Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Γράφει ο... Σπινθήρας: Αποχή; ΝΑΙ, ΑΠΟΧΗ!

ΝΑΙ, ΑΠΟΧΗ!
Γιατί βαρεθήκαμε να μας δουλεύετε!
ΑΠΟΧΗ!
Γιατί οι ξένοι έχουν προαποφασίσει ποιοι θα με κυβερνήσουν. Και δεν γουστάρω να τους κάνω το χατίρι να μ’ έχουν για μαριονέτα. Και μου την δίνει να ξέρω ότι η Βουλή δεν έχει καμιά εξουσία, αφού ακόμα και για τον τελευταίο νόμο αποφασίζουν οι Γκαουλάιτερ. 
Γιατί τέτοιοι είναι. Γκαουλάιτερ. Καλά τους λέει ο Μίκης. Γεια σου Μίκη, λεβέντη! Μόνον εσύ έμεινες αντάρτης και αληθινός κομμουνιστής. Γι αυτό είμαστε και θα είμαστε μαζί σου. Εμείς, οι νοσταλγοί μιας Ιστορίας που ποτέ δεν ζήσαμε και  πολύ θέλουμε παρόμοιά της οι Έλληνες και πάλι να γεννήσουμε… Για να φανούμε αντάξιοι αυτής της Ιστορίας.
ΑΠΟΧΗ!
Κι ας βγήκαν κάποιοι  αρθρογράφοι της Αριστεράς, με το γνωστό ύφος του εισαγγελέα, να μας τεντώσουν το δάχτυλο που προτείναμε αποχή.
Έφτασαν δε στο σημείο να επικαλεστούν έως   και την αρχαία Αθήνα. Τώρα θυμήθηκαν την αρχαία Αθήνα; Τόσα χρόνια που στηρίζουν τα πολιτιστικά σκουπίδια, μάλλον την είχαν ξεχάσει… αλλά ας μην ξεφεύγω από το θέμα.
Έγραψαν,  λοιπόν, ότι όσοι υποστηρίζουμε την αποχή είμαστε ιδιώτες, δηλαδή ατομικιστές. Κι από τον ιδιώτη το idiot, δηλαδή o ηλίθιος. Επομένως είμαστε και ηλίθιοι. Γιατί στον αρχαίο ελληνικό κόσμο όποιος δεν συμμετείχε στα κοινά ήταν ιδιώτης και αυτό ήταν βαριά κατηγορία. 
Αλλά, να ρωτήσω κάτι...
Ας υποθέσουμε ότι  στις  μάχες των Θερμoπυλών, των Πλαταιών και της Μυκάλης, νικούν οι Πέρσες και καταλαμβάνουν  την Ελλάδα. Κι ύστερα, οι κατακτητές πάνε στην Αθήνα και διατάζουν την Εκκλησία του Δήμου να εκλέξει τους Ηλιαστές, τους Βουλευτές, τους δέκα στρατηγούς και τα μέλη του Αρείου Πάγου, που οι κατακτητές επιθυμούν προκειμένου να εκτελούν τις αποφάσεις τους.
Τι θα έκανε τότε η Εκκλησία του Δήμου; Θα συμμετείχε σε εκλογές στημένες από τον κατακτητή;  Όχι, θα γινόταν επανάσταση.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τους αρχαίους Αθηναίους ήσυχους. Γιατί ούτε  τους μοιάζουν ούτε τους γνωρίζουν. 
ΝΑΙ, ΑΠΟΧΗ!
Γιατί ο Σύριζας μας λέει ότι θα αγωνιστεί ενάντια στο Τρίτο Μνημόνιο  που υπέγραψε και θα αντισταθεί να μην  εφαρμοστούν τα μέτρα που υπέγραψε ότι θα εφαρμοστούν, λες κι ο Σόιμπλε κι ο Γιούνκερ είναι ηλίθιοι. Ε, δεν θα νομιμοποιήσουμε το ψέμμα. Γιατί αν ο Σύριζας χάσει τις εκλογές θα ξεπλύνει το Τρίτο Μνημόνιο, κάνοντας αντιπολίτευση ενάντια στο Μνημόνιο που ψήφισε. Τί σχιζοφρένεια! Σιγά που θα αναδείξω εγώ τον μνημονιακό Σύριζα σε πλειοψηφούσα αντιμνημονιακή δύναμη!
Γιατί το ΚΚΕ δεν παίζει τον ιστορικό του ρόλο. Στηρίξαμε κάποιοι από εμάς, το ιστορικό κομουνιστικό κόμμα αλλά, νισάφι σύντροφοι, δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα λύσετε τα εσωτερικά σας και θα ξεκαθαρίσετε με τη σέχτα που σας έχει καπελώσει… Τί θα κάνετε βέβαια στο κόμμα σας, δικό σας θέμα, αλλά μην μας σκάτε κιόλας, επειδή ο Λένιν είπε (ορθώς, τότε) ότι ο αγώνας δίνεται και στο Κοινοβούλιο. Αλήθεια, ο Λένιν το ίδιο θα είχε πει αν η τότε Ρωσία ήταν κατεχόμενη από ξένες δυνάμεις; Ξέρω, ξέρω… εσείς δεν δέχεστε ότι βρισκόμαστε σε κατοχή! Λογικό, γιατί αν το δεχόσασταν, θα έπρεπε, βάσει της ιδεολογίας σας (που κάποιοι από εμάς ακολουθούμε από τα γεννοφάσκια μας), να ηγηθείτε Παλλαϊκού Αντιστασιακού Μετώπου κι αυτό δεν το θέλετε! Γιατί την πρωτοπορία την έχετε χάσει εδώ και χρόνια… Γιατί διαλέξατε τον ...ήμερο δρόμο της κοινοβουλευτικής θαλπωρής! Εντάξει, εμείς σας τα χώνουμε αλλά άμα θέλετε να κάνουμε μαζί Μέτωπο Αντίστασης, μην διστάσετε. Η Σπίθα με απόφασή της είναι ενάντια στον αντικομμουνισμό, μην μας φοβάστε!
ΑΠΟΧΗ!
Γιατί ο κυρ- Βαγγέλας εκτός από μυστακοφόρος είναι και φορέας της πιο ωμής έκφρασης του καπιταλισμού. Ο δε Σταϊκούρας, με την χωρίστρα-ξουράφι και την λακ για να στέκεται κόκκαλο η φράντζα, όταν μιλάει για τα δεινά, που πρέπει σώνει και καλά να υποστούμε, είναι σαν να ξυπνάνε οι δυνάμεις της κόλασης. Ανατριχιαστικά ειλικρινής, ο αγέλαστος…
Γιατί το Ποτάμι είναι μια αηδία ούτως ή άλλως,ο  καλυμμένος φασισμός, βλέπε την κυρά-Λυμπεράκη που σιχαίνεται τους φτωχούς.
Γιατί ο Λαφαζάνης  ήταν Συριζο-υπουργός και ψήφισε «παρών». Σιγά και τρόμαξε η Μέρκελ… 
Σούπερ η Ζωή, δεν λέω (εμείς εδώ στον θεοδωρακισμό, πολύ την γουστάρουμε που τα χώνει στους ξεπουλημένους δημοσιογράφους), αλλά τί την θέλει την υποψηφιότητα; Αφού γνωρίζει ότι έχουμε παραβίαση του Συντάγματος. Μόνη της δεν έλεγε ότι δεν παραδίδει στους ξένους τη σφραγίδα της Βουλής; Μήπως όλη αυτή η τρομοκρατία που της έγινε δεν ήταν επειδή προχώρησε στη σύσταση της «Eπιτροπής Aλήθειας του Δημόσιου Χρέους»; Τέτοια «δολοφονία χαρακτήρα» ούτε στα… ωραία χρόνια του αυριανισμού… Γιατί, λοιπόν,  συναλλάσσεται με  το πολιτικό σύστημα; 
ΑΠΟΧΗ!
Γιατί η Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους στην έκθεσή της αποδεικνύει ότι το χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο
Δεν χρωστάμε τίποτα! Να μην πληρώσουμε τίποτα. Πληρωμένα τα έχουμε όλα. Και δεν θα πάμε να εκλέξουμε εκείνους που επιμένουν να μας λένε ότι χρωστάμε. Μας κλέψανε τα λεφτά μας, χρωστάμε κιόλας! 
Γιατί η ελληνική κυβέρνηση, παραβιάζοντας και πάλι το Σύνταγμα, δεν συμμετείχε στον ΟΗΕ τη μέρα που συζητιόταν η νομιμότητα του δανείου της Ελλάδας.  Κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν το έκανε θέμα. Τέτοια και τόση (μετά συγχωρήσεως) είναι η ξεφτίλα του πολιτικού συστήματος! 
Ε, αυτό το πολιτικό σύστημα, εγώ δεν θα το συγχαρώ κιόλας δια της ψήφου μου.
ΑΠΟΧΗ!
Γιατί ενώ η πατρίδα χάνεται όλοι (ναι όλοι!) νοιάζονται για τα κομματικά τους μαγαζάκια. Τη βουλευτική έδρα, τις κρατικές επιδοτήσεις, τα ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Πάρτι γίνεται με τους «συμβούλους επιχειρήσεων» από τότε που η Ελλάδα είναι στα μνημόνια. Κερδίζουν εκατομμύρια εκατομμυρίων και μια νέα ολιγαρχία έχει αναδυθεί. Η ολιγαρχία της αεργίας. Ξύνονται όλη μέρα στα καφέ με τα κινητά και τα τάμπλετ και κερδίζουν εκατομμύρια. Και είναι άγριοι, ανελέητοι και θρασίμια με συνείδηση και ψυχοσύνθεση νταβατζή. Και πολύ ανησυχούν για την ΑΠΟΧΗ!
ΑΠΟΧΗ, φτύνοντας στα μούτρα και τους 220 Πανεπιστημιακούς που υπογράφουν την στήριξή τους στον μνημονιακό Σύριζα. Σας θυμάμαι από το Πανεπιστήμιο. Κρατικοδίαιτοι, δήθεν διανοούμενοι, αερολόγοι, αποδομητές της εθνικής μας ταυτότητας, αντιθεοδωρακιστές, ευρωλιγούρια, οπορτουνιστές. Και ναι σας βρίζω, επιτέλους!
ΑΠΟΧΗ! Ως πράξη ανυπακοής και αντίστασης. Γιατί οι εκλογές είναι στημένες από τους ξένους επικυρίαρχους και η Βουλή δικιά τους στην πλειοψηφία της.
ΑΠΟΧΗ και συσπείρωση για Αγώνα!
Γιατί δεν θα νομιμοποιήσουμε το πραξικόπημα της μεταβολής του ΌΧΙ σε «ναι». Το ΌΧΙ μας είναι ζωντανό και θα παραμείνει ζωντανό μέχρι να σας ξεφορτωθούμε, καθάρματα.
ΑΠΟΧΗ!
Γιατί έχουμε Αξιοπρέπεια και Τιμή!
Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου