, θέλησε να επικοινωνήσει και με τους ποδοσφαιριστές για να συμβάλουν και αυτοί με την συμμετοχή τους στην οργάνωση της παλλαϊκής αντίστασης της κοινωνίας, για να περιοριστούν και να ανατραπούν οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης.

Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν η πρώτη μιας νέας σειράς επαφών που θα ακολουθήσουν από εκπροσώπους του αθλητικού και πολιτιστικού χώρου.

πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου