Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΗΚΑΝ ενάντια στα Χαράτσια και την επίθεση στη ζωή μας

Το γνωρίζαμε από πριν, πως το 2012 θα αποτελέσει ένα ακόμη πιο επιθετικό και βίαιο για τον λαό έτος, με περισσότερα και αγριότερα μέτρα, στο όνομα των Μνημονίων, των ψεύτικων διλημμάτων και των συμφερόντων του Συστήματος. Αυτό σαφώς και το γνώριζε και το γνώριζει και η αντισυνταγματική και παράνομη κυβέρνηση των δωσιλόγων εθνοπροδοτών της χώρας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.), η οποία σπεύδει να ανακοινώσει και νέα χαράτσια, νέες περικοπές, στο πλαίσιο της τακτικής του "ΣΟΚ και ΔΕΟΣ"! ,


 



 


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ "ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ"!


Η ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, πιστή στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη για Παλλαϊκό Ξεσηκωμό, Αλληλεγγύη και Ανυπακοή, δηλώνει πως στέκεται και παλεύει πλέον και στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Μαρκοπούλου, που δημιουργήθηκε πρόσφατα για κοινή δράση ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και με όσους άλλους τρόπους μπορούν, οι εθνοπροδότες, υπάλληλοι του Συστήματος, πολιτικοί της παράνομης κυβέρνησης Παπαδήμου.


Καλούμε όλα τα μέλη μας να παρευρεθούν στην επερχόμενη συγκέντρωση, στις 15/01/2012, στο Δημαρχείο του Δήμου Μαρκοπούλου (11:00). Δε σταματάμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τα παράνομα και αντισυνταγματικά σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και να τους προτρέπουμε να μη πληρώσουν ΚΑΝΕΝΑ χαράτσι. Ουδείς ανυπεράσπιστος και ουδείς μόνος του. Είμαστε μαζί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Κ.Α.Π. www.spitha-kap.gr: 

"ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ" ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΕΠΙ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ 26 ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Ακολουθεί ανακοίνωση από την Επιτροπή Αγώνα στο Δήμο Μαρκοπούλου, την οποία και προσυπογράφουμε:

Αγαπητοί συμπολίτες του Μαρκόπουλου και του Π.Ράφτη,

Εδώ και ενάμιση μήνα, δημότες του Π.Ράφτη και του Μαρκόπουλου, κάτω από την αβάσταχτη πίεση των οικονομικών μνημονίων και φορομπηχτικών χαρατσιών που βιώσαμε και θα βιώσουμε στο μέλλον, συγκεντρώθηκαν και δημιούργησαν μια ανεξάρτητη κίνηση δημοτών με σκοπό την αδιάκοπη πλέον πάλη ενάντια σε κάθε τι που είναι κοινωνικά άδικο, αυτονόητα παράνομο και αντισυνταγματικό.

Στην πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος της Ελλάδας (Μάης 2008) διαβάζουμε:
Άρθρο 1, παρ.3 : “Όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ΄το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα”.
Άρθρο 4, παρ.5 : “Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους”.
Άρθρο 78, παρ.2 αναφέρει επί λέξει:
“ Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε”.
Μετά λοιπόν από την “φορολογία εισοδήματος” (Ε1,Ε2 και Ε9/ φορολογική επιβάρυνση ακινήτων), τον Φόρο Ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) στο λογαριασμό της ΔΕΗ ( φορολογική επιβάρυνση ακινήτων) έρχεται και τρίτη φορολογική επιβάρυνση ακινήτων με το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., το γνωστό πλέον ως χαράτσι, μέσα στο ίδιο φορολογικό έτος!

Μέσα σε αυτό λοιπόν το ληστρικό οικονομικό τοπίο που βιώνει ο τόπος μας αλλά και της υποτέλειας της χώρας μας γενικά στους ξένους και εγχώριους τραπεζίτες και οικονομικά ισχυρούς, δεν ήταν δυνατόν, αλλά και δεν μας επιτρέπεται συνταγματικά (ακροτελεύτια διάταξη, άρθρο 120 του συντάγματος που καθορίζει ως “θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων το σεβασμό και την με κάθε μέσο τήρηση του Συντάγματος η οποία επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων”), να μείνουμε απαθείς και να μην αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς ζωής μας, της λαϊκής και εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Μετά λοιπόν από συντονισμένες δράσεις της κίνησης μας, με “οδηγό’ τις εβδομαδιαίες Γενικές Συνελεύσεις μας, κατορθώσαμε να πλησιάσουμε πολλούς συμπολίτες μας και να τους εμπνεύσουμε το συναίσθημα της αλληλεγγύης στα προβλήματα του/μας ώστε να νοιώσουμε όλοι ότι δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε όλοι.

- Καταγράψαμε τις αγωνίες μας, τους προβληματισμούς τους, τις προτάσεις μας και τις εμπειρίες τους, ήρθαμε σε επαφή και παρευρεθήκαμε σε όμορες κινήσεις σε άλλες γειτονιές αλλά και γειτονικούς Δήμους.
- Συμπαρασταθήκαμε και συμπαραστεκόμαστε σε δίκαιους αγώνες συμπολιτών μας.
- Δώσαμε οδηγίες πληρωμής του λογαριασμού της ΔΕΗ αποκλείοντας το οικονομικό στοιχείο που αφορά το χαράτσι.
- Καλύπτουμε τεχνικά όποιον ιδιοκτήτη πρόκειται να πέσει ή θα πέσει θύμα διακοπής ηλεκτροδότησης (κάτι το οποίο, ύστερα από τη διεύρυνση των αντιδράσεων φαίνεται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ απίθανο να συμβεί).
- Θα δοθεί σε όλους μας αυτοκόλλητη ταινία που θα επικολληθεί στους μετρητές ΔΕΗ, που θα τα προμηθεύεστε από τα σημεία κατάθεσης δικαιολογητικών :

“ΡΕΥΜΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ
¨ΌΧΙ (Σ)ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ”.
Επιτροπή Αγώνα στο Δήμο Μαρκοπούλου τηλ. 6934552574
- Διανέμουμε καθημερινά έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό των δράσεων της κίνησης και αναρτήσαμε πανό σε Μαρκόπουλο και Πόρτο-Ράφτη.
- Συλλέγουμε δικαιολογητικά (1.φωτ/πια ταυτότητας, 2.ειδοποιητήριο λογαριασμού της ΔΕΗ, 3. απόδειξη πληρωμής της ΔΕΗ σε ΑΤΜ) και μαζί με τηλέφωνο επικοινωνίας και email (αν υπάρχει) – συμπληρωματικά μπορεί να κατατίθεται βεβαίωση ανεργίας αν υπάρχει – τα καταθέτουμε:
στα μαγαζιά του Π.Ράφτη: 1) ”Ποικιλοπωλείο”-Ψιλικά (10:00-21:00) και 2) ”Wedding Palace”-Νυφικά (10:00-14:00) στη λεωφόρο Π-Ράφτη δεξιά πριν από τη διασταύρωση για το λιμάνι
στο Μαρκόπουλο: 1) Πνευματικό κέντρο (11:00-13:00 και 18:00-20:00) και 2) Copy and paste φωτοτυπικό κέντρο (απέναντι από το ναό του Αγ. Νικολάου – δίπλα από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου) ώρες καταστημάτων

επικ. με τη δικηγόρο: Κα Μπούκα Γεωργία, georgiampouka@ath.forthnet.gr, τηλ/fax.:2103644657-6937005547.

Επίσης καλούμε να δηλώνονται στην Επιτροπή όλες οι περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής ρεύματος για οικονομικούς λόγους για να μην επιτρέψουμε να μείνει κάποιο σπίτι χωρίς ρεύμα
Τα έξοδα της προσφυγής θα τα καλύψει ο Δήμος Μαρκοπούλου, σύμφωνα με την απόφασή του να παρέχει νομική κάλυψη σε όλους τους δημότες. Ήδη ο αριθμός συλλογής δικαιολογητικών είναι σημαντικός και στόχος μας είναι να διευρυνθεί κατά πολύ με τη συμμετοχή πολύ περισσοτέρων συμπολιτών μας που θα ενημερωθούν για την κίνηση μας, ενόψει και του λογαριασμού της 2ης δόσης που άρχισε να φτάνει. Καταληκτικό χρονικό όριο για τη συγκέντρωση δικαιολογητικών είναι η 15 Γενάρη για να κατατεθεί η πρώτη, με τους μέχρι τότε συγκεντρωμένους, προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων στη ΔΕΗ, ώστε να μην έχει δικαίωμα να κόψει τοι ρεύμα.

Συνδημότες και συνδημότισσες,
ενεργοποιηθείτε μαζί μας και στηρίξτε τη αγνή, συλλογική και δημοκρατική δράση μας με σκοπό την κατάργηση όλων των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων – την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που ζούμε και την συντριβή των αντιδημοκρατικών νόμων και διατάξεων.

καλούμε σε νέα Γενική Συνέλευση στις 15/01/2012,
στο δημαρχείο του Δήμου Μαρκοπούλου, στις 11:00π.μ.
για να συζητήσουμε τις πρωτοβουλίες για τη συνέχεια της δράσης μας
Καλούμε να ενημερώσετε κάθε δημότη, τους γείτονές σας του Π. Ράφτη και του Μαρκόπουλου.
Θα συμμετέχουμε στο παλλαϊκό απογευματινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 19 Γενάρηπου διοργανώνεται από τις κατά τόπους επιτροπές αγώνα – λαϊκές συνελεύσεις και πρωτοβουλίες και πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία ενάντια στα χαράτσια και την πολιτική και τους πολιτικούς που τα φέρνουν.

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ …
αλλά … ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ.

ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ στο ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Όχι στα χαράτσια»
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ανοιχτή συντονιστική επιτροπή :
Αρναούτης Σταμάτης 6976423717 (Μαρκόπουλο – περ.συνεταιρισμός), Ανδρεου Σταματης(Μαρκ/λο), Ανδρεου Στεφανος(Μαρκ/λο) 6937146318,Γέροντας Θωμάς 6973803368, Γκιωνάκης Δημ.6977432665, Δημητρελος Κων/νος 6993672033, Ζαφειροπουλος Νικος 6934506178(Πρασιες), Κακαρνακης(Μαρκ/λο), Κατσαντώνης Δημ. 6977875603, Λυμπεροπουλος Παναγ 6947568038, Μαρίνα Μάρα 6944531411 (Καλός Γιαλός) Μπαχτή Αν. 6937090343(Λιγόρι), Μπελλας Αργύρης(Νταρδε) 6944881238, Μπρίκης Νίκος 6973730034(Κάστρο Π-Ράφτη), Ορφανος(Μαρκ/λο) 2299074712, Παπαγεωργίου Θ. 6944312434 (Αμφιθέα-Χάβοσι), Πιερράκος(Χεροβούνι) 6974413575, 6974413575/ 2299071695, Σαμαράς Αντ.6943444050, Σπυροπουλος Κυριακος 6944688547, Ταταταριδου Κων/να 6942841635, Τσακιρης Μιχαλης 6976936869, Τσιακιρης Λευτερης 2299076375, Τουλγαρίδης Κων. 6977002645
Επανασύνδεση ρεύματος στο Πέραμα από καθηγητές! 

Δύο οικογένειες στο Πέραμα δεν έχουν εισόδημα λόγω της ανεργίας και άρα δεν έχουν και να πληρώσουν και το ρεύμα. Από το καλοκαίρι ζουν με δανεικό ρεύμα και κεριά! Οι δύο οικογένειες έχουν μαθήτριες σε σχολεία του Περάματος. Οι καθηγητές του σχολείου απευθύνονται και σε άλλους καθηγητές και τελικά, με βάση απόφαση της ΕΛΜΕ Πειραιά για έμπρακτη αγωνιστική αλληλεγγύη στις οικογένειες των μαθητών μας, γίνονται κινητοποιήσεις στην ΔΕΗ στα Καμίνια και την επόμενη μέρα η ΕΛΜΕ, μαζί με τις συνελεύσεις και τις επιτροπές γειτονιάς, επανασυνδέει το ρεύμα.
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, φαγητό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου