Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ - της Όλγας Παπαδοπούλου

 

(Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών)

Έχω μία απορία και θα ήθελα να την απευθύνω στον μεγάλο αρχηγό, τον ηγέτη μας και πρωθυπουργό της Ελλάδος, τον Γεώργιο Παπανδρέου με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10/9/11.

Γιατί μας λες ότι θα έρθεις στη Θεσσαλονίκη, με 11000 αστυνομικούς; Που πας; Πας να κάνεις πόλεμο; Που νομίζεις ότι πηγαίνεις, στη Μέση Ανατολή; Εμείς πάντως έχουμε την εντύπωση ότι έρχεται ο χάρος στην πόλη μας, ολική καταστροφή, πολύ χειρότερα από το ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός! Πλήρης ισοπέδωση! Τρόμος και φρίκη! Όπου φύγει-φύγει ο λαός Γιώργο! Φεύγουνε για να μη σε δούνε! Κλείνει ο κόσμος τα μαγαζιά από την Πέμπτη, όσοι μπορούνε, προκειμένου να εξαφανιστούνε από το κέντρο της πόλης ή από την Παρασκευή! Κάθε άλλο παρά πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς είναι η επίσκεψή σου στη Θεσσαλονίκη, Γεώργιε Παπανδρέου! Θυμίζει το χάρο που βγήκε παγανιά!
Ντροπή και αίσχος! Για το έθνος, την ιστορία, για το μέλλον, μας, για τα νέα παιδιά και την παιδεία τους, για τον πολιτισμό τους! Για την ανάπτυξη! Φρίκη! Για τους προγόνους σου! Για τους ήρωες που δώσαν σώμα κι αίμα για τα δικαιώματά μας. Για τα νέα παιδιά που αναζητούνε πρότυπα ηρώων.
Τι έρχεσαι να κάνεις εδώ κύριε Πρόεδρε;

Έρχεσαι να μας κάνεις πόλεμο;

Να κάτσεις στο σπίτι σου!

Με τι κουράγιο έρχεσαι στην πόλη μας, μετά από όλες αυτές τις μπαρούφες που έχεις καταφέρει να μας σερβίρεις! Τι να σε κάνουμε να έρθεις εδώ; Για να κλείσουνε όλα τα μαγαζιά και να φύγει όλος ο κόσμος από την πόλη; Για να γίνει πόλεμος; Για να ισοπεδώσεις ακόμα και τα ετοιμόρροπα; Μας έδειξες άλλωστε, τις θαυμαστές σου ικανότητες στην επίθεση - μακελειό στην πλατεία Συντάγματος την 29η/6/11 όπου έσπειρες τον φόβο, τον τρόμο, τη βία, αλλά και τον καρκίνο, σε όλη την έκταση του κέντρου της Αθήνας! Επίθεση με ληγμένα χημικά στους άοπλους πολίτες, στους γιατρούς, στους φαρμακοποιούς ακόμη και στους τραυματίες! Και μέσα στο Μετρό! Αίσχος! Να ντρέπεσαι για πάντα! Να νιώθεις και τύψεις που διέλυσες το κράτος, που χάρισες απλόχερα τον καρκίνο σε χιλιάδες ανθρώπους, τόσο εύκολα, με τόση βία, δίπλα στην Ακρόπολη. Καλύτερα κράτα τα καρκινοειδή σου χημικά για άλλες περιπτώσεις και κάτσε σπίτι σου Γιώργο. Θα το εκτιμήσουμε περισσότερο. Απορώ πως δεν επιτεθήκανε και στα ασθενοφόρα, οι αστυνομικές αρχές, ενώ μόνο τους κλείνανε το δρόμο αναφέρουν τα ξένα δίκτυα ενημέρωσης! Απορώ πως δεν μοιράσατε μάσκες στον κόσμο, αλλά είχατε δώσει νωρίτερα στους αστυνομικούς - με τι λεφτά αλήθεια; - τους είχατε πλήρως εξοπλισμένους για μάχη στην Μέση Ανατολή! Γιατί δεν χρησιμοποιείτε το νερό που δεν στοιχίζει και δεν προκαλεί τέτοιες βλάβες σε ανθρώπους και κάθε ζωντανό οργανισμό που είναι αναγκασμένος να εισπνεύσει τέτοια τοξικά δηλητήρια! Απορώ γιατί δεν σκέφτεστε ποτέ τον πολίτη - άνθρωπο!  Γιατί δεν του αναγνωρίζετε τα δικαιώματά του, εφόσον είστε ένα δημοκρατικό πολίτευμα! Γιατί σε πείραζε, σε ενοχλούσε τόσο πολύ και ήθελες να εξαφανίσεις μία τόσο «ειρηνική διαδήλωση;» Είσαι δημοκρατικός δηλαδή; Απορώ! Μόνο πανικό θέλεις να δημιουργείς. Σοκ και δέος. Γιώργο, δεν μασάμε πια! Ξυπνήσαμε!
Εσύ, πρωθυπουργέ της Ελλάδας! Είσαι απαράδεκτος! Για το ότι παρέλαβες ένα υπό διάλυση αλλά ένα κράτος και παραδίδεις ποσοστό μεριδίου επιχείρησης κοινής ωφελείας! Τα κόκκαλα του πατέρα και του παππού σου θα . . . τρίζουνε τώρα!

Βλέπεις ότι μας είπες δύο φορές ψέματα έως τώρα,  εδώ στη Θεσσαλονίκη;

Το 1ο ψέμα: λεφτά υπάρχουν!

Το 2ο ψέμα: τα λεφτά, θα βρεθούνε!

Τώρα τι θα μας πεις, Γιώργο ότι τα λεφτά βρέθηκαν αλλά πέταξαν;

Γιατί; Για να αγοράσουμε τα όπλα, τα χαλασμένα υποβρύχια, τους γερμανικούς εξοπλισμούς που «έπρεπε να αγοράσουμε;» Γιατί έπρεπε να τα αγοράσουμε, τώρα εν μέσω κρίσης, αφού είχαμε πρόβλημα επιβίωσης; Και να μην έχει λεφτά όλος ο κόσμος να φάει; Αίσχος! Ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις, ενώ έχουμε φόρους, ανατιμήσεις, ύφεση και όλων των ειδών τις δοκιμασίες.

Όχι αγαπητέ Γιώργο Παπανδρέου.

Όχι άλλο φιλότιμο.

Τέρμα τα κάστανα.

Τέρμα τα δίφραγκα!

Τα νούμερα δεν βγαίνουν και γι΄ αυτό φταίει η αποτυχία της πολιτικής του μνημονίου σας! Και τώρα πάμε και σε μεσοπρόθεσμο και τα λοιπά!
Θέλουμε κούρεμα του χρέους κατά 50% εδώ και τώρα!
Κάνε κάτι επιτέλους θετικό γι αυτόν τον τόπο!

Ή τώρα ή ποτέ!

Όπως ο Γιωργάκης έγινε Γιώργος αφού τα κατάφερες μέχρι τώρα, με αυτό το κύρος που διαθέτεις τώρα, μπορείς να κάνεις κάτι! Κάτι καλύτερο!

Και βέβαια όχι πόλεμο!

Θέλουμε όταν έρθεις στην πόλη μας να ξεχειλίζει όλη η ομορφιά της ζεστής παραδοσιακής αγοράς, των καϊκιών και όλων των λαϊκών και εμπορικών καταστημάτων από δουλειά, ανάπτυξη, πρόοδο, παράλληλα με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θέατρα, σινεμά, βραδιές σε στέκια και κουτούκια, κίνηση, θετικό ενδιαφέρον επενδύσεων, εμπόριο με καράβια. Όπως τον παλιό, καλό καιρό. Τότε που η Διεθνής Έκθεση είχε πραγματικό ρόλο στην οικονομική ενίσχυση της πόλης! Στην ανάπτυξη!  Αυτά όμως, εσύ δεν έχεις πρόθεση να τα κάνεις. Αντίθετα, επιθυμείς να κάνεις πόλεμο και να μας χαντακώσεις μέσα στη μιζέρια! Να διαλύσεις ότι είναι φτιαγμένο. Φαίνεται από την όλη συμπεριφορά σου! Θέλεις να φανείς δυνατός στην Μέρκελ και τους φίλους της και εξασκείς τις πρακτικές σου με τους έλληνες. Είσαι λάθος! Είσαι αμήχανος γιατί δεν έκανες κάτι καλό για την Ελλάδα ενώ τα ξεπούλησες όλα τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα και δεν θα ησυχάσεις ποτέ από τις τύψεις σου γι' αυτό! Ιδιαίτερα για την εθνική μας κυριαρχία, αυτονομία και ανεξαρτησία!

Σε είδαμε προχθές στην τηλεόραση να μιλάς στην κάμερα, στημένος μπροστά στον πίνακα του Διονύσιου Σολωμού! Πως τόλμησες να κάτσεις μπροστά στον άνθρωπο αυτόν, τον εθνικό μας ευεργέτη και ποιητή, εσύ, που δεν έχεις καμία σχέση με τη ευεργεσία του έθνους; Ούτε είσαι τέλειος γνώστης της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας ή φιλοσοφίας! Κάθε άλλο παρά εθνικός ήρωας ή ευεργέτης.
Αν θα μπορούσε ο ποιητής να σηκωθεί, θα σε έπιανε απ΄ τον γιακά και θα σε έκραζε με τον τρόπο του! Θα σου έδινε ένα ωραίο χαστούκι. Θα επαναστατούσε για τη συμπεριφορά σου. Αν θα μπορούσε θα σου έβαζε κι ένα πρόστιμο για το Χρέος. Για διατάραξη εδαφικής ακεραιότητας. Για το ότι δεν είχες και δεν έχεις τα κότσια να κάνεις τίποτα καλό για την Ελλάδα. Πέτυχες μόνο στο να χάσει κύρος και εθνική κυριαρχία η πατρίδα μας, με το μνημόνιο και τις δανειακές μας συμβάσεις, τον εθνικό εξευτελισμό. Από την άλλη, θέλεις να δείχνεις στο εξωτερικό, ότι είσαι δυνατός και τα βάζεις με τον λαό, ρίχνοντας χημικά και σκοτώνοντας ανθρώπους, έλληνες, άοπλους, ισοπεδώνοντας την όποια τίμια και δημοκρατική τους αντίσταση. Και γι΄αυτό, μην ξανατολμήσεις να φωτογραφηθείς μπροστά σε έναν εθνικό ευεργέτη της Ελλάδας όπως ο Διονύσιος Σολωμός!
Εσύ για την Ελλάδα είσαι σαν τουρίστας με τα κουβαδάκια σου και τα νεροπίστολα στην παραλία!

Δεν σε θέλουμε στη Θεσσαλονίκη Γιώργο! Κάτσε εκεί που είσαι! Θα μας φέρεις πολλά προβλήματα και έχουμε τόσα ήδη στο κεφάλι μας! Θέλουμε ειρήνη, πρόοδο, εξελίξεις. ΦΩΣ!  Αρκετά υποφέρουμε κάθε μέρα με όλα αυτά τα μέτρα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε για την ανάπτυξη, όλους τους φόρους που πρέπει να πληρώνουμε, την ακρίβεια και όλη την ύφεση που πρέπει να δεχόμαστε και να ανεχόμαστε, αλλά και όλη την μείωση κάθε αξίας, ακόμη και της αξιοπρέπειάς μας. Αυτό δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το δεχτούμε. Τίμιοι άνθρωποι γίνονται κλέφτες, για να φάνε! Γιατί όλα αυτά;  Γιατί όλα τα μέτρα που πήρες δεν ήτανε αρκετά και τώρα ποιος φταίει;  Γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα; Οι προηγούμενες κυβερνήσεις φταίνε, ε! Κι εσύ δεν φταις! Αίσχος! Ο λαός όμως κάνει θυσίες και υπομονή ξέρεις, για μέρες, βδομάδες, μήνες. Φτάνει! Ξέρεις Γιώργο ότι δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη σ΄αυτήν την πόλη όπως και σε όλη τη χώρα! Το ξέρεις, το καταλαβαίνεις άραγε;

Και τι μηνύματα θέλεις  να πάρεις και να δώσεις στην πόλη μας;

Λίγο φιλότιμο ακόμα, αλλιώς θα σας λιώσω με τα χημικά!!!

Τέρμα τ΄ αστεία Γιώργο.

Είναι καιρός να δουλέψεις καλύτερα για την Ελλάδα!

Και αυτό το απαιτούμε!

Τέρμα το φιλότιμο!

Τέρμα οι υποσχέσεις!

Εδώ και τώρα απαιτούμε πρόοδο και ανάπτυξη. Σοβαρές εξηγήσεις!
Απαιτούμε, να ζητήσεις ένα ωραίο κούρεμα τουλάχιστον 50% του χρέους.
Και για να έχουμε καλούς λογαριασμούς, να ακυρώσεις και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αφού μιλάς για διαφάνεια και για ευνομούμενη πολιτεία.
Μας έχετε κόψει όλα τα καράβια, κόπηκε το εμπόριο. Η επικοινωνία με Κρήτη. Έχουμε μόνον 70000 φοιτητές περίπου. Και τώρα θέλεις να ανεβάσεις και τα έξοδα του καφέ και της μπύρας! Να μη βγαίνουν οι άνθρωποι ποτέ; Να απαγορεύεις το τσιγάρο σε δημόσιους χώρους και να επιτρέπεις τη χρήση ηρωίνης και κάθε είδους χημικής ουσίας για χρήση! Δεν μας τα λες καλά! Να μας τα πεις ορθά, κοφτά και ξάστερα!

Εσύ βέβαια έρχεσαι και βλέπεις μία άλλη διάσταση των πραγμάτων, μία πόλη ?σε τάξη? κατά τη βούλησή σου, όλους να δουλεύουνε και να φτιάχνουν κάτι στην πόλη. Δεν έχει σημασία τι! Συνήθως φτιάχνουνε τον δρόμο αυτόν, απ΄ όπου θα περάσεις εσύ, με το αυτοκίνητό σου! Και μόνο αυτό το «έργο» κάνουνε συνήθως στη Θεσσαλονίκη την περίοδο της ΔΕΘ! Αυτήν τη στιγμή στην πόλη δουλεύουνε μόνο οι διάφοροι μετανάστες, άγνωστης αφρικανικής προέλευσης, κλπ. οι οποίοι ¨πρέπει¨ να πουλάνε στην αγορά, την πραμάτεια τους, γιατί λέει ¨έτσι πρέπει!¨ Τα μαγαζιά όμως;  Να μη δουλεύουνε ενώ οι άλλοι να μπορούν να πουλάν οτιδήποτε μέσα στο δρόμο; Γιατί άραγε;

Ξέρεις ότι μας έχεις απογοητεύσει σε βαθμό κακουργήματος και όχι μόνο εμάς τους Θεσσαλονικείς, αλλά όλους τους Έλληνες. Δεν υπάρχει μία Γιώργο! Κατάφερες να ακυρώσεις δικαιώματα εργαζομένων κερδισμένα από 70 χρόνια πριν! Κατάφερες να σε βρίζουνε όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες από το πρωί μέχρι το βράδυ! Ίσως μόνο τα κομματόσκυλα να έμειναν κοντά σου! Ποιός Θεός θα σε φυλάει κι απ΄αυτά;

Έρχεσαι για να μας πεις τι;

«Θα έρθω με 11000 φρουρούς - αστυνομικούς!

 Ωραία διαφήμιση! Να κάτσεις στο σπίτι σου στην Αθήνα! Να φωνάξεις τις κάμερες εκεί και όλους τους αξιωματούχους σου και να μας πεις τις ιστορίες σου από το κουτί! Δεν σε θέλουμε στη Θεσσαλονίκη με τ΄άρματά σου. Να κάτσεις εκεί που είσαι! Κάτσε στο σπίτι σου Γιώργο. Να κάνεις και λίγη οικονομία, για το καλό της πατρίδας μας, μια φορά κι εσύ στο κάτω-κάτω!

Αλλιώς, να αρματωθείς και να πας στην Μέρκελ! Να ζητήσεις να συμψηφίσουμε το χρέος μας με το χρέος το δικό τους από τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Να ζητήσεις τα κλεμμένα μάρμαρα της Ακρόπολης από τον κλέφτη της Αγγλίας. Δεν έχουν δικό τους πολιτισμό αυτοί οι λαοί που να είναι υπερήφανοι και κλέψανε λίγο από τον δικό μας, το καταλαβαίνεις;

Εσύ τι ρόλο παίζεις, του σκληρού κυβερνήτη στην Ελλάδα και του τόσο τρυφερού παιδιού της Ευρώπης και της Αμερικής που αμέσως . . . δέχεται τα πάντα, χωρίς καμία αντίρρηση, χωρίς διαπραγμάτευση, ή μία, όποια υποτυπώδη αντίσταση, για τη χώρα μας. Για την αξιοπρέπειά μας.  Για την αξία και την αυτονομία της χώρας! Για την εθνική μας κυριαρχία! Αυτό ήτανε το μοιραίο λάθος σου! Για τους άλλους δουλεύεις Γιώργο κι εμάς . . . μας δουλεύεις κανονικά!  Σε πήραμε χαμπάρι!

Εσύ όμως, ξέρεις τι ψυχή θα παραδώσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου