Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

"ΧΟΛΗ" ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ "ΣΠΙΘΑ"! ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΕΜΕΙ ΣΥΘΕΜΕΛΑ!

Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν, πως η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών "ΣΠΙΘΑ" του Μίκη Θεοδωράκη, σε μόλις ενάμιση μήνα ύπαρξης, έχει ταράξει τα νερά παγκοσμίως! Την ώρα που Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Μέρκελ δίνουν τα εύσημα στον Έλληνα Πρωθυπουργό, η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung αποκαλεί παρανοϊκό εθνικιστή τον Μίκη Θεοδωράκη, όπως δημοσιεύει σήμερα στην ηλεκτρονική της σελίδα στα ελληνικά, η Deutsche Welle!

Μάλλον η ανατροπή βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και μάλιστα από πολύ νωρίς! Δεν αισθάνεστε τον φόβο του συστήματος; Στηρίξτε λοιπόν με όλες σας τις δυνάμεις τον Μίκη Θεοδωράκη, τώρα που μας έχει τόσο ανάγκη.

Ο ΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6415995,00.html)

Επισκόπηση τύπου  | 25.01.2011

Ο Θεοδωράκης ένας εθνικιστής φανφαρόνος;

 

Η νέα, αιματηρή επίθεση στη Μόσχα κυριαρχεί σήμερα στον ευρωπαϊκό τύπο. Ορισμένες όμως γερμανόφωνες εφημερίδες σχολιάζουν τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, π.χ. το κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα" του Μ. Θεοδωράκη.

 

«Ο Μίκης Θεοδωράκης και το τραγούδι της παράνοιας», είναι ο τίτλος σχολίου στην ελβετική Neue Zürcher Zeitung με θέμα το νέο κίνημα «Ανεξάρτητων Πολιτών η Σπίθα» που ως γνωστόν ίδρυσε ο Θεοδωράκης τον Δεκέμβριο: «Ο Μίκης Θεοδωράκης εκπροσωπούσε πάντα το καλό. Στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο βασανίστηκε από τους φασίστες, στη χούντα το ίδιο. Με τις αντιστασιακές του συναυλίες κίνησε τότε το ενδιαφέρον του κόσμου για την κατάσταση στην πατρίδα του. Αγωνίστηκε για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και ασφαλώς πάνω από όλα είναι ο δημιουργός της περίφημης μουσικής του Ζορμπά. Πως κατέληξε όμως τώρα;»

Η εφημερίδα ενημερώνει για την ίδρυση του κινήματος «των Ανεξάρτητων Πολιτών η Σπίθα» και υπογραμμίζει: «Ο Θεοδωράκης βλέπει τη χώρα του περικυκλωμένη από εχθρούς. Εάν ήταν ένας από αυτούς τους θερμοκέφαλους συνωμοσιολόγους που κατακλύζουν τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια και εκτονώνονται, δεν θα πείραζε. Όμως η μεταστροφή του Θεοδωράκη από αντιφασίστα-αντιστασιακό σε παρανοϊκό, εθνικιστή και φιλοπόλεμο φανφαρόνο μας αφήνει άναυδους.
Ας ελπίσουμε ότι οι περίπου 10.000 οπαδοί που έχει το κίνημά του στο Facebook έχουν πιο κριτικό πνεύμα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου