Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!


 Μία μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουμε στο έργο, τη φιλοσοφία και τη πολιτική ανάλυση του Μίκη Θεοδωράκη μας δίνει η επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, www.spitha-kap.gr, προσφέροντάς στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, ιστορικά, διαχρονικά και περισσότερο από ποτέ επίκαιρα κείμενα, μέσα από τα βιβλία και τα άρθρα του Ηγέτη της Κ.Α.Π.-Σπίθα.

Ας "οπλιστούμε" ιδεολογικά λοιπόν, όχι απλά διαβάζοντας, αλλά μελετώντας, τα "επίκαιρα κείμενα του Μίκη Θεοδωράκη" (link: http://www.spitha-kap.gr/el/mikis_theodorakis/mikistheodorakis/), αλλά και όλο το "υλικό" της επίσημης ιστοσελίδας της Κ.Α.Π.-Σπίθα. Να είστε σίγουροι, πως το δύσκολο φθινόπωρο που ακολουθεί, θα μας βρει πιο έτοιμους, αν έχουμε "θωρακίσει" ιδεολογικά το πνεύμα μας. Μετά από αυτό, το σώμα, θα "αναγκαστεί" να ακολουθήσει...

"Η μορφή της ουσιαστικής εξάρτησης που μας έχει επιβληθεί, προσδίδει στον χαρακτήρα της πάλης που καλείται να επωμισθεί ο ανεξάρτητος πολίτης τα χαρακτηριστικά ενός απελευθερωτικού αγώνα μέσα στις καινούριες συνθήκες της παγκοσμιοποίησης, που πολλές φορές κάνει τον εχθρό αόρατο.

Και γι' αυτόν τον λόγο ακριβώς η πολυπλοκότητα των προβλημάτων και κυρίως οι μεταμφιέσεις των εξουσιαστών κάνουν δύσκολο έως αδύνατο να αντιμετωπισθεί έτσι απλά όπως άλλοτε με ένα δόγμα και λίγα συνθήματα.

Γι' αυτό θα πρέπει ο κάθε ανεξάρτητος πολίτης να προβληματιστεί σοβαρά και υπεύθυνα έως ότου ανακαλύψει τι ακριβώς μας συμβαίνει, πού βρισκόμαστε και γιατί βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε, καθώς και σε ποιες δυνάμεις και με ποιους τρόπους θα πρέπει να στηριχτούμε. Κι ακόμα πώς εμείς μόνοι μας, ο ένας με τον άλλο θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη δύναμη που θα μας σώσει. Φτάνει να δούμε ποιοι είναι σήμερα οι εχθροί μας. Οι εχθροί του Λαού και της πατρίδας μας.

Με λίγα λόγια πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην περίοδο που θα πρέπει όλοι μαζί να σκεφτούμε. Να μελετήσουμε, να πληροφορηθούμε, να ψάξουμε και να αποφασίσουμε.

Και γι' αυτό ακριβώς ονομάζω το βιβλίο αυτό «Σπίθα». Μια μικρή σπίθα που ελπίζω να αντέξει στον άνεμο των εχθρών μας αποζητώντας μιαν άλλη και μιαν άλλη και ακόμα μιαν άλλη σπίθα, έως ότου φουντώσει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει." 

(01/12/2010, Μίκη Θεοδωράκης. Απόσπασμα από την Ιδρυτική Διακύρυξη).


ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ "Ζ"
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου