Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

(Αναδημοσίευση από το http://stendoras.blogspot.com/ Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010)
Καλησπέρα,
παίρνω πάρα πολλά mails απλών πολιτών και bloggers οι οποίοι με ρωτούν με αγωνία πως θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας όσοι είμαστε μέλη της ΣΠΙΘΑΣ και με ποιόν τρόπο μπορούν να προσφέρουν στην προσπάθεια αυτή που ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ. Καταρχάς θα γίνουν ανακοινώσεις σύντομα αλλά μπορούμε να κάνουμε κάποια απλά πράγματα άμεσα:

Όλοι οι bloggers που θέλουν να προσφέρουν στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει αρχικά να ΔΙΑΔΟΣΟΥΝ όσο περισσότερο γίνεται το κείμενο και το video την ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη από την μέρα ίδρυσης της ΣΠΙΘΑΣ. Το video υπάρχει στο youtube και στην ιστοσελίδα: http://www.spitha-kinima.org/ σπασμένο σε κομμάτια και είναι πανεύκολο να ενσωματωθεί σε κάθε blog. Είναι πολύ σημαντικό να διαδοθεί παντού και με κάθε τρόπο διότι αποτελεί την βάση, την ραχοκοκαλιά και τον κεντρικό κορμό των ιδεών και των απόψεων της ΣΠΙΘΑΣ. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι αυτό το κείμενο διαρκώς θα εμπλουτίζεται μετά από σχετική επεξεργασία με νέες ιδέες, απόψεις και προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την γενικότερη εθνική, πολιτιστική, πολιτική και πατριωτική αναγέννηση. Δεδομένου βέβαια ότι τα συστημικά ΜΜΕ της χώρας έθαψαν στην κυριολεξία την σπουδαία κίνηση του Μίκη Θεοδωράκη να βγει μπροστά για το καλό της χώρας την στιγμή που περνάει την πιο δύσκολη και πιο κρίσιμη φάση της σύγχρονης ιστορίας της, η προσπάθεια για ευρεία διάδοση του κειμένου και του video της ομιλίας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική!

Ακολουθώντας την προτροπή του Μίκη Θεοδωράκη οι πολίτες ανά περιοχή κατοικίας και δράσης θα πρέπει να δημιουργήσουν επιτροπές, προς το παρόν μέσω της ανεπίσημης ιστοσελίδας της κίνησης: http://www.spitha-kinima.org/  οι οποίες θα συντονίζονται διαρκώς μεταξύ τους και θα παράγουν προτάσεις, ιδέες και κατά συνέπεια ιδεολογικές ζυμώσεις οι οποίες και θα αποτελέσουν ένα κοινωνικό μοχλό πίεσης προς την εξουσία για να αλλάξει ρότα. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, να γίνει μια ιδεολογική ζύμωση στο λαό για το που θέλει ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ. 

Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες πείραμα ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και γι αυτό θα πρέπει όλοι να στηρίξουμε πολύ ενεργά την προσπάθεια αυτή. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές! Ήδη η ΣΠΙΘΑ μετράει πάνω από 5.000 μέλη στις 2 εβδομάδες της ίδρυσης της! Οι επιτροπές αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό καθημερινά και η ΚΙΝΗΣΗ παίρνει σιγά σιγά τεράστιες διαστάσεις, μέσω του ίντερνετ αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές! Για άλλη μια φορά τα συστημικά ΜΜΕ είναι πίσω από τις εξελίξεις, πίσω από την εποχή και φυσικά πίσω από την νεολαία η οποία και πάλι αποδεικνύεται πρωτοπόρα!

Ο ΜΙΚΗΣ EBAΛΕ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ! ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! 

Stendoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου