Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

24/07/2011: ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!

Η 24η Ιουλίου του 2011 αποτελεί ήδη μία ιστορική ημέρα, καθώς ο εορτασμός της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συνοδεύτηκε από την εκδήλωση στη πλατεία Συντάγματος, η οποία συνδιοργανώθηκε από όλα τα κινήματα της πλατείας, έπειτα από κάλεσμα της Σπίθας Κουκακίου-Ν. Κόσμου για λογαριασμό της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη!


Η πλατεία πλυμμήρησε από τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, εκστασιάζοντας άπαντες παρευρισκόμενους, οι οποίοι διψασμένοι για αληθινή Δημοκρατία "σηκώθηκαν λίγο ψηλότερα", πιο ψηλά από τη προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων με τα χημικά ανά χείρας, σε μία ημέρα που μοσχοβολούσε γιορτή!



ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ:
ZOUGLA.GR

KENTRINEWS
MESOGEIANEWS
ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Η εκδήλωση άρχισε από νωρίς, με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, τη μουσική όλων των ανεξάρτητων Ελλήνων αγωνιστών, να αντηχεί από τα ηχεία σε όλη τη πλατεία. Με το βασίλεμα του Ήλιου, είχε στηθεί η σκηνή όπου φιλοξένησε τις ομιλίες των μελών της Κ.Α.Π. για τη Δημοκρατία, αλλά και για το δημοψήφισμα της απομάκρυνσης του τουρκικού προξενείου από τη Θράκη. Σειρά είχε η απαγγελία αποσπάσματος από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" του Αισχύλου, εκπλήσσοντας όσους συνειδητοποίησαν τη διαχρονικότητα του έργου, ενώ η συνέχεια περιελάμβανε ζωντανή μουσική από φίλους της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, που ξεσήκωσε ακόμη και τον ...Άγνωστο Στρατιώτη!


Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, στη μέση της πλατείας Συντάγματος είχε στηθεί με πρωτοβουλία της ΣΠΙΘΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ η "ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ", μία δίμετρη λευκή πυραμίδα, πάνω στην οποία αναγράφονταν με μαύρα γράμματα τα ονόματα ΟΛΩΝ των βουλευτών που ψήφισαν τα μνημόνια (1 & 2)! Ακριβώς, όπως το είχε αναφέρει ο ιδρυτής της Κίνησης, Μίκης Θεοδωράκης, στην ομιλία του, ενάμιση μήνα μετά την ίδρυση της Κ.Α.Π. (17/01/2011):

"...Για όλους αυτούς που ψήφισαν αυτό τον μεσαιωνικό νόμο προτείνω να στηθεί στο κέντρο της Πλατείας Συντάγματος μια μαρμάρινη πυραμίδα με όλα τα ονοματεπώνυμά τους γραμμένα με μαύρα γράμματα και να ονομαστεί «Στήλη της Ντροπής».

Πρέπει να το βροντοφωνάξουμε πως η Εξάρτηση σημαίνει ουσιαστικά ξένη κατοχή και επομένως ο αγώνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πολιτών είναι αγώνας απελευθερωτικός. Και είναι χρέος μας να διαφωτίσουμε τον ελληνικό λαό για τον χαρακτήρα της προσπάθειας που οφείλει να κάνει για να σωθεί ο ίδιος, η οικογένειά του και η χώρα του...
"

















Το μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται, στάλθηκε και με το παραπάνω!
Όλοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέφρασαν την απαίτησή τους για αληθινή Δημοκρατία, σφίγγοντας το χέρι και τραγουδώντας αποφασισμένοι: "...Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους...".


Χρήστος Σωτηρόπουλος
Εκπρόσωπος ΣΠΙΘΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

2 σχόλια: