Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

1/12/2010-1/12/2014: ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΙΘΑ!

4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΙΘΑ!Σαν σήμερα πριν τέσσερα χρόνια ο Μίκης Θεοδωράκης εκφωνούσε στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την ιστορική πια ομιλία με τίτλο "Σπίθα". 

Μια συγκλονιστική ομιλία εφ' όλης της ύλης για τα κοινωνικά και πολιτικά πράγματα της εποχής. Ομιλία που έμελλε να καθιερωθεί ως η Ιδρυτική Διακήρυξη της ΣΠΙΘΑΣ, της Κίνησης - Κινήματος που οργανώθηκε απ' την βάση αμέσως μετά την ομιλία του, από χιλιάδες Έλληνες που ήθελαν να αντισταθούν και να αγωνιστούν ενάντια στα αδιέξοδα που μας οδήγησαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις και οι ξένοι, με αποκορύφωμα τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και την επίσημη εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας στους ξένους, με δύο υπογραφές, του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιου Προβόπουλου.


Αναρτούμε και πάλι την συγκλονιστική αυτή ομιλία - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ διότι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.  

Χάρις στον αγώνα του Θεοδωράκη και των Σπιθιστών έγιναν γνωστοί οι δυσβάσταχτοι και προδοτικοί όροι των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Χάρις στον αγώνα του Θεοδωράκη και των Σπιθιστών έγινε γνωστός και αναδείχθηκε ο εθνικός πλούτος που έχει η χώρα. Χάρις στον αγώνα του Θεοδωράκη και των Σπιθιστών αναδείχτηκε ο συμβιβαστικός ρόλος που έπαιζαν και παίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη της αριστεράς! Χάρις στις ομιλίες του Θεοδωράκη και στα εκατοντάδες άρθρα, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του όλα αυτά τα χρόνια της εξάρτησης, έμαθε ο Ελληνικός λαός τι ακριβώς συμβαίνει.

Τέσσερα χρόνια μετά την ομιλία Θεοδωράκη, το μνημόνιο, ο έλεγχος της Τρόικα και των ξένων στα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδος, οι δανειακές συμβάσεις και φυσικά ο Γολγοθάς του Ελληνικού λαού απ' τα μέτρα που του επεβλήθησαν, όχι μόνο παραμένουν, αλλά εντείνονται με σταθερό ρυθμό!

Ήδη απ' την τελευταία "διαπραγμάτευση" του Παρισιού έγινε σαφές οτι η σκλαβιά και ο Γολγοθάς... παίρνουν παράταση...

Βλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούταν η χώρα, ήδη απ' το 2011, ο Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ πάλεψαν για την δημιουργία ενός μεγάλου και Ενωμένου ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που θα μπορούσε να γκρεμίσει μαζί με τον λαό την εξάρτηση, αλλά τα κόμματα της αριστεράς και ιδιαίτερα ο Σύριζα, δεν ενέκριναν το σχέδιο Θεοδωράκη, κάτι που τελικά οδήγησε τον Θεοδωράκη στην δήλωση της πολιτικής του "αποστράτευσης" (βλέπε κείμενο Οι εκλογές και τα ρόπαλα).

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι στην αρχή δέχτηκε να συμμετάσχει, τελικά αποδείχθηκε οτι είδε το Μέτωπο εντελώς ευκαιριακά, για να αυξήσει την εκλογική του δύναμη εκμεταλλευόμενος την σπουδαία προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη.

Η ιστορία θα δείξει ποιός είχε δίκιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ. 

Καλούμε τους αναγνώστες μας να διαδώσουν την ομιλία Θεοδωράκη σε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου