Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αποχωρούν τα ΜΑΤ από την Κερατέα!

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας δικαιώνεται μετά από τέσσερις μήνες καθημερινής πάλης

18/4/2011
Αποχωρούν τα ΜΑΤ από την Κερατέα!
Θα μπορούσε να ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά είναι γεγονός. Τα ΜΑΤ από στιγμή σε στιγμή θα αποχωρήσουν από την Κερατέα. Η συνάντηση μεταξύ του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου, του Υπουργού Προ.Πο. Χρήστου Παπουτσή και του Δημάρχου Λαυρεωτικής Κωνσταντίνου Λεβαντή απόφερε καρπούς.

Μετά από τέσσερις μήνες αγώνα και καθημερινής πάλης, οι κάτοικοι της Κερατέας δικαιώνονται. Ένας αγώνας δύσκολος και αντίξοος, έχοντας απέναντί τους την κυβέρνηση, την πλειονότητα των ισχυρών Μ.Μ.Ε. και τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Τελικά όμως, αυτό που έδειξαν είναι ότι ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος είναι εκείνος που δεν δόθηκε.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκαν τα εξής:
1. Αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την Κερατέα και το Οβριόκαστρο.
2. Μεταφορά των μηχανημάτων από το Οβριόκαστρο .
3. Συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος ώστε να της παρουσιάσει ο Δήμος Λαυρεωτικής μια προτεινόμενη λύση σε σχέση με τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Άξια απορίας είναι η πρωτοφανής καθυστέρηση από τη μεριά της κυβέρνησης. Έπρεπε η Κερατέα να ακουστεί σε όλον τον κόσμο για να υπάρξει λύση μέσο διαλόγου.

Επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια των Λαυρεωτών αυτήν την περίοδο, η αισιοδοξία είναι συγκρατημένη και περιμένουν άμεσα να δουν να γίνονται οι συμφωνίες πράξη. Μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ, θα γίνει  και διάλυση των μπλόκων που κρατάνε κλειστή τη Λεωφόρο Λαυρίου όλο αυτό το διάστημα.

Πηγή: www.exanatolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου