Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η δική μας Πρωτομαγιά...


Ο Χοσέ Μαρτί, ο εθνικός ποιητής και ήρωας της Κούβας, έγραψε και ενέπνευσε τις απαναστάσεις του πολύπαθου νησιού με το παγκοσμίως γνωστό δοκίμιό του, "Η δική μας Αμερική", εννοώντας με τον τίτλο βέβαια, πως υπάρχει και μία άλλη Αμερική, αυτή που δεν ανήκει στους Κουβανούς και λοιπούς Λατινοαμερικανούς!
Εμείς από τη πλευρά μας, όλοι εμείς οι Ανεξάρτητοι Πολίτες που καλούμαστε να αγωνιστούμε ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη και της ανάγκαιότητας για Παλλαϊκό ξεσηκωμό και Επανάσταση, κάνουμε λόγο για τη δική μας Πρωτομαγιά... Αυτή του 2012!

Τη δική μας 1η Μαϊου...

Όχι τη 1η Μαϊου αυτών που θέλουν να συμμετάσχουν ως "πρωτοστάτες" της εργατικής Πρωτομαγιάς (δια) χωρίζοντας και διαιρώντας τον ελληνικό λαό.Ούτε αυτών που θα την επικαλεστούν για να ενισχύσουν τη προεκλογική τους εκστρατεία. Ούτε αυτών που τη θεωρούν πιο "χαλαρή", επειδή θα βρισκόμαστε πέντε ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία. Ούτε αυτών που θα τη χρησιμοποιήσουν με τους γνωστούς κρατικούς (το "παρα" σαφώς και δεν υφίσταται ως πρόθεμα) προβοκάτορες για να την αμαυρώσουν. Ούτε αυτών που θα την αγνοήσουν ως ...μη γενόμενη!
Δεν είναι αυτή η δική μας 1η Μαϊου...

Η δική μας 1η Μαϊου περιέχει ριζοσπαστισμό. Περιέχει μηνύματα. Περιέχει Αγώνα. Στάζει από ιδρώτα και τίμιο αίμα αγωνιστών. Η δική μας 1η Μαϊου μυρίζει Επανάσταση!

Η 1η Μαϊου 2012, θα αποτελέσει τη δική μας "προεκλογική" εμφάνιση πριν τις στημένες κάλπες του σάπιου συστήματος. Και αυτή η εμφάνιση θα γίνει από ανθρώπους που δε ζητούν ψήφους και τάζουν προνόμια, αλλά ζητούν από τους Έλληνες να ανοίξουν τα μάτια τους, να σηκώσουν τις σφιγμένες γροθιές τους, να τις ενώσουν και να παλέψουν. Ζητούμε από τους Έλληνες να ματώσουν, πολεμώντας μετωπικά τη βία της τυρρανικής χούντας που έχει εδραιωθεί στη χώρα μας, δυστυχώς, με τη δική μας ανοχή. Ως εδώ όμως! Η μάχη δε δίδεται στη βουλή, αλλά έξω από αυτή! Η μάχη δε δίδεται από βουλαίους, κακόβουλους βουλευτές αλλά από ανεπιβούλευτους βουλόμαχους!

Μπορεί να "πήραμε τη ζωή μας λάθος και να αλλάξαμε ζωή", αλλά έχουμε μπροστά μας τον Φάρο που μας δείχνει τον σωστό δρόμο. Τον δρόμο της Ρωμιοσύνης, η οποία είναι έτοιμη να "καμακώσει το θεριό με το καμάκι του Ήλιου". Αυτή η ώρα δε θα αργήσει! Δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε συμμάχους όλους τους λαούς της γης!
Λίγο ακόμα... Ίσως ακόμη οι Έλληνες να μη το έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως, καθώς "ζούμε μες στη τυρρανία, στο σκοτάδι στο πηχτό", δε παύει όμως να μένει ο ίδιος όρκος πάντα για "λευτεριά και προκοπή". Είναι αλήθεια πως "η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν ξημερώσει"...

Γι' αυτό "κι εσύ λαέ βασανισμένε, μη ξεχνάς τον φασισμό".

Δε κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω. Δεν λυγίζουμε, δεν υποχωρούμε...

Οι "πρώτοι νεκροί" υπάρχουν ήδη.

Μένει πλέον το "απάντηση θα πάρουν Ενότητα κι Αγώνα"...


Χρήστος Σωτηρόπουλος
Εκπρόσωπος ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου