Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κάψαμε τον Καρνάβαλο του Μνημονίου! Ώρα να κάψουμε το ίδιο το Μνημόνιο!

Ανήκουμε σε έναν λαό με πλούσια ιστορία, παράδοση και έθιμα, στοιχεία που δε μπορεί να μας στερήσει κανείς, όσο κι αν προσπαθεί! Είμαστε λαός που γνωρίζει να παλεύει, να τραγουδά και να γελά, ακόμα και μέσα στον πόλεμο.

Με "όπλα" τα παραπάνω λοιπόν, τη περασμένη Κυριακή, τελευταία της Αποκριάς, η Επιτροπή Αγώνα Μαρκοπούλου σε συνεργασία με αρκετούς δημότες του Μαρκοπούλου, μεταξύ τους και μέλη της ΣΠΙΘΑΣ Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη, πέτυχε απόλυτα στη διοργάνωση ενός παραδοσιακού ελληνικού εθίμου, για πρώτη φορά στη περιοχή μας εδώ και δεκαετίες' της καύσης του Καρνάβαλου! Ενός Καρνάβαλου διαφορετικού από τους άλλους όμως' Του Καρνάβαλου του Μνημονίου

Με πολύ μεράκι και αρκετή δόση χιούμορ, κατασκευάστηκε ο Καρνάβαλος του Μνημονίου με τα τέσσερα κεφάλια (Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Γ. Καρατζαφέρης και Λ. Παπαδήμος) τον οποίο στη συνέχεια με αυτοκινητοπομπή περιφέραμε σε όλες τις γειτονιές του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη, πριν καταλήξει στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη στις 13.30. Εκεί, αφού τον θαυμάσαμε, αφού χορέψαμε και γελάσαμε γύρω του, του χαρίσαμε τη κατάληξη που του άρμοζε' τον κάψαμε στη προβλήτα του λιμανιού! Το όλο δρώμενο, αποθανατίστηκε από ομάδα Ιαπώνων κινηματογραφιστών, που εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκονται στην Ελλάδα, κινηματογραφώντας τις αντιδράσεις των Ελλήνων στη παράνομη και αντισυνταγματική επιβολή του Μνημονίου στη χώρα μας.

Με μία επιθυμία στα χείλη όλων: Να αποτελέσει την απαρχή, για το "κάψιμο" του αληθινού μνημονίου, του υπαρχόντος πολιτικού συστήματος της χώρας μας και όλων εκείνων που ευθύνονται για τη κατάντια της.

Τα μέλη της ΣΠΙΘΑΣ Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη, ευχαριστούν από καρδιάς τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη και όλους τους Συνδημότες μας, για την άριστη συνεργασία στο εγχείρημα της Κυριακής. 

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο, από το δρώμενο της Κυριακής, 26/02/2012, στο Μαρκόπουλο:



Η κατασκευή

Έτοιμο, με τους δημιουργούς του!


Οι τελευταίες "πινελιές" πριν την αναχώρηση

Τοποθέτηση στο αυτοκίνητο...

Αναχωρήσαμε προς το σημείο εκκίνησης!



Περιμένοντας να ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή...

Στάση στη κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου (υπό το βλέμμα της ομάδας ΔΙΑΣ!)



Περνώντας από τη παραλία...



Δύο από τα κεντρικά πρόσωπα του Καρνάβαλου του Μνημονίου!


Σατιρικό, θεατρικό δρώμενο!

Χορός γύρω από τον Καρνάβαλο!



Μπουφές με εδέσματα, από τους συμμετέχοντες και φίλους "χορηγούς"

Αποχαιρετώντας τον Καρνάβαλο...

Πηγαίνοντας προς την πολυαναμενόμενη καύση!


Το λαμπάδιασμα του Καρνάβαλου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου