Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

"...ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ, ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ"!

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=249788)

Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» η Κερατέα

Περισσότεροι από 5.000 κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κερατέα το βράδυ της Τετάρτης. Στη θέα του μεγάλου όγκου των διαδηλωτών οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν.
 

Ο δήμος Λαυρεωτικής και η Κερατέα βρίσκονται, ουσιαστικά, από τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης" ενώ συνεχίζονται οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κατασκευή ΧΥΤΑ. Να φύγουν τα ΜΑΤ για να ξαναρχίσει ο διάλογος, ζητά ο δήμος.
Πορεία πραγματοποίησαν χθες οι κάτοικοι από την κεντρική πλατεία της πόλης προς το σημείο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, όπου και παρέμειναν όλη  τη νύχτα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών τα ΜΑΤ έκαναν για μία ακόμη φορά χρήση δακρυγόνων και χημικών.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαυρεωτικής ζήτησε από την κυβέρνηση «να αποσύρει τα ΜΑΤ», προκειμένου να τεθούν εξαρχής οι συζητήσεις.

Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι πέντε συλληφθέντες των επεισοδίων της Τρίτης. Οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού –δύο για κατοχή εκρηκτικών και ένας για καλυμμένο πρόσωπο- και οι άλλοι δύο κατηγορούνται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για αστυνομικό διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ύστερα από καταγγελίες πολιτών ότι έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου