Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: Η Κερατέα σύμβολο πάλης - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

09.04.2011


Το κεντρικό μπλόκο της Κερατέας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί  -όπως είχε υποσχεθεί στους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς - ο  Μίκης Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από μέλη της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής.
Ο ιδρυτής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών έκανε αυτή τη συμβολική όπως είπε κίνηση, για να εκφράσει συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αντιδρούν στην κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. και αντιστέκονται επί τέσσερις μήνες.
«Η Κερατέα πρέπει να γίνει σύμβολο πάλης» είπε, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους  κατοίκους. Καταχειροκροτούμενος, είπε πόσο τους θαυμάζει που καταφέρνουν να τα βάλουν άοπλοι με τον κρατικό μηχανισμό, επειδή πιστεύουν στο δίκιο τους.
«Πρόκειται για κρατική βία» είπε και συμπλήρωσε πως δεν κατανοεί τη στάση της κυβέρνησης που, ενώ βλέπει παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους να υπερασπίζονται την περιοχή τους, συνεχίζει την καταστολή.
«Ζείτε σε μια πολιορκημένη πόλη»,είπε  «κάποτε η ιστορία σας θα γίνει βιβλίο.
Όλοι οι Έλληνες πρέπει να παραδειγματιστούν από  τον αγώνα σας»
Στη συνέχεια ο Γιώργος Κασιμάτης συνταγματολόγος και μέλος της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής, μίλησε για τη ζοφερή σημερινή κατάσταση όλης της χώρας. Εξήγησε γιατί είναι παράνομη η επανέλευση και παραμονή της τρόικας στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στο μνημόνιο, στα καταστροφικά για τη χώρα άρθρα του, και του ο οποίου η ψήφιση συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.

Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου