Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Άπάντηση στο δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας NEUE ZURCHER ZEITUNG, όπου χαρακτηρίζει τον Μίκη Θεοδωράκη ως "παρανοϊκό εθνικιστή", έδωσε το γραφείο Τύπου της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Κινήματος. Η απάντηση ξεκινά με αυτά τα λόγια: "Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν θέλει πόλεμο αλλά ειρήνη κι αυτό το έχει αποδείξει με τις προσπάθειές του για την ελληνοτουρκική φιλία και τη συναυλία του στα Σκόπια".

(αναδημοσίευση από http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/mikistheodorakis/?nid=407):

Απάντηση από το Γραφείο Τύπου της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών» στο δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Neue Zurcher Zeitung

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν θέλει πόλεμο αλλά ειρήνη κι αυτό το έχει αποδείξει με τις προσπάθειές του για την ελληνοτουρκική φιλία και τη συναυλία του στα Σκόπια.

Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τους γείτονες της Ελλάδας. Έτσι, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας με στόχο την «Μεγάλη Αλβανία» διεκδικούν την Ήπειρο που είναι επαρχία του ελληνικού κράτους και τα Σκόπια με το δόγμα της «Μακεδονίας του Αιγαίου» διεκδικούν επίσης ελληνικά εδάφη φτάνοντας στις παρυφές του Ολύμπου!

Η δε Τουρκία, με βάση το Προξενείο της στην Κομοτηνή, εργάζεται δραστήρια για την αναζωπύρωση του Τουρκικού Εθνικισμού μεταξύ των μελών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Παράλληλα ο Τουρκικός στρατός έχει εγκαταστήσει στην ανατολική ακτή του ποταμού Έβρου πλωτές πλατφόρμες-γέφυρες, έτοιμες να ενώσουν τις ακτές του ποταμού, προκειμένου να περάσουν βαρειά τανκς. Στη δε περιοχή του Αιγαίου πολεμικά αεροπλάνα και πλοία παραβιάζουν τον εθνικό χώρο της Ελλάδας σε καθημερινή βάση.

Πώς θα αμυνθούμε σ' αυτή την εχθρική περικύκλωση, αφού οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί μας, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, βρίσκονται πίσω από αυτούς που μας απειλούν;

Γι' αυτό το λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας εκ μέρους της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών» προτείνει για τη χώρα μας ένα νέο αμυντικό δόγμα, που θα μας εξασφαλίσει από κάθε ενδεχόμενη απειλή.

Εμείς ως Έλληνες δεν διεκδικούμε ξένα εδάφη ούτε απειλούμε κανένα. Αντιθέτως επιδιώκουμε φιλικές και ειρηνικές σχέσεις.

1 σχόλιο:

  1. http://spithahellas.forumup.gr

    Η Σπίθα Νοτίων Προαστείων Αθήνας καί Αγρινίου , δημιούργησαν ένα φόρουμ ανοιχτό σε όλες τίς Σπίθες της Ελλάδας.

    Εκεί μπορείτε να καταχωρείτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ , στοιχεία επικοινωνίας, ανακοινώσεις, δράσεις καί ότι

    άλλο θεωρείτε εσείς χρήσιμο . Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή