Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ

Διεκδικήσιμα τα «έξοδα φακέλου» από το 1990 και μετά

Προς απάντηση όλων όσων έσπευσαν να κατακρίνουν τη προτροπή του Μίκη Θεοδωράκη για "ανυπακοή", κρίνοντάς την ως "τρομοκρατία". Ανυπακοή κύριοι δεν είναι να βγούμε στους δρόμους και να ρίχνουμε μολότοφ στις βιτρίνες των μαγαζιών. Ανυπακοή είναι να διεκδικούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, απέναντι σε ένα "σαπισμένο" σύστημα που περιλαμβάνει διεφθαρμένες κυβερνήσεις, χουντικές εξωτερικές παρεμβάσεις (βλέπε Τρόικα) και σε συνέπεια αυτών, αποφάσεις αντισυνταγματικές εις βάρος των πολιτών της χώρας μας. Αντισυνταγματική είναι η επιβολή του μνημονίου, αντισυνταγματική είναι και η επιβολή "εξόδων φακέλου" από τις τράπεζες, αντισυνταγματική είναι η επιβολή διοδίων στους ελληνικούς δρόμους και τα παραδείγματα δράσης της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" του Μίκη Θεοδωράκη απέναντι στο ελληνικό κράτος δεν έχουν τελειωμό...

Και ευτυχώς που υπάρχουν και δικαστήρια που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, εν αντιθέσει με το σύνολο των κρατικών μηχανισμών, έστω και αν χρειαστεί να "ακουμπήσουν" τον τοίχο για να το πράξουν.

Στο χέρι μας είναι λοιπόν να ανατρέψουμε αυτό το σύστημα και μάλιστα χρησιμοποιώντας το από "μέσα". Τα διόδια και τα έξοδα φακέλων ας είναι μόνο η αρχή...

(Αναδημοσίευση από http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=236534)

Διεκδικήσιμα τα «έξοδα φακέλου» από το 1990 και μετά

Γεμάτες από παράνομους και καταχρηστικούς όρους ήταν οι συμβάσεις που υπέγραφαν με τράπεζες οι καταναλωτές, προκειμένου να τους χορηγηθούν δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Η ελληνική Δικαιοσύνη και εν προκειμένω το Ειρηνοδικείο Λάρισας δικαίωσε την Κίνηση Δανειοληπτών, που κατέθεσε στο όνομα 18 Λαρισαίων δανειοληπτών αγωγή κατά της Εθνικής Τράπεζας, διεκδικώντας την επιστροφή χρημάτων που κατέβαλαν για έξοδα φακέλου.

Η απόφαση, 233/2010, που δημοσιεύθηκε στις 26 Νοεμβρίου, θεωρείται σημαντική όχι μόνο γιατί κρίθηκε παράνομος και καταχρηστικός ακόμη ένας όρος δανειακής σύμβασης αλλά γιατί δέχτηκε και τον «αδικαιολόγητο πλουτισμό» της Τράπεζας, θέτοντας ως όριο παραγραφής τα 20 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων όσοι υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις από το 1990 και εξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου