Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΠΙΘΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ...ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ "ΝΑΝΟ" ΛΑΜΠΡΟ ΜΙΧΟ!

φωτομοντάζ ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Μίχος βρήκε επιτέλους τη φωνή του. Άνοιξε το στόμα του και μίλησε στην εφημερίδα "Metro".

Δεν μίλησε για την προδοτική πολιτική του κόμματός του. Δεν μίλησε για την κατάπτυστη ενέργεια των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Δεν μίλησε για τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Δεν μίλησε για την τάξη των νεόπτωχων στη χώρα μας που αυτός και οι όμοιοι του  δημιούργησαν στη χώρα μας. Δεν μίλησε για την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους από το κόμμα του και τον ίδιο.

Ο Λάμπρος Μίχος επιτέθηκε με σκληρά λόγια στον Μίκη Θεοδωράκη, κάνοντας λόγο για "κατεστημένο, που εμπορεύτηκαν ειδήσεις, πολιτισμό και πολιτική" , για "ανθρώπους που χόρτασαν πλούτο και τώρα ολοφύρονται".

Εκ στόματος κοράκου...

Σας παραθέτουμε τα σχόλια/απαντήσεις των Συναγωνιστών Αναστασία Βούλγαρη και Μαριάνθη Τουτουντζίδου επί του θέματος.

Η Συντακτική Επιτροπή
ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΧΟ - της Αναστασίας Βούλγαρη

Βουλευτή  Μίχo,


Άξιο τέκνο τoυ εξαρτημένου πολιτικού συστήματος και της   παράταξης  που επέβαλλε στην Πατρίδα μου την κατοχή του 4ου οικονομικού Ράιχ.


Εσύ που συμμετέχεις στο κόμμα που ξεπουλά τη χώρα και σαδιστικά οδηγεί τους Έλληνες στην πείνα και την εξαθλίωση, πώς  τολμάς να πιάνεις στο στόμα σου έναν Θεοδωράκη; Λασπολογία και Ψεύδος! Ίδιον του εξαρτημένου πολιτικού συστήματος και της παράταξης που υπηρετείς.


Καταλαβαίνω όμως την αγωνία και το φόβο σου. Το βλέπεις  ότι οι μέρες σας στην εξουσία είναι μετρημένες και κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Βλέπεις το Λαό που ξεχύθηκε στους δρόμους και στις πλατείες και τρόμαξες. «Να δεις τί σου 'χω για μετά» που λέει και το τραγούδι. Πάρτο χαμπάρι. Έρχεται η σπορά του Θεοδωράκη. Η γενιά των Ζορμπάδων.


Μισείς τον Θεοδωράκη, όπως κι όλοι οι τύποι σαν εσένα . Πώς να φτάσεις τον αετό; Πώς να τον φυλακίσεις; Εκείνος πάντα λεύτερος κι εσύ στα δεσμά ενός άθλιου συστήματος, που σύσσωμος ο Λαός μας σιχαίνεται.


Κι αλήθεια γιατί τόσο μένος για τις λαϊκές συναυλίες του Θεοδωράκη; Τόση απέχθεια για την Μουσική και την Ποίηση; Γιατί άραγε; Δεν αντιλαμβάνεσαι  ότι  με  την τοποθέτηση σου ενάντια στις συναυλίες του Θεοδωράκη  στην ουσία στηρίζεις, εμμέσως πλην σαφώς, την  υποκουλτούρα και τα σκυλοτράγουδα,  δηλαδή την «κουλτούρα» και την «αισθητική»  που επέβαλαν στην ελληνική κοινωνία οι κάθε είδους νονοί και μπράβοι; Δεν θα κάνει καλό στο προφίλ σου κάτι τέτοιο... Κι από την άλλη, εσύ  έχεις ανάγκη της συμπάθειας τέτοιων τύπων, έτσι δεν είναι; 


Τολμάς εσύ να μιλάς για «εμπόριο»; Τη στιγμή που η παράταξη σου εμπορεύεται στο «παζάρι του ληστή» , για να θυμηθούμε πάλι το τραγούδι ( ο φόβος κι ο τρόμος των κάθε λογής Τυράννων) τα ιερά μάρμαρα, τις θάλασσες,  και το μέλλον της Ελλάδας;


Σε λυπάμαι. Γιατί όταν  στο  μέλλον  τα παιδιά της Ελλάδας κι όλης της Οικουμένης θα εξακολουθούν να τραγουδούν στο σχολειό τους το Άξιον Εστί,  εσύ, βουλευτή του Πασοκ, του κόμματος που θα μπει «στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας»,  δεν θα υπάρχεις πουθενά. Σε κανένα σχολικό βιβλίο. Σε καμιά μνήμη. Σαν να μην υπήρξες ποτέ. 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΜΙΧΟ - της Μαριάνθης Τουτουντζίδου

Αλήθεια κύριε Μίχο ενώ ήρθες χθες στη βουλή, γιατί επέλεξες ένα κόμμα που ευθύνονταν- ως κόμμα εξουσίας- μέχρι τότε για τόσα σκάνδαλα, για την ατιμωρησία των πολιτικών, για την αδιαφάνεια στο δημόσιο βίο, για τα άδεια ταμεία, για τη διαφθορά, για τις πολιτικές μειοδοσίας στα εθνικά θέματα;
Γιατί δε ρωτάς τον έντιμο πρωθυπουργό που θαυμάζεις ,τι έχει να απαντήσει για την παραποίηση των στοιχείων του ελληνικού χρέους που μας οδήγησε στο ΔΝΤ, για τα εσκεμμένα ψέματα με τα οποία υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού; Ποιον περιμένετε να πείσετε πλέον ότι η εξαθλίωση των μισθωτών και συνταξιούχων, το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας κ.α. γίνονται για το καλό μας;


Όσο για τους δημοσιογράφους μην ανησυχείς κύριε Μίχο, τα μεγαλύτερα λαμόγια εσάς υποστηρίζουν ακόμη. Και μην είστε αγνώμων γιατί αν δεν είχατε την υποστήριξη των αφεντικών τους-με το αζημείωτο φυσικά-ούτε στον ύπνο σας δε θα βλέπατε εξουσία.


Τέλος εσένα δε σε ξέρω κύριε Μίχο όπως και οι περισσότεροι Έλληνες. Ξέρουμε όμως το Μίκη και είναι τουλάχιστον ντροπή να αγνοείς και να υποτιμάς όχι μόνο το μέγεθός του όσο αφορά την προσφορά του στον πολιτισμό, αλλά και τους αγώνες που έδωσε στο παρελθόν .Αυτός όμως ο σπουδαίος Έλληνας κύριε Μίχε, αντίθετα από σένα και τους υπόλοιπους πρόθυμους που βαλθήκατε τάχα να μας σώσετε αφού μας ξεφτιλίσατε διεθνώς και μετατρέψατε τη χώρα σε αποικία, σηκώθηκε στα 87 του χρόνια να μαζέψει το πλήθος, να το αφυπνίσει και να το ξεσηκώσει. Και κατάφερε να συγκεντρώσει χιλιάδες ,να δώσει ελπίδα στον τόπο, πνοή στον απελπισμένο Έλληνα και εισπράττει την αγάπη κύριε Μίχε, την αποδοχή, την εμπιστοσύνη. Κι αυτό βέβαια είναι που σας πειράζει, γιατί για σας προορίζει το γιαούρτι και το γιουχάισμα όπου κι αν σταθείτε.


Και όσο για το θυμό σας για τις καταθέσεις των άλλων κοινωνικών ομάδων, θα σας πιστεύαμε αν καταρχήν ξεκινούσατε από τις τεράστιες περιουσίες που απόκτησαν πρώην και νυν υπουργοί ,βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, διορισμένοι διευθυντές στη δημόσια διοίκηση και άλλοι. Ρώτησες τον έντιμο πρωθυπουργό για τις ΜΚΟ που διαχειρίζονται μέλη της οικογένειάς του;


Κάποια στιγμή πάντως κύριε Μίχο πιστεύω ότι θα μάθει ο Έλληνας πόσο κόστισε το σαρκίο του στις ξένες αγορές και ποιοι εισέπραξαν τα αργύρια της συναλλαγής. Τότε εμείς, που δεν τα φάγαμε μαζί με αυτούς οι οποίοι χρόνια διαχειρίζονταν το δημόσιο χρήμα, θα ζητήσουμε την τιμωρία τους .


-Εσύ τότε κύριε Μίχο θα συνεχίσεις να κατηγορείς για λαϊκιστή όποιον μάχεται για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου