Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΙΕΡΕΑ ΠΑΠΑ-ΝΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΠΙΘΑ!

Η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον μαχητικό ιερέα της Κερατέας, παπα-Ντίνο, μας δόθηκε κατά τη παραμονή μας στα μπλόκα της Κερατέας, όπου σαν ΣΠΙΘΑ Μαρκοπούλου δώσαμε το παρόν σε ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης προς τους κατοίκους της Λαυρεωτικής που μάχονται ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και της χουντικής ελληνικής κυβέρνησης για την εμπόδιση της δημιουργίας του παράνομου ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στη περιοχή του Οβριοκάστρου.

Δείτε επίσης:
Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΡΙΤΣΟ



Ο 80χρονος (!) παπα-Ντίνος μας άνοιξε τη καρδιά του, περιγράφοντάς μας αρκετές από τις τραγικές -αλλά και τραγελαφικές- στιγμές που πέρασε ο ίδιος και οι συμπολίτες του στη Κερατέα αυτές τις τελευταίες 64 ημέρες που μάχονται ενάντια στη δημιουργία του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, με αποκορύφωμα βέβαια την έφοδο των ΜΑΤ στο κέντρο της Κερατέας και τη χρήση δακρυγόνων στα μπαλκόνια των κατοίκων!

Τελειώνοντας τη συζήτησή μας, μας ζήτησε να προωθήσουμε μία σύντομη επιστολή προς τον Μίκη Θεοδωράκη και τη ΣΠΙΘΑ, σαν κάλεσμα για συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής και δη της Κερατέας.

Αγαπητέ Μίκη,

Σε θυμάμαι από τότε που πέρναγες στη Κερατέα από την "εξοχή" της Μακρονήσου και σταμάταγες στη βρύση και έπινες νερό και έπαιρνες κουράγιο και σας παρακολουθούσα και σας καμάρωνα, σαν κρατούμενους της τότε εποχής.


Είμαι ιερέας/θεολόγος, 80 ετών, και σε καλώ από τα μπλόκα και από το βασανισμένο λαό της Κερατέας που κάψανε πρόσφατα τα τάγματα ασφαλείας το χωρίο μου! Ευτυχώς που δε μας ρίξανε ΝΑΠΑΛΜ! Έδειραν γέρους και παιδιά, γυναίκες και κορίτσια! 

Σε καλώ στη Κερατέα να τα πούμε από κοντά! Έλα να κάνουμε ανυπακοή και να καμαρώσεις την αντίσταση του λαού μας!

Μένω ******** στη Κερατέα και το τηλέφωνό μου είναι 22990*****. Λέγομαι Κωνσταντίνος Λέπουρης, ιερέας παπα-Ντίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου