Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Σχόλιο Θεοδωρακισμού για τις εκλογές


Το 43,45% (συγκεκριμένα 4.263.823 εκατομμύρια) των συμπολιτών μας που είναι εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους, δεν μετείχε στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν το μνημονιακό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πάλι στην κυβέρνηση για να εφαρμόσει το μνημόνιο ΙΙΙ και τους εφαρμοστικούς του νόμους.

Αυτό συνεπάγεται ότι η αποχή απ' τις εκλογές του Γενάρη αυξήθηκε απ' το 35,13% στο 43,45%.

Σχεδόν ο μισός δηλαδή εκλογικός πληθυσμός της χώρας δεν παρέστη στην χθεσινή εκλογική διαδικασία για να την αναγνωρίσει και να την νομιμοποιήσει.

Θεωρούμε ότι η γενικευμένη αυτή αποχή και η κατακόρυφη αύξησή της απ' τις προηγούμενες εκλογές του Γενάρη, στέλνει ένα βροντερό μήνυμα στο πολιτικό σύστημα.

Θεωρούμε επίσης ότι η γενικευμένη αυτή αποχή είναι μια βαθύτατα πολιτική και συνειδητή πράξη από πλευράς εκείνων που απείχαν. Και το μήνυμα που έστειλαν ήταν καθαρό και κρυστάλλινο: Η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή, οικονομική, εθνική, πολιτική και κοινωνική. Και ως εκ τούτου δεν έχουν νόημα οι εκλογές που οργανώνει και πραγματοποιεί το εξαρτημένο καθεστώς υπό αυτές τις συνθήκες.

Τα δύσκολα για την χώρα και την κοινωνία ξεκινούν από σήμερα. 

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι αποφάσεις τις κυβέρνησης που θα σχηματισθεί, από εδώ και στο εξής δεν θα έχουν την αναγνώριση ούτε την συναίνεση του μισού σχεδόν πληθυσμού.

Πρέπει  να σημειώσουμε ότι το 43,45% του Ελληνικού λαού που απείχε απ' τις εκλογές δεν είναι πολιτικά ορφανό, αλλά αντίθετα, υπήρξαν πολιτικές δυνάμεις και κινήματα που στήριξαν συνειδητά την αποχή και δεν μετείχαν στην εκλογική διαδικασία, ούτε με την ψήφο τους, ούτε με την συμμετοχή τους.

Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις είναι κυρίως η ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη (η οποία ουδέποτε συμμετείχε σε εκλογές απ' την μέρα της ίδρυσής της την 1η Δεκεμβρίου του 2010) και η ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας), που απ' την αρχή παραιτήθηκε από τις χθεσινές εθνικές εκλογές.

Οι διεργασίες που θα ξεκινήσουν από σήμερα μέσα στον λαό και μέσα στα κινήματα και τους σχηματισμούς που απείχαν, σκοπό θα έχουν να προσφέρουν πολιτική, κοινωνική και ιδεολογική στέγη στον μισό εκλογικό πληθυσμό που απείχε απ' τις εκλογές αυτές και να σταθούν δίπλα του στον μνημονιακό αρμαγεδδώνα που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού 
21/9/2015
 
ΠΗΓΗ: theodorakism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου