Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Η ΣΠΙΘΑ Μαρκοπούλου παρευρέθηκε στη συνάντηση της 3ης Φεβρουαρίου 2011, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής που πλαισιώνει τον Μίκη Θεοδωράκη στη Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών. Στο θέατρο ΑΛΦΑ, όπου διεξήχθη η συνάντηση, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ΣΠΙΘΩΝ της Αττικής, όπως επίσης και μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής με κύριο εκπρόσωπο τον Στέφανο Ληναίο, ο οποίος, μέσω του διαλόγου, κατέληξε στην εξήγηση ορισμένων  διευκρινιστικών "οδηγιών" για την ομαλή έκβαση της συγκέντρωσης για την ομιλία του επερχόμενου Σαββάτου στο πολιτιστικό κέντρο Αργυρούπολης (Κύπρου 68, Δημαρχείο).
 
Παρακάτω ακολουθεί κείμενο σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση, από την Άρτεμη Μοσχολέα, μέλος της ΣΠΙΘΑΣ Νοτίων Προαστίων...
 
Από την Άρτεμη Μοσχολέα (μέλος ΣΠΙΘΑΣ Νοτίων Προαστίων)
 
Ενημέρωση «Σπιθιστών» από μέλη της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής που πλαισιώνει την «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» του Μίκη Θεοδωράκη.

Στην συνάντηση που έγινε σήμερα στο θέατρο ΑΛΦΑ ενημερωθήκαμε από μέλη της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής σχετικά με την εκδήλωση του Σαββάτου 5/2 στην Αργυρούπολη.

Συζητήσαμε για τον... τρόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης και καταλήξαμε στα παρακάτω.
Μετά την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, που θα διαρκέσει 20’-30’, θα πάρουν το λόγο εκπρόσωποι από κάθε τοπική Σπίθα για να γνωστοποιήσουν την ύπαρξη και την μέχρι τώρα δράση τους. Στην συνέχεια θα πάρουν το λόγο «Σπιθιστές» για να εκφράσουν σκέψεις, απορίες και προβληματισμούς, ώστε να διεξαχθεί μια γόνιμη συζήτηση. Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης οι ομιλίες δεν θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 3’-5’, ώστε να μιλήσουν όσοι περισσότεροι γίνετε. Επίσης προτάθηκε από τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής, εάν αυτό είναι δυνατό, στην συζήτηση που θα επακολουθήσει, να μιλήσουν 1-2 άτομα από κάθε «Σπίθα», εν είδη αντιπροσώπου.

Πέραν την εκδήλωσης του Σαββάτου συζητήθηκαν επίσης θέματα οργανωτικά και επικοινωνίας με την συμβουλευτική επιτροπή. Ενημερωθήκαμε πως ακόμα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα οργάνωσης, για αυτό και ζητήθηκε η συνδρομή μας για την εκδήλωση του Σαββάτου, καθώς όλα γίνονται εθελοντικά μέχρις στιγμής. Αναφορικά με τα θέματα επικοινωνίας των «Σπιθών» με την συμβουλευτική επιτροπή, αυτά θα λυθούν σιγά σιγά και μετά το Σάββατο, όπου θα υπάρχει άμεση επικοινωνία μαζί τους.

Επειδή σαν Νότια Προάστια δεν προλαβαίνουμε να ξαναβρεθούμε πριν την εκδήλωση του Σαββάτου και να ορίσουμε ομιλητές, αποφασίστηκε από τους παρευρισκομένους να βρεθούμε στο σημείο της εκδήλωσης 1 - 1,5 ώρα νωρίτερα, δηλαδή κατά τις 16:30 – 17:00, ώστε να αποφασίσουμε εκείνη την ώρα. Επίσης είναι χρήσιμο, ο καθένας που έχει κάποια πρόταση να την φέρει σε ένα φύλλο χαρτί, ώστε να είναι πιο εύκολο να καταλήξουμε στο τελικό κείμενο ομιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου