Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΜΙΚΗΣ ΑΝΑΒΕΙ ΣΠΙΘΕΣ ΚΑΙ "ΠΥΡΠΟΛΕΙ" ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                   
 
               
                                                                                                                                    Χανιά 20-9-2011
 
 
 
Η Κρήτη είναι περήφανη-για τ΄άξιο παιδί της
απού την κάνει ξακουστη-σ' όλη την οικουμένη
κι ενώνει κράτη με λαούς-με όμορφα τραγούδια
μα πάντα μένει Κρητικός.
ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ
Πάλι βοριάς εφύσηξε-κι έφερε τη δροσιά του
κι έφερε το Μίκη μας στα πατρογονικά του.
 
Σ' ένα τοπίο μαγικό της Κρήτης σ΄ένα χωριό φωλιασμένο μέσα στις φυλλωσιές, στο χωριό Νίππος Αποκόρωνα Χανίων, μια ομαδα λεβεντόκορμων Κρητικών υποδέχτηκε το Μίκη Θεοδωράκη στο γενέθλιο τόπο του, τραγουδώντας το παραπάνω γραμμένο για την περίσταση "ριζίτικο" και μια μαντινάδα.
 
Ακολούθησαν Κρητικοί χοροί και παραδοσιακά κρητικά καλωσορίσματα. Ο Μίκης Θεοδωράκης παρακολουθούσε με συγκίνηση όλα αυτά και στο τέλος συγχάρηκε τους χορευτές και τους τραγουδιστές.
 
Όλα αυτά στο πλαίσιο της επίσκεψης του ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών στα Χανιά, όπου και θα  πραγματοποιήσει πολιτική  ομιλία, αύριο, στις 20.00, στο θέατρο της ανατολικης τάφρου Χανίων. Θα μιλήσουν επίσης,ο Γιώργος Κασιμάτης ,καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΚΑΠ και ο Νίκος Χατζημιχελάκης, δικηγόρος εκπρόσωπος ΚΑΠ -Σπίθας Χανίων.
 
"Δεν φοβήθηκα τους Γερμανούς, δεν φοβήθηκα τους φασίστες, δεν φοβήθηκα τους χουντικούς. Ήξερα πως κάποτε θα φεύγανε. Αυτή τη φορά φοβάμαι όμως. Γιατί μας έχουν βρει στον ύπνο" δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, σκιαγραφώντας το ζοφερό παρόν της Ελλάδας. Ο Μίκης αναφέρθηκε στην ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό που έχουν στοχοποιηθεί απο διεθνή ανθελληνικά κέντρα. "Οσο ζει η παράδοση θα ζει η Κρήτη, θα ζει η Ελλάδα. Αυτό θέλουν να ξεθεμελιώσουν:Τη γλώσσα μας, την Ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό μας."
 
 Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κρήτη, ο Μίκης Θεοδωράκης κλήθηκε να  "ανάψει" και καινούργιες Σπίθες, τη Σπίθα Ρεθύμνου και τη Σπίθα Αποκορώνου.
 
 
Για το Γραφείο Τύπου της ΚΑΠ
Ιωάννα Κολοβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου