Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ! ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΕΜΕΙ ΣΥΘΕΜΕΛΑ!

Ακόμη ένα παράδειγμα, εκτός συνόρων, ότι το Σύστημα τρέμει τη μαζική λαϊκή αφύπνηση και εξέγερση, που μόνο η προσωπικότητα, το ήθος και το ανάστημα του Μίκη Θεοδωράκη μπορεί να προκαλέσει! Μετά το δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας τον περασμένο Ιανουάριο, έρχεται τώρα νέο φασιστικό "χτύπημα" από την αυστριακή βουλή, η οποία εν έτει 2011 χρησιμοποιεί τη γκαιμπελική προπαγάνδα και λογοκρισία, απαγορεύοντας τη παρουσίαση του "Μαουτχάουζεν", με τη ψευδή καθ' όλα πρόφαση των "αντισημιτικών" δηλώσεων του αξιότερου των Ελλήνων, Μίκη Θεοδωράκη!

Το έργο «Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη επρόκειτο να παρουσιαστεί στη σημερινή τελετή μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού στην αυστριακή Εθνοσυνέλευση, με την ευκαιρία της 66ης επετείου της απελευθέρωσης του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν.

Και σε αυτό το σημείο, ας θυμηθούμε τα "προφητικά" λόγια του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος στις 11/02/2011 απαντώντας αποστομωτικά στις κατηγορίες περί "Αντισημιτισμού", είχε δηλώσει (πατήστε πάνω στις δηλώσεις για να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή):

"...Από δω και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί ο Σιωνισμός που είναι φανερό ότι όχι μόνο σηκώνει κεφάλι αλλά διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστικό στις διεθνείς εξελίξεις, χρησιμοποιεί σαν άλλοθι το Ολοκαύτωμα για πράξεις καθαρά αντιδραστικού χαρακτήρα, όπως είναι η κρατική πολιτική του Ισραήλ και ο ρόλος ορισμένων σπουδαίων παραγόντων του Εβραιοαμερικανικού λόμπυ στη διαμόρφωση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ.
   
Έτσι κάθε κριτική εναντίον τους χαρακτηρίζεται έντεχνα αντισημιτισμός, με αποτέλεσμα να μην τολμά πια κανένας να καταδικάσει πράξεις επαχθείς, από φόβο μήπως στιγματισθεί ως ρατσιστής.
   
Επειδή είμαι από εκείνους που δεν με σταματά τίποτα προκειμένου να πω την αλήθεια όπως εγώ την εννοώ και την πιστεύω, έχω γίνει κατά καιρούς στόχος παρόμοιων επιθέσεων, ενώ παράλληλα οι αντίπαλοί μου δεν μένουν στα λόγια αλλά προχωρούν και σε πράξεις που με μειώνουν ως άνθρωπο και ως συνθέτη. Κυρίως ως συνθέτη, γιατί οι Σιωνιστές ελέγχουν σε ποσοστό 99% την μουσική ζωή της Οικουμένης." (Μίκης Θεοδωράκης 11/02/201)


Ας συνειδητοποιήσουμε, για ακόμη μία φορά, με αφορμή αυτό το γεγονός, τι μεγάλο βάρος κουβαλάμε στις πλάτες μας όσοι συμμετέχουμε στη Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη!

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ (Αναδημοσίευση από zougla.gr)

Λογόκριναν τον Μίκη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011, 18:18


Σε ιστορική απρέπεια προέβη η πρόεδρος της αυστριακής Βουλής, Μπάρμπαρα Πράμερ, να «λογοκρίνει» τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, καθώς με απόφασή της, που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ματαίωσε την προγραμματισμένη παρουσίαση του έργου «Μαουτχάουζεν στην αυστριακή Βουλή.
Η «σιδηρά» κυρία της αυστριακής Βουλής προσβάλλει το πρόσωπο του Έλληνα δημιουργού που το όνομά του ταυτίστηκε με τον αγώνα του ανθρώπου για την κατάκτηση της Ελευθερίας και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, αιτιολογώντας την απόφασή της, επικαλούμενη τις «επανειλημμένες αντισημιτικές δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη τα προηγούμενα χρόνια, με τις οποίες ο ίδιος άφησε άσχημες εντυπώσεις».

Η zougla.gr ήρθε σε επαφή με άτομο του στενού περιβάλλοντος του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο μας δήλωσε ότι ο Έλληνας δημιουργός είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ότι είναι αντισιωνιστής και δεν έχει ταχτεί υπέρ του αντισημιτισμού.

Την είδηση μετέδωσαν η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία και νωρίτερα το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΡΑ.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, έχοντας δίπλα του τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά το μελοποιημένο το 1966, μνημειώδες έργο του «Μαουτχάουζεν» σε ποίηση Καμπανέλλη στον τόπο του μαρτυρίου στο Μαουτχάουζεν το Μάιο του 1988, σε μια ιστορική συναυλία του με την Μαρία Φαραντούρη, την Ελινόαρ Μοάβ-Βιντιάδη και την Ανατολικογερμανίδα Γκίζελα Μάι, παρουσία του τότε καγκελάριου της Αυστρίας Φραντς Βρανίτσκι και δεκάδων χιλιάδων προσκυνητών από όλη την Ευρώπη.

Το έργο «Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη επρόκειτο να παρουσιαστεί στη σημερινή τελετή μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού στην αυστριακή Εθνοσυνέλευση, με την ευκαιρία της 66ης επετείου της απελευθέρωσης του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν.

Στην τελετή στο ελληνικό μνημείο του Μαουτχάουζεν, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 66 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας - με επικεφαλής τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία Παναγιώτη Ζωγράφο - των ελληνικών μαζικών φορέων και πολλά μέλη της Ομογένειας από ολόκληρη την Αυστρία.

Mαουτχάουζεν (The Balad of Mauthausen) ονομάστηκε ο κύκλος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία αποτελούν μελοποίηση -κατά κύριο λόγο- του αφηγηματικού έργου Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στο οποίο περιγράφεται ο έρωτας δύο κρατουμένων στο ομώνυμο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ο ποιητής Ιάκωβος Καμπανέλλης φυλακίστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν. Το 1965 έγραψε τέσσερα ποιήματα που αφορούσαν εκείνη την περίοδο και ζήτησε από τον καλό του φίλο και συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη να τα μελοποιήσει.

Επιπλέον η αυστριακή Βουλή με τη ματαίωση της παρουσίασης του συγκεκριμένου έργου, προσβάλλει και τη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντα μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, ποιητή και Ακαδημαϊκού, Ιάκωβου Καμπανέλλη, που έγραψε τα ποιήματα του «Μαουτχάουζεν».
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011, 00:39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου