Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

"ΓΡΟΘΙΑ" ΤΩΝ ΣΠΙΘΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

Επιτέλους, ένα τρανταχτό σημάδι πως υπάρχουν ΣΠΙΘΕΣ που ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα και με τις αναγκαίες δράσεις, βάσει των ιδεωδών, του ήθους και της αξίας της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη... Ας παραδειγματιστούμε όλοι μας και ας συνειδητοποιήσουμε τον ρόλο μας. "Φαγωνόμαστε" μεταξύ μας και ο εχθρός είναι απέναντι και γελά...

Παρακάτω ακολουθεί ανταλλαγή επιστολών των ΣΠΙΘΩΝ Θράκης και των τοπικών ΠΑΣΟΚικών βουλευτών...

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


(Δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο, όπως αυτό έφτασε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο...)

Οι 4 Σπίθες των θρακικών πόλεων (Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας) συμφωνήσαμε σε κάποιες κοινές ενέργειες και ήδη έχουμε δώσει στον Τύπο ένα κείμενο για την άθλια στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Γάζας και μία αφίσα (επισυνάπτεται) για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τους τοπικούς βουλευτές.
Σ' αυτήν την τελευταία μας πρωτοβουλία απάντησαν ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ οι 3 νομαρχιακές του ΠαΣοΚ και οι 7 βουλευτές με την κάτωθι κατάπτυστη ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα, συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι, φασίζουσας ιδεολογίας και νοοτροπίας, με προσχηματικές και ψευδεπίγραφες επωνυμίες, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν ολόκληρο τον πολιτικό χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να στοχοποιήσουν προσωπικά τους Βουλευτές του. Αυτό το έργο παίχτηκε και σήμερα στην Κομοτηνή με την κυκλοφορία αφίσας με τα πρόσωπα των Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τη Θράκη, με υπογραφή «ΣΠΙΘΕΣ ΘΡΑΚΗΣ» και αναφέροντας: «ΘΡΑΚΙΩΤΗ, ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!! ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΙ-ΝΑΙ-ΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ…».
Επειδή είναι γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες άθλιες ενέργειες, χρησιμοποιώντας σαν σύμβολο τους την κρεμάλα, με γνωστά σκοταδιστικά κίνητρα, δηλώνουμε ότι η στοχοποίηση αυτή, ταυτίζεται με τις πιο σκοτεινές πλευρές της ιστορίας μας και προτρέπει με φασιστικό τρόπο σε τρομοκρατικές ενέργειες. Τους ενημερώνουμε όμως, ότι μάταια ψάχνουν ευκαιρία να βγουν από τα σκοτάδια που δρούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν όχι απλώς ανεχόταν, αλλά συμμετείχαν στη διαμόρφωση της σημερινής τραγικής κατάστασης και ας μην αναγορεύονται σε τιμητές των «Θρακιωτών». Οι πραγματικοί Θρακιώτες επί χρόνια αποδεικνύουν ότι τέτοιες ακραίες συμπεριφορές τις καταδικάζουν, αλλά και επιπλέον κατανοούν ποιοι εργάζονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ποιοι όπως οι «ΣΠΙΘΕΣ ΘΡΑΚΗΣ», ποντάρουν στο χάος και τη χρεοκοπία για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΒΡΟΥ
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΞΑΝΘΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟΚ. ΕΒΡΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΕΒΡΟΥ
ΟΛΓΑ ΡΕΝΤΑΡΗ ΤΕΝΤΕ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΒΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗ ΟΣΜΑΝ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟΚ. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΞΑΝΘΗΣ
ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΞΑΝΘΗΣ

Για να λάβουν εχθές την δική μας:

ΣΠΙΘΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Διαβάσαμε έμπλεοι θυμηδίας την ανακοίνωση των τοπικών βουλευτών και νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αφίσα που κυκλοφορήσαμε και τους απαντούμε, χωρίς καμμία απολύτως διάθεση για δευτερολογία (καθότι έχουμε βεβαίως στη ζωή μας και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε):
> Αν εξαιρέσουμε τον προφανή πανικό τους, η αξιοθρήνητή τους αντίδραση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Από τη στιγμή άλλωστε που ο πολιτικός τους χώρος πήρε τον μουσολινικό κατήφορο, ήταν επόμενο και οι αντιδράσεις του, λεκτικές και μη, να είναι του ιδίου ήθους και επιπέδου. Έτσι τολμάνε να μας καταλογίζουν όσα μόνο στους ίδιους αρμόζουν και μόνο τα πρόσωπα των ιδίων αντανακλούν: φασίζουσες ιδεολογίες, ψευδεπίγραφες επωνυμίες, επιχειρήσεις τρομοκράτησης, άθλιες ενέργειες. Και ποιοί τολμούν να τα λένε αυτά; Οι ανερυθρίαστοι στυλοβάτες του 30ετούς καθεστώτος! Αυτού που μόλις προχθές τσάκισε με τα ΜΑΤ τους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες, σε βαθμό που να σοκάρονται ακόμη και οι ξένοι δημοσιογράφοι. Αυτού που ανενδοίαστα ξεπουλάει στους ξένους τραπεζίτες και χρηματιστές τον πλούτο του τόπου μας. Αυτού που διέλυσε, εκχυδάισε και εξευτέλισε στην πατρίδα μας κάθε έννοια ηθικής, αξιοπρέπειας και προοπτικής. Οι “σύντροφοι” του Τσουκάτου, του Μαντέλη, του Τσοχατζόπουλου (και τόσων άλλων - τοπικά και πανελλαδικά - που δεν έχουν ακόμα δημοσίως ξεβρακωθεί), αντί να κρύβονται σήμερα στις τρύπες τους, έχουν μούτρα να βγάζουν από πάνω και...φιρμάνια για να κατηγορήσουν απλούς πολίτες ότι “όχι απλώς ανεχόταν, αλλά συμμετείχαν στη διαμόρφωση της σημερινής τραγικής κατάστασης” κι ότι τώρα “ποντάρουν στο χάος και τη χρεοκοπία για να μπορέσουν να επιβιώσουν”!
> Γίνονται τόσο καταγέλαστοι με τις κωμικές προσπάθειες σπίλωσής μας (που περιέχουν και 3-4 λάθη μέσα σε δυό παραγράφους, μάλλον ως δείγμα ...αφοσίωσης στον αρχηγό), που ούτε καν θα επιχειρήσουμε να τις αποκρούσουμε. Πολύ απλά, απαξιούμε. Ζούμε σε μικρές κοινωνίες και ο καθένας ξέρει - ή μπορεί εύκολα να μάθει - το ποιόν του καθενός, την πολιτική μαρτυρία που τον χαρακτηρίζει και το ήθος που κομίζει. Εμείς θα επιβιώσουμε εάν θα επιβιώσει η πατρίδα από τη λαίλαπα του ΓΑΠασοκισμού, ποτέ μας δεν χρειαστήκαμε καμμία πλάτη για να κάνουμε ο,τιδήποτε. Δεν μας διόρισε καμμία κλίκα, δεν μας επιδότησε κανένα γραφείο, δεν μας αβάνταρε καμμία στοά, δεν μας έκανε επώνυμους κανένα λαμόγιο. Όσον όμως αφορά τους λασπολόγους υβριστές μας και (συγχρόνως) ολετήρες της Ελλάδας, ελπίζουμε πολύ σύντομα ο λαϊκός καταρράκτης να τους στείλει στον μοναδικό χώρο που τους αρμόζει, στον απόπατο της Ιστορίας.

ΣΠΙΘΕΣ ΘΡΑΚΗΣ (Koμοτηνής, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου