Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

15 ΟΚΤ. 2011: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΟΡΓΗΣ - ΤΟ Κ.Α.Π.-ΣΠΙΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!!!

 

Παγκόσμια έκρηξη οργής

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011, 10:45(zougla.gr)


Κραυγή οργής και αγανάκτησης σε πλατείες 951 πόλεων 82 χωρών, έβγαλαν οι πολίτες, οι οποίοι με την γροθιά υψωμένη, κάλεσαν τον υπόλοιπο κόσμο να ξεσηκωθεί για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, οι «αποφασισμένοι» πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε δρόμους και πλατείες: «Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα της παγκόσμιας διαμαρτυρίας με σύνθημα «15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ».

Στη χώρα μας το ραντεβού είχε δοθεί για μία ακόμη φορά στην πλατεία Συντάγματος, στις 18:00 το απόγευμα, με συγκέντρωση, συναυλία, καλλιτεχνικά δρώμενα, προβολές και ζωντανές συνδέσεις με το Κίνημα των Πλατειών από όλο τον κόσμο.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα, είναι ο εφιάλτης που περιμένει και τις υπόλοιπες χώρες στο μέλλον», τονίζεται χαρακτηριστικά και αφού υπογραμμίζεται ότι «η αλληλεγγύη των λαών είναι το όπλο μας», καλούνται όλοι να συμμετάσχουν στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στην πανελλαδική και πανεργατική απεργία, με νέα συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, οι «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street), συναντούν τους Ισπανούς «Indignados» και τους Βρετανούς «Occupy London Stock Exchange».

Επεισόδια στην Ιταλία- Οι συγκεντρώσεις ανά τον κόσμο

Λονδίνο
Λονδίνο
Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε η συγκέντρωση των (Occupy London Stock Exchange) στο City, την οικονομική καρδιά του Λονδίνου. Οι διοργανωτές λένε ότι ζητούν «πραγματική δημοκρατία τώρα» και οι αποφάσεις να παίρνονται με γνώμονα τα δικαιώματα των πολιτών και όχι τα συμφέροντα των τραπεζών.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες εκφράζουν αλληλεγγύη στους λαούς της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Μέσης Ανατολής, των ΗΠΑ και όπου αλλού ξεσηκώνονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και οι Ελβετοί «Αγανακτισμένοι» που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ζυρίχης, έδρας όλων των μεγάλων τραπεζών.

Περίπου 2.000 άτομα πραγματοποίησαν πορεία κατά της οικονομικής ανισότητας στη Νέα Υόρκη, ενώ και στην Ουάσιγκτον, εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους.

Ρεπορτάζ του Reuters για τη διαδήλωση στο Χόνγκ Κόνγκ


Εκατοντάδες διαδήλωσαν την Ταϊβάν στην περιοχή που αποτελεί το οικονομικό κέντρο της πόλης και είναι γνωστή ως Ταϊπέι 101. Στη Μανίλα των Φιλιππίνων περίπου 200 άτομα διαδήλωσαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία σε ένδειξη συμπαράστασης στο κίνημα «Καταλάβατε την Wall Street».



Επεισόδια με τραυματίες σημειώθηκαν στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Ρώμη. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά
Ρώμη
Ρώμη
σε δύο αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων.

Παρά την εξαιρετικά έντονη παρουσία της αστυνομίας -η οποία από χθες φοβόταν ότι οι Αγανακτισμένοι στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας θα ξεπεράσουν τους 100.000- μικρή ομάδα διαδηλωτών ξέκοψε από την συγκέντρωση και επιδόθηκε σε καταστροφές. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι τραυματίες ανέρχονται στους 70, εκ των οποίων ένας σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πίσω από τα επεισόδια βρίσκεται το γνωστό και ως «μαύρο μπλοκ», ομάδα που έχει διεισδύσει σε διαδηλώσεις και στο παρελθόν.




(Φωτό από τα επεισόδια στην Ιταλία)




(Φωτό από τα επεισόδια στην Ιταλία)



Αναφέρεται ότι δύο άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο, ο ένας από τους οποίους νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ακόμη 30 αστυνομικοί και 30 διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Τα επεισόδια άρχισαν κοντά στο Κολοσσαίο όταν διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες και μπουκάλια, σε κάποιες περιπτώσεις και πυροτεχνήματα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία που απάντησε με δακρυγόνα.

Φρανκφούρτη
Φρανκφούρτη
Στη Φρανκφούρτη, περίπου 5.000 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενώ εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν και στο Σεράγεβο κρατώντας εικόνες του Τσε Γκεβάρα και την παλιά κομμουνιστική σημαία που αναγράφει «Θάνατος στον καπιταλισμό, ελευθερία στους ανθρώπους».

Στόχος τους είναι να ακουστεί ότι «δεν είμαστε αγαθά στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών, οι οποίοι δεν μας αντιπροσωπεύουν. Θα διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά, θα μιλάμε και θα οργανωθούμε μέχρι να μας ακούσουν» όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα «United for Global Change».

Πιο διαφωτιστικό είναι το κείμενο της αρχικής σελίδας (http://15october.net), στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα: «Η εξουσία εργάζεται για τα κέρδη των λίγων, αγνοώντας την πλειοψηφία και το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που καλούμαστε να πληρώσουμε. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Ενωμένοι, με μια φωνή, θα κάνουμε τους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν να καταλάβουν ότι εμείς, ο λαός, θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας».


(Διαδήλωση στο Σαράγεβο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου