Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ & μήνυμα προς εκτύπωση από ΣΠΙΘΑ Άνω Πατησίαν

Το κάτωθι κείμενο του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, όπως και το "φυλλάδιο" του Συναγωνιστή Ανδρέα Νικολάου από τη ΣΠΙΘΑ Άνω Πατησίων, θα πρέπει να εκτυπωθούν και να μοιραστούν σε κάθε σχολείο της χώρας! Η Ελλάδα διανύει τον Σκοταδισμό και τον Μεσαίωνα εν έτει 2011 και τα τελευταία δρώμενα στον τομέα της Παιδείας το επιβεβαιώνουν!

Ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης των εθνοπροδοτών ήταν και είναι τα παιδιά μας! Δε χρειάζονται όπλα και τανκς πλέον για να κυβερνήσει η νέα τάξη, φτάνει να καλλιεργήσει την άγνοια και την αποχαύνωση! Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους και ας το αποτρέψουμε!


ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

09.09.2011

Νέοι και Νέες,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα δύο χρόνια που ασκεί την εξουσία έχει επιφέρει μεγάλα δεινά στον τόπο μας. Η κάθετη ύφεση της οικονομίας και  η επίθεση σε κάθε κοινωνική κατάκτηση των τελευταίων 70 ετών  προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές να καταληστέψουν το λαό μας, στο όνομα της αποπληρωμής του επαχθούς χρέους, έχει επηρεάσει άμεσα τη ζωή όλων μας.

Περισσότερο όμως από κάθε άλλον, έχει επηρεάσει την δική σας ζωή!
Η επίθεση που δέχεται σήμερα η νέα γενιά από αυτή τη κυβέρνηση της υποτέλειας -  που έφτασε στο σημείο με την υπογραφή του μνημονίου να εκχωρήσει την Εθνική  κυριαρχία της χώρας στους ξένους - είναι μια επίθεση που στοχεύει το πιο ευαίσθητο και πολύτιμο κομμάτι της χώρας.

Προσπαθεί να ξεκόψει τη νεολαία της Ελλάδος από την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τις παραδόσεις του λαού μας αλλοιώνοντας την ιστορία μας και προβάλλοντας ξένα πρότυπα.

Σήμερα η νεολαία σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης.
Κλείνουν τα ολοήμερα και μειώνονται νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. Καταργούνε σχολεία και ακυρώνουν τις μεταφορές μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές.

Μειώνουν δραματικά τα κονδύλια για την Παιδεία, κάνοντας αδύνατη τη λειτουργία ενός δημόσιου και δημοκρατικού πανεπιστημίου.

Ψηφίζουν τον νόμο για την «μεταρρύθμιση» της Παιδεία για να παραδώσουν τα πανεπιστήμια στους ιδιώτες και καταργούν το πανεπιστημιακό άσυλο, για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στο δημοκρατικό φοιτητικό κίνημα.

Ένας σημαντικός αριθμός νέων που θα πάρουν το πτυχίο τους θα επανδρώσουν τις νέες στρατιές ανέργων. Σήμερα το 40% των νέων είναι άνεργοι σε μια οικονομία που κάθε μέρα βυθίζεται στην ύφεση.

Νέοι και Νέες, η κρίση αυτή δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Την έχουν δημιουργήσει άνθρωποι που ξεπούλησαν την χώρα μας και εξυπηρέτησαν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Μπορούμε να αναστρέψουμε την πορεία και ο λαός να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Για να γίνει αυτό πρέπει το λαϊκό κίνημα να αγωνισθεί ενωμένο.
Αυτό σας καλούμε να κάνετε και σεις!

Η νεολαία δεν μπορεί να συνυπάρχει με τους ενόχους του εγκλήματος της καταστροφής της.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ («ΣΠΙΘΑ») δεν επιδιώκει να αποκτήσει «Νεολαία του Κινήματος». Επιδιώκει να γίνει το Ανεξάρτητο Κίνημα της Νεολαίας και σας καλεί να μη μείνετε απαθείς μπροστά στο έγκλημα που συντελείται σήμερα στη χώρα μας.

Αγωνιστείτε ενωμένοι στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά. Διεκδικήστε αυτό που σας ανήκει! Το μέλλον σας!

Για να μπορείτε να ονειρεύεστε ένα καλύτερο αύριο!

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ




Μήνυμα προς εκτύπωση του φίλου Συναγωνιστή, Ανδρέα Νικοάλου, από τη ΣΠΙΘΑ Άνω Πατησίων:

Κίνηση ανεξάρτητων πολιτών (Σπίθα) 
Σήμερα οι έλληνες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη μορφή παρακμής που μας οδηγεί σταθερά στην ολική καταστροφή. Μετά τις εκπτώσεις των μισθών μας, των πάσης φύσεων δικαιωμάτων που με αίμα ο λαός μας έχει κατακτήσει, το ξεπούλημα της πατρίδας μας χαρίζοντας κυριολεκτικά γη και ύδωρ,  έρχονται να καταστρέψουν τώρα και την μοναδική μας ελπίδα να παραμείνουμε ως έθνος κυρίαρχο.  
ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ. 
Έκλεισαν τα  ολοήμερα, έκλεισαν νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί.  Καταργήσανε σχολεία,  ξένες γλώσσες. Διαστρεβλώσανε την ιστορία μας, ξεφτιλίσανε τους ωρομίσθιους. Καταργήσανε τις ασφαλείς δωρεάν μεταφορές των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών, μειώσανε στο ελάχιστο τις χρηματοδοτήσεις. Το διδακτικό προσωπικό λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες.   Καταργήσανε το πανεπιστημιακό «άσυλο», δικαίωμα που κατακτήθηκε από τα στήθη των παιδιών του πολυτεχνείου, και τώρα απροκάλυπτα μας λένε ότι δεν εκδόθηκαν τα βιβλία!!! 
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ  
ΤΙ ΣΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ; 
Ποιος γονιός, ποιος καθηγητής, ποιος δάσκαλος, ποιος νοήμων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί αυτήν την  επίθεση στα παιδιά μας και τελικά σε εμάς; Γι αυτό έλληνα – ελληνίδα αλλά και εσύ μιας άλλης πατρίδας, συγκάτοικε, που βλέπεις την καταστροφή της εκπαίδευσης του παιδιού σου.  
ΞΥΠΝΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 
ΠΑΡΕ στα ΧΕΡΙΑ την ΤΥΧΗ σου 
ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ - ΕΝΩΣΟΥ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ 
Αυτά που σου χρωστάνε αυτοί που τα φάγανε. Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί.  Αυτοί τα φάγανε και δεν χορτάσανε κιόλας. Καλούμε τα συμβούλια των μαθητών, των καθηγητών και του συλλόγου γονέων να ξεκινήσουν δράσεις αντίστασης στην παρακμή που μας οδηγούνε.   
ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ 

Η επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος http://www.mikis-theodorakiw-kinisi-anexartiton-politon.gr 
Γραφεία Αθήνας: Ερμού 7, 6ος ΌΡΟΦΟς, ΤΗΛ.210 – 3233877 
Γραφεία θεσσαλονίκης: Γεννηματά 83 & Μαυρομιχάλη 4ος όροφος τηλ. 2310 - 456906 & 6985570763

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου