Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΠΙΘΩΝ

Το παρακάτω μήνυμα εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλες τις σπίθες, από την προσωρινή συμβουλευτική επιτροπή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, αναφορικά στη συγκρότηση και καλλίτερη λειτουργία των κατά τόπους ΣΠΙΘΩΝ.

Όσοι φίλοι λοιπόν βρίσκονται στο Μαρκόπουλο, στο Πόρτο Ράφτη ή στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων Ανατολικής Αττικής, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη ΣΠΙΘΑ Μαρκοπούλου στο spitha-markopoulo@hotmail.com, ώστε να δημιουργηθεί πλέον μία αρτιότερη συγκρότηση της ΣΠΙΘΑΣ στη περιοχή μας.


ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Αθήνα 19- 02- 2011

Η  Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών τού Μίκη Θεοδωράκη είναι πλέον μια δυνατή αγωνιστική πραγματικότητα και η μόνη ελπιδοφόρα πολιτική πορεία, για  μιά εθνικά ανεξάρτητη και βαθειά δημοκρατική Ελλάδα.
Η άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά του, προκάλεσε την δική του άμεση παρέμβαση για την δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας σας με τον www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr , επίσημο ιστότοπο του Κινήματος, ο οποίος εμπλουτίζεται με καινούργιες λειτουργίες, όπως
:
1 .   Στο πεδίο Επιλογές  επιλέγετε το Συγκρότηση Σπιθών και συμπληρώνετε ως Ομάδα Πρωτοβουλίας, (που θα πρέπει να απαρτίζεται απο 10 άτομα, τουλάχιστον), το ονοματεπώνυμο, την διεύθυνση, το e-mail εαν υπάρχει, το τηλέφωνο, το επάγγελμα και την κατηγορία ηλικίας, κάθε μέλους στην αντίστοιχη στήλη
Στη συνέχεια αναγράφετε τον Τίτλο και τον Εκπρόσωπο τής προτεινόμενης Σπίθας, με το e-mail, την διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας.
Μετά τον απαραίτητο έλεγχο πληρότητος όλων τών στοιχείων η ομάδα θα  επισημοποιείται ως Σπίθα και θα αναρτάται απο την διαχείριση τού ιστοτόπου στην υποεπιλογή  Οι Σπίθες στην Ελλάδα.
2 .   Μεμονωμένα άτομα που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη τής Κίνησης, ή και να συγκροτήσουν νέα Σπίθα, στο πεδίο Επιλογές , θα επιλέγουν το Εκδήλωση ενδιαφέροντος, στο οποίο θα αναρτούν, το ονοματεπώνυμο, το e-mail, το επάγγελμα και την περιοχή τους.
3 .   Το υποπεδίο  Αποφάσεις Συνεδριάσεων Σπιθών,  δημιουργήθηκε για την ανάρτηση από τις ίδιες τις Σπίθες, με κωδικό που θα τούς παραδίνεται ταυτόχρονα με την ανακήρυξή τους, αποφάσεων και ανακοινώσεων από τις συναντήσεις τους.

Για τον καθορισμό τού τίτλου μιάς Σπίθας, θα πρέπει να επιλέγεται ως εδαφική έκτασή της, ο στενώτερος γεωγραφικός χώρος, όπως είναι η τοπική ή δημοτική κοινότητα στην περιφέρεια , και η γειτονιά ή η συνοικία στις μεγάλες πόλεις.
Είναι προφανές ότι το μικρό γεωγραφικό μέγεθος το απαιτούν, τόσο η δομή ενός λαϊκού κινήματος, στο οποίο είναι αναγκαία η κατά το δυνατόν πλησιέστερη σχέση τής οργάνωσης με τον απλό πολίτη, όσο και η ανάγκη διεύρυνσης τού Κινήματος, με την δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων  Σπιθών.   
Παράλληλα θα μπορούν να σχηματίσουν Σπίθα άτομα, με επαγγελματική, ή φιλική σχέση, ή τον όποιο συλλογικό δεσμό, το όνομα τής οποίας, όμως, δεν θα μπορεί να αναφέρεται σε ολόκληρα κοινωνικά σύνολα. 
Συλλογικοί φορείς μπορούν να προσχωρούν στο Κίνημα, εγγράφοντας 10 τουλάχιστον μέλη τους,  προσθέτοντας στον τίτλο τους το Σπίθα
 
Βασικό μέλημα όλων μας, στην λειτουργία τών Σπιθών είναι να εδραιωθεί το αίσθημα τής ενότητας, ώστε κάθε απόφαση να είναι αποτέλεσμα ομόθυμης συνενόησης.  Προτείνεται μια συνάντηση κάθε εβδομάδα, για την ελεύθερη διατύπωση απόψεων, ακόμη και τελείως αντιθέτων, με στόχο την κατάληξη σε κοινά αποδεκτές αποφάσεις , μετά απο καλής διάθεσης συζήτηση.
Σε κάθε συνάντηση, ένα απο τα μέλη, διαφορετικό κάθε φορά,  θα έχει οριστεί να φέρνει μια δισέλιδη εισήγηση, η οποία θα συζητείται, με δικό του συντονισμό, με στόχο να παίρνονται αποφάσεις, μετα την λήψη τών οποίων θα σταματά ο περαιτέρω σχολιασμός, και θα στηρίζεται, απο όλους η εφαρμογή τους, με την ίδια θέρμη με την οποία υποστήριξε ο καθένας τις απόψεις του.
Η απόφαση αυτή, ή απόσπασμά της που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 500 λέξεις, θα αναρτάται στο Forum τού ιστοτόπου.

Η σύμπνοια στην λήψη και η πειθαρχία στην εκτέλεση τών αποφάσεων πρέπει να αποτελέσει τον πρώτο κανόνα λειτουργίας τών Σπιθών, απο την δράση τών οποίων εξαρτάται η νικηφόρα πορεία τού Κινήματός μας.
Η  πίστη σας στο Κίνημα και οι αγώνες σας, είναι η μεγάλη λαϊκή δύναμη που θα ανατρέψει το σάπιο πολιτικό μας σύστημα και θα ξαναδώσει περηφάνεια στον ταπεινωμένο Λαό μας.   Περιμένουμε την επικοινωνία σας.
                                                   
                                                       Ο υπεύθυνος τών οργανώσεων
                                                              Ι. Γ.Δημητροκάλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου