Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ο ΜΙΚΗΣ ΣΤΟ real.fm: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!

Στη πρόσφατη ομιλία του στο θέατρο ΡΕΞ, ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης το είπε ξεκάθαρα: ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ! Τώρα ήρθε η ώρα λοιπόν για τον Μίκη να κάνει τη Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, τώρα ήρθε η ώρα λοιπόν για τον Μίκη να μιλήσει και ο χείμαρρος των λόγων του να παρασύρει κάθε Μέσο Μαζικής Αποχαύνωσης και να συνθλίψει κάθε προσπάθεια λογοκρισίας. Στη παρέμβαση που έκανε στη ραδιοφωνική συχνότητα του real.fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, μίλησε τόσο για την αντισυνταγματική ψήφιση του μνημονίου της Τρόϊκας, όσο και για την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών από τον Γιάννη Δημαρά με τον ίδιο ακριβώς τίτλο που επέλεξε ο Μίκης! Όπως θα διαβάσετε στο κείμενο, άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Δημαρά που έσπευσε να αλλάξει τον τίτλο!

Επίσης, ακούστε τη ραδιοφωνική παρέμβαση του Μίκη σε αυτό το link http://www.real.gr//Files/Articles/Audio/40256.mp3 και δείτε πως ο μεγαλύτερος των Ελλήνων έχει τη δυνατότητα να πει αυτά που θέλει, όταν εκείνος το θέλει και οι συνεχείς επιτηδευμένες διακοπές του Χατζηδημοσιογράφου πέφτουν στο κενό.

Και ο Μίκης, αφού σε 7-8 λεπτά μιλά για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ, καταλήγει: "Μου κάνει εντύπωση αγαπητέ μου Νίκο που είχες την υπομονή να με ακούσεις!" ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ...και μη ξεχνάτε πως:
ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ, Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΘΛΙΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ!!!

Παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη στη ραδιοφωνική συχνότητα του real.fm
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=40271&catID=11)

Αισθάνομαι μόνος. Έχω το ίδιο και χειρότερο αίσθημα όπως και επί δικτατορίας" δηλώνει στον realfm 97.8 ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης μέσω της παρέμβασής του από τον realfm 97.8 κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών που συγκρότησε πριν από περίπου δυο μήνες, χαρακτήρισε το Μνημόνιο ως «πραξικόπημα» και υποστήριξε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα έπρεπε να είχε δώσει εντολή σύλληψης των εκπροσώπων της τροϊκας.

«Δεν είναι δυνατόν μία τέτοια συμφωνία να μην περνάει από τη βουλή με αυξημένη πλειοψηφία ή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να υπογράφεται μόνο από έναν υπουργό» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Νιώθω μόνος. Είμαι στην απέναντι μεριά γιατί δεν έχω θέση μέσα σε αυτό το σύστημα» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε: «Έχω ακριβώς το ίδιο και χειρότερο αίσθημα όπως είχα και επί χούντας. Τότε ο κόσμος ακόμη και υπό τον φόβο της τυραννίας είχε το θάρρος να εκδηλώνει την συμπάθειά του προς τους αντιστασιακούς».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε επίσης πως η χώρα αντιμετωπίζει εκτός από τα οικονομικά προβλήματα και εθνικές προκλήσεις με πολλά ανοιχτά μέτωπα και διερωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στη χάραξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. «Δεν είναι δυνατόν ο Ερντογάν να κάνει παράπονα στον κ. Παπανδρέου για το που πετάνε τα αεροσκάφη μας στον Αιγαίο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών δεν θα μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ο Γιάννης Δημαράς προχώρησε στην ίδρυση φορέα με τον ίδιο ακριβώς όνομα.

«Δεν είχε έμπνευση για άλλο όνομα; Δεν μπορούν να υπάρξουν αυτές οι δυο κινήσεις παράλληλα, μπορεί να το αλλάξει ο κ. Δημαράς» κατέληξε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Γ. Δημαράς: Αλλάζω την ονομασία του φορέα
Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Γιάννη Δημαρά στην ενόχληση που εξέφρασε ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης για την ίδρυση φορέα από τον ανεξάρτητο βουλευτή με την ίδια ακριβώς ονομασία.

Με τηλεφωνική παρέμβασή του στον real fm 97.8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή και της Μαριάννας Πυργιώτη, ο Γιάννης Δημαράς ξεκαθάρισε ότι άμεσα θα προχωρήσει στη αλλαγή του ονόματος: «Δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι μπορούσε να ανακύψει ένα τέτοιο θέμα και με προθυμία σας λέω για να μην υπάρξει άλλη παρεξήγηση σύντομα θα αλλάξουμε αυτόν τον τίτλο».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι «Ούτε που φαντάστηκα ότι ήταν δυνατό να αντιπαρατεθώ με τον αγαπημένο μου Μίκη για ένα τέτοιο θέμα. Να σας θυμίσω ότι με τον Μίκη δεν με δένει απλά μια φιλία την οποία κι εκείνος αναγνώρισε αλλά και πολλά χρόνια τώρα στη δημοσιογραφία και συνεντεύξεις είχαμε μαζί και τον γνωρίζω από την εποχή των Λαμπράκηδων».

Ο Γιάννης Δημαράς ολοκλήρωσε την τηλεφωνική του παρέμβαση στο σταθμό, λέγοντας:

"Δεν είναι θέμα ο τίτλος, αλλά το θέμα είναι πίσω από έναν τίτλο τι κάνει ο καθένας. Και πιστεύω ότι ο Μίκης με τον τρόπο που τοποθετήθηκε, μας βρίσκει σύμφωνους για τον τρόπο που υποχρεούμεθα ως κοινωνία και ως πολιτεία να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που έχουμε. Δεν υπάρχει θέμα αντιπαράθεσης κι ούτε υπήρχε πρόθεση να υποκλέψουμε τίτλο κανένα".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/mikistheodorakis/?nid=397

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου