Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ; - Μίκης Θεοδωράκης

(Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών)

 

Διαβάζοντας τις Πασχαλινές εφημερίδες μέτρησα δεκάδες άρθρα αφιερωμένα στην οικονομική κατάσταση της χώρας. Κοινό σημείο όλων των αρθρογράφων ήταν η διαπίστωση ότι η τραγική μας κατάσταση οφείλεται κυρίως στην ανεπάρκεια της κυβέρνησης και την ανικανότητα των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Το ερώτημα όμως που τίθεται από κάποιον που παρατηρεί τα γεγονότα έξω από το Σύστημα, είναι μήπως η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη βύθιση της οικονομίας, του λαού και της χώρας δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας αλλά αντιθέτως της εξαιρετικής ικανότητας των αναφερθέντων να εφαρμόζουν πιστά τις εντολές της Τρόικα για την μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα τριτοκοσμική;

Ήδη το πρώτο βήμα έγινε με την ολοκληρωτική μας υποθήκευση. Ο επόμενος στόχος φαίνεται πια καθαρά ότι είναι το γενικό μας ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας.
Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών έχει επιλέξει όχι μόνο να βγει έξω από το Σύστημα αλλά και να το πολεμήσει με όλα τα μέσα.

Απευθυνόμενος σε όλες τις Σπίθες τις καλώ να αξιοποιήσουν με κάθε τρόπο την αποκάλυψη των αληθινών προσώπων των κυβερνητικών υπευθύνων, για τους οποίους η μομφή της ανικανότητας αποτελεί, θα έλεγα, ένα χάδι ή -ακόμα χειρότερα- ουσιαστική αθώωση μπροστά στο γεγονός της συνειδητής τους επιλογής να εφαρμόζουν με εξαιρετική ικανότητα τις ξένες εντολές, αν κρίνουμε από τα ολέθρια αποτελέσματα και την πρωτοφανή παθητικότητα του ελληνικού λαού.

Όπως βλέπετε, αυτές οι δύο στάσεις απέναντι στην Κυβέρνηση είναι διαμετρικά αντίθετες. Με τη διαφορά ότι θα πρέπει να βρίσκεται κανείς εκτός και εναντίον του Συστήματος για να αποκαλύψει την αλήθεια και αυτός ο ρόλος πέφτει αποκλειστικά στις δικές μας πλάτες.

Γι' αυτό η κάθε Σπίθα οφείλει να προβάλει την αλήθεια με κάθε τρόπο, θεωρητικά και πρακτικά, ώστε να ενημερωθεί ο Λαός μας σωστά.

Μίκης Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου