Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΕ ΓΙΑ 50+1% ΛΕΥΚΟ! Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ...ΑΣΠΡΗ ΗΜΕΡΑ!!!

Ζούμε ιστορικές στιγμές! Είτε κάποιος συμφωνεί, είτε διαφωνεί, αυτές οι ημέρες στη χώρα μας μόνο ιστορικές μπορούν να χαρακτηριστούν! Όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν βιώνεις τα γεγονότα είναι δύσκολο να συλλάβεις στο αληθινό της μέγεθος τη σημαντικότητά τους! Όμως ο λαός της χώρας μας, επιτέλους πράττει αυτό που αρκετοί Έλληνες ελπίζαμε εδώ και χρόνια και φωνάζουμε δυνατά από τη 1η Δεκεμβρίου του 2010 και την ίδρυση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη! Ο λαός μας άφησε τον καναπέ, το dancing with the trash και τη παθητική στάση και βγήκε στις πλατείες, ενημερώθηκε και δραστηριοποιήθηκε! Στα χείλη όλων, η ίδια φράση: "τώρα ποιός μας πιάνει!!!"...και η απάντηση είναι αυτή που βροντοφωνάζει σε όλη του τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης: "ΚΑΝΕΙΣ"! Όταν ο λαός σφίγγει το χέρι και γίνεται ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, δεν τον πιάνει κανείς! Όταν συνειδητοποιήσει πως οι λύσεις βρίσκονται μόνο μέσα σε έναν ενωμένο ανεξάρτητο λαό, τότε γίνεται ΑΝΙΚΗΤΟΣ!




Ο ανεξάρτητος ελληνικός λαός, είναι αυτός που έχει αναγκάσει ΟΛΑ τα κανάλια (ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΟΣ!) να τον θαυμάζουν εδώ και 9 ημέρες!
Ο ανεξάρτητος ελληνικός λαός είναι αυτός που χωρίς να "ανοίξει μύτη", έχει αναγκάσει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ να μη τολμούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο χωρίς δύο διμοιρίες ΜΑΤ γύρω τους!
Ο ανεξάρτητος ελληνικός λαός, είναι αυτός που μαζευεται στις πλατείες, φωνάζει συνθήματα και κάνει συνελεύσεις με πολιτικές τοποθετήσεις, αναγκάζοντας στην απόλυτη γελοιοποίηση όσους συστημικούς πολιτικάντηδες και δημοσιογράφους κάνουν λόγο για "απολιτίκ" κατάσταση και "χαβαλέ" στις συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων! Οι σκυμμένοι ξε-πουλημένοι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους θέλουν να ταυτίσουν το "ακομματίκ" με το "απολιτίκ" και δε τους ...βγαίνει!!!
Ο ανεξάρτητος ελληνικός λαός αποδεικνύει περίτρανα αυτό που υποστηρίζει εδώ και χρόνια ο Μίκης Θεοδωράκης: ότι όχι μόνο δεν είναι κοιμισμένος, αλλά είναι πάντα σε εγρήγορση και με μία "σπίθα" θα ξεσηκωθεί!
Ο ανεξάρτητος ελληνικός λαός είναι αυτός που αγκάλιασε τον Μίκη Θεοδωράκη και τη Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών στα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών και το Σύνταγμα! Ποιά άλλη ελληνική προσωπικότητα θα μπορούσε να "διεισδύσει" αυτή τη στιγμή στους χιλιάδες "Αγανακτισμένων" της Αθήνας και αντί να γιουχαϊστεί να καταχειροκροτηθεί;;; ΜΟΝΟ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ! Γιατί ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο μόνος εν ζωή Έλληνας που εκφράζει τον ανεξάρτητο ελληνικό λαό, που αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού! Ενός λαού που συνειδητοποίησε μέσα σε λίγους μήνες ότι τα κόμματα των εμπαίζουν εδώ και 50 χρόνια και γι΄αυτό τους γύρισε ξεκάθαρα τη πλάτη!

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν και για πολλούς ακόμη, η αντίδραση του λαού μας στις επερχόμενες εκλογές (όλα δείχνουν πως θα είναι πολύ σύντομα!) θα είναι ξεκάθαρη και θα εκφραστεί δυνατά με τη δύναμη του λευκού!!! Της πιο υπονομευμένης και παραπληροφορημένης επιλογής ψήφου στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας!

Αναλογιστείτε φίλοι, πόσο έντονο πόλεμο δέχεται η ψήφος του λευκού σε κάθε προεκλογική καμπάνια! Πλέον, σε μία εποχή που όλο και περισσότεροι Έλληνες βλέπουν το "φως το αληθινό", μακριά από τη μεθοδευμένη τύφλωση των καναλιών και των λοιπών προπαγανδιστικών μέσων, ο λαός μας καταρρίπτει με ρυθμό ...πυραύλου μύθους που είχε χτίσει το σύστημα εδώ και δεκαετίες!

Μας έλεγαν πως ο λαός δε πρέπει να βγει να διαδηλώνει, γιατί γίνονται επεισόδια! ΜΥΘΟΣ!
Μας έλεγαν πως ο λαός εκφράζεται από το κοινοβούλιο, αφού ο ίδιος το έχει εκλέξει! ΜΥΘΟΣ!
Μας έλεγαν πως υπάρχουν νόμοι και σύνταγμα στη χώρα μας, που διαφυλάσσουν τη Δημοκρατία, την Ισότητα και τη Δικαιοσύνη! ΜΥΘΟΣ!
Μας έλεγαν πως όλα είναι προδιαγεγραμμένα και η ελλαδίτσα δεν έχει καμία δύναμη, έναντι στις "αποφάσεις" των "Μεγάλων"! ΜΥΘΟΣ!!!
Μας έλεγαν πρόσφατα, πως, ή μνημόνιο για δάνειο 110 δις για να σωθούμε, ή χανόμαστε! ΜΥΘΟΣ!!!
Μας έλεγαν πρόσφατα πως αν δε συναινέσουν τα κόμματα του κοινοβουλίου, θα χάσουμε τη 5η δόση της Τρόϊκα και δε θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις! ΜΥΘΟΣ!!!

Όλοι αυτοί και άπειροι άλλοι μύθοι καταρρίπτονται μέρα με τη μέρα μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού, ο οποίος τα ανοίγει όλο και περισσότερο!
Μετά από τόσες ...απομυθοποιήσεις, είναι δυνατόν να εξακολουθεί να πιστεύει πως η λευκή ψήφος δεν είναι η λύση;
Είναι δυνατόν να πιστεύει, πως σε ένα εκλογικό σύστημα τόσο διεφθαρμένο, οι λύσεις θα δοθούν από τα κόμματα;
Είναι δυνατόν να πιστεύει πως θα εκλεγεί κυβέρνηση, ακόμη και με 10%, αν αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές;;;
Είναι δυνατόν να πιστεύει αυτούς που πριν από τρεις μήνες "πυροβολούσαν" τον Μίκη Θεοδωράκη, επειδή πρότεινε το Λευκό σαν τη μόνο λύση; Αφού οι ίδιοι αυτοί, βλέποντας τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων Πολιτών στους δρόμους, υποστηρίζουν πλέον το ίδιο!!!

Όλοι οι προσκυνημένοι του συστήματος φοβούνται τις "πέτρες", που ήδη ΟΛΑ τα χέρια των ανεξάρτητων Ελλήνων Πολιτών έχουν σκύψει να πιάσουν! Ένας-ένας οι πουλημένοι του συστήματος αλλάζουν ...ρότα, μπας και μπορέσουν να κυκλοφορήσουν ξανά στους δρόμους! Ένας-ένας οι εντολοδόχοι των Αμερικανοευρωπαίων τραπεζικών διδακτόρων το "παίζουν" απέναντι στη κυβέρνηση μπας και γλιτώσουν από το μαύρισμα (είτε μέσω ...ξύλου, είτε μέσω ψήφου!).

Αλλά,

ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΒΟΣΚΟ!!! 
ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΔΕ ΞΕΓΕΛΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΑΡΝΙ!!! 
και τέλος,

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ: "ΚΛΕΦΤΕΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ" ΚΑΙ "ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ"...


Χρήστος Σωτηρόπουλος
ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Στο ήδη μακροσκελές κειμενό μου, ας προστεθεί και το άρθρο ενός φίλου, περί της ψήφου του ΛΕΥΚΟΥ.

(Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών)


H ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΨΗΦΟΥ!! - του Γιώργου Κοφινάκου

Πως μπορούν να εκφρασθούν οι αγανακτισμένοι πολίτες;              
Πως μπορούμε να τους μαυρίσουμε επιλέγοντας την λευκή ψήφο;
Τι συμβαίνει όταν το 50% + 1 του εκλογικού σώματος ψηφίσει λευκό;

Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και αυτό γιατί η βούληση του λαού, που εκφράζεται μέσω των εκλογών, δίνει λύσεις σε όλα τα πολιτειακά θέματα.  Ο πολίτης -εκλογεύς δια της ψήφου του εκφράζει, κατά πρώτο λόγο, την προσωπική του θέληση ενασκών το εκλογικό του δικαίωμα, την θέληση όμως αυτή το ισχύον δίκαιο αναγνωρίζει ως κρατική θέληση και συνδέει προς αυτή με την άσκηση κρατικής λειτουργίας συναπτόμενες έννομες συνέπειες. Οι συνταγματικές αρχές που διέπουν την ψήφο και την ψηφοφορία είναι: 1. η αρχή της Καθολικής ψηφοφορίας α.51 παρ.3 του Συντάγματος  2.   η αρχή της Ισότητας της ψήφου  3. η αρχή της Άμεσης ψηφοφορίας 4. η αρχή της Μυστικής ψηφοφορίας και 5. η αρχή της Υποχρεωτικής ψηφοφορίας. Τα ψηφοδέλτια τα διακρίνουμε σε έγκυρα, άκυρα και λευκά. Το κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια έχει την δικιά του αρίθμηση κατά την εξαγωγή τους από την κάλπη. Τα έγκυρα εκφράζουν την επιλογή προτάσεων που δίδουν τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα. Τα άκυρα καταδεικνύουν παραβίαση της αρχής της μυστικής ψηφοφορίας και τέλος η λευκή ψήφος αποτελεί, αρνητική ή ουδέτερη, πολιτική τοποθέτηση και αποκηρύσσει  στις προτεινόμενες προτάσεις των κομμάτων.

Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου είναι κάτω από το 50% του εκλογικού σώματος δείχνει την αδυναμία των πολιτών να εκφρασθούν με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου είναι πάνω από το 50% +1 του εκλογικού σώματος δείχνει την αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να εκφράσουν των κυρίαρχο λαό!!  Υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού  από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της ελεύθερης βούλησης του λαού που εκφράζετε από την ψηφοφορία), την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας (πλειοψηφία του λαού) και την αρχή της Ισότητας της ψήφου (όλες οι ψήφοι των πολιτών είναι ίσες) πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κατόπιν να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή  βούληση.

Το άρθρο 3 του Πρώτου  Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Συμβάσεως περί προασπίσεως των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών (Κυρώθηκε στην χώρα μας με τα Ν2329/1953 ΦΕΚ Α΄ 68, στην συνέχεια καταγγέλθηκε από την δικτατορία και κυρώθηκε εκ νέου με το ΝΔ 53/1974 ΦΕΚ Α΄ 256) αναφέρει ΄΄το δικαίωμα για ελεύθερες εκλογές: < Τα Υψηλά Συμβαλλόμενα Μέρη αναλαμβάνουσι την υποχρέωση όπως διενεργώσι, κατά λογικά διαστήματα, ελευθέρας μυστικάς εκλογάς, υπό συνθήκες επιτρέπουσας την ελευθέραν έκφρασιν της λαϊκής θελήσεως ως προς την εκλογήν  του νομοθετικού σώματος> . 
Παράδειγμα: 1) Έστω ότι έχουμε τις Α,Β,Γ,Δ και Ε πέντε προτάσεις προς ψήφιση (η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάσει ΠΔ 96/2007 το οποίο ισχύει και σήμερα) και υπάρχει το δικαίωμα της λευκής ψήφου  από τους εκλογείς. Ο αριθμός των εκλογέων είναι εκατό (100) άτομα .
Από τα αποτελέσματα της ψηφοφορία προκύπτει ότι οι πενήντα ένας (51) ψήφισαν λευκό και 30 την Α πρόταση, 10 την Β, 5 την Γ ,  2 την Δ, 1 την Ε και 1 άκυρο. Η πλειοψηφία των εκλογέων (51%) ψήφισε λευκό ( πλειοψηφικό σύστημα) και το λευκό αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή      (και όχι αδιαφορία γιατί αυτή εκφράζεται από την αποχή και δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο προκύπτει από τον αριθμό των ψηφισάντων)  που εκφράζει αρνητική ή ουδέτερη στάση  τόσο απέναντι στις παραπάνω πέντε προτάσεις όσο και σε αυτούς που τις εκφράζουν. Τότε οι παραπάνω, αφού έχουν απολέσει την νομιμοποίηση τους να μιλούν εκ μέρους της πλειοψηφίας, πρέπει να αποσυρθούν (γιατί ανάλογη χρήσης έχουν και τα λευκά όταν έχουν ποσοστό κάτω από το 50% +1, επίσης δεν υπάρχει εκπρόσωπος του λευκού και ούτε κενές έδρες στην Βουλή) γιατί αυτό είναι το σαφές μήνυμα της λευκής ψήφου.  Στη συνέχεια πρέπει να γίνουν ζυμώσεις, καταγραφή τάσεων και επιλογή (π.χ. δημοψηφίσματα) για το τι ζητάει η πλειοψηφία των εκλογέων και να διαμορφωθούν νέες προτάσεις που θα περικλείουν αυτές τις τάσεις της πλειοψηφίας Οι εκπρόσωποι αυτών των προτάσεων πρέπει  να μπορούν να εκφράσουν την πλειοψηφία.
Παράδειγμα: 2) Σε σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Πρώτο Τμήμα) , που αφορά την υπόθεση Πασχαλίδη, Κουτμερίδη και Ζαχαράκη κατά Ελλάδος αρ. απόφασης: Ν Φ092.22-2512-1/1 10/4/2008 στο κεφάλαιο Β. Η εκτίμηση του δικαστηρίου (ΕΔΑΔ).

Παρ. 25 : Το δικαστήριο υπομιμνήσκει ότι το άρθρο 3 του Πρώτου Πρωτοκόλλου συνεπάγεται την ύπαρξη υποκειμενικών δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα ψήφου και εκλογιμότητας.
Παρ. 26 : Τα δικαιώματα που εγγυάται το άρθρο 3 του Πρώτου Πρωτοκόλλου είναι αποφασιστικά για την  χάραξη και διατήρηση των θεμελίων μιας πραγματικής δημοκρατίας, η οποία διέπεται από την υπεροχή του δικαίου.
Παρ. 28: Ειδικότερα, ουδείς εκ των επιβαλλομένων όρων δύναται να παρεμποδίζει την ελεύθερη έκφραση του λαού όσον αφορά την εκλογή του νομοθετικού σώματος Πρέπει οι όροι αυτοί να αντικατοπτρίζουν ?και να μην αντίκειται- την ανάγκη να διατηρηθεί η αμεροληψία και η αποτελεσματικότητα μιας εκλογικής διαδικασίας, η οποία επιδιώκει τον προσδιορισμό της λαϊκής  βουλήσεως μέσω καθολικής ψηφοφορίας. Επίσης, μόλις εκφρασθεί ελεύθερα και δημοκρατικά η λαϊκή βούληση, ουδεμία μεταγενέστερη μεταβολή στην οργάνωση του εκλογικού συστήματος δύναται να οδηγήσει σε αμφισβήτηση της επιλογής αυτής,?
 Παρ. 32 αναφέρεται ΄΄ Περαιτέρω , το Δικαστήριο δεν δύναται να παραβλέψει το γεγονός ότι η παράλειψη πολλών διατάξεων του εκλογικού νόμου στο πλαίσιο εκλογών οι οποίες έχουν ήδη διενεργηθεί, δύναται να αλλοιώσει την εκπεφρασμένη βούληση του εκλογικού σώματος. Ειδικότερα, επιλέγοντας το λευκό ψηφοδέλτιο, ένα μέρος του εκλογικού σώματος της μείζονος εκλογικής περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμούσε να εκφράσει την αποκήρυξη όλων των πολιτικών σχηματισμών ΄΄
Παρ. 34: Αναφέρει: ΄΄ η αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους  όσον αφορά τη συμμετοχή στις εκλογές, τόσο υπό την ιδιότητα του  εκλογέως όσο και υπό αυτή του εκλόγιμου΄΄ 
 Όλη η απόφαση στο http://www.nsk.gr/edad/ee474.pdf. Δηλαδή, σύμφωνα με τα παραπάνω, η λευκή ψήφος αποκηρύσσει όλα τα πολιτικά κόμματα και δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί υπέρ κανενός. Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου υπερβαίνει το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος τότε διαλύονται τα πολιτικά κόμματα!!!

 Στο α. 52 του Συντάγματος αναφέρει περί της ΄΄Γνήσια και ανόθευτη εκδήλωσης της λαϊκής κυριαρχίας΄΄ και αφορά την πληροφόρηση του λαού από τα ΜΜΕ. Ο λαός είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ για την δύναμη της λευκής ψήφου.
Οι δημοσιογράφοι είναι επιλήσμονες των καθηκόντων τους έναντι στον ελληνικό λαό γιατί ο τελευταίος είναι εντελώς απληροφόρητος για την δύναμη της λευκής ψήφου.

Η λευκή ψήφος αποτελεί την μεγαλύτερη, δημοκρατικότερη και κυρίως ουσιαστικότερη μορφή διαμαρτυρίας στα δημοκρατικά καθεστώτα. Η λευκή ψήφος είναι πολιτική απόφαση που αποκηρύσσει το πολιτικό σκηνικό και στην εκλογική διαδικασία έχει την μορφή πολιτειακού δημοψηφίσματος.
Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, τι νόημα θα είχε η επιλογή της λευκής  ψήφου από το εκλογικό σώμα και ποια θα ήταν η ουσία της στην εκλογική διαδικασία με βάσει των αρχών της δεδηλωμένης, της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών και της λαϊκής κυριαρχίας ; Θα έπρεπε να έχουμε την Κυριαρχία των εγκύρων και η ελεύθερη έκφραση των πολιτών να ποδηγετείτε από τα έγκυρα ψηφοδέλτια.
 
Μήπως ο πολίτης ? εκλογεύς ασκώντας  το ανώτερο δημοκρατικό του δικαίωμα, συμμετέχοντας με την ψήφο του στις εκλογές, επιλέγοντας λευκό ουσιαστικά η ψήφος του είναι υποδεέστερη και άνευ σημασία για το εκλογικό σώμα καταπατώντας την αρχή της ισότητας της ψήφου; Θα είχαμε την ισότητα των εγκύρων ψηφοδελτίων.  Θα έπρεπε τότε να υπάρχουν μόνο τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια που σημαίνει ότι θα έπρεπε υποχρεωτικά να υιοθετήσουμε μία από τις επιλογές που δίδουν τα πολιτικά κόμματα χωρίς δικαίωμα άλλης  επιλογής, όπως γίνεται ουσιαστικά σήμερα γιατί ποτέ δεν άνοιξε η συζήτηση για τις δυνατότητες που προσφέρει στο εκλογικό σώμα η λευκή ψήφος. Το Σύνταγμα της Ελλάδος προστατεύει τον κυρίαρχο λαό και το Δημοκρατικό πολίτευμα και όχι το status quo (ηγεμονία) των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων τους. 

Άρθρο 1 του Συντάγματος

  1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Ας εξετάσουμε τι άλλο ορίζει το Σύνταγμα:
                 Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα         
  Άρθρο 4
  1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
  2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.(εκλογικό δικαίωμα)
  Άρθρο 5
  1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του
και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της
Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει
το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
Άρθρο 30
  1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  είναι ρυθμιστής του  Πολιτεύματος.
Εκλέγεται  από τη Βουλή για περίοδο πέντε ετών,  όπως ορίζεται στα
άρθρα 32 και 33.

   Άρθρο 51


  1. Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι
μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.
  2. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος,
  3. Οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία
από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. Ο
νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν
έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας
ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα.
  **4. Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την
Επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του
όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση
του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την
Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης
διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους
δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η
καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό
γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια.
  **5. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
Αρθρο 52.
  Η ελεύθερη  και ανόθευτη  εκδήλωση της λαϊκής  θέλησης,  ως έκφραση
της λαϊκής  κυριαρχίας, τελεί υπό  την εγγύηση όλων των λειτουργών της
Πολιτείας, που έχουν  υποχρέωση να τη διασφαλίζουν  σε κάθε 
περίπτωση.  Νόμος ορίζει τις ποινικές  κυρώσεις κατά των παραβατών της
διάταξης  αυτής.

  Αρθρο 120
  1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε` Αναθεωρητική Βουλή των
Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον
προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με
διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να
ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
  2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και
η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση
όλων των Ελλήνων.
  3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και
των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η
νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων,
που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον
οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."
Στα δημοκρατικά πολιτεύματα λοιπόν έχει προβλεφθεί το πώς ο κυρίαρχος λαός έχει την δυνατότητα να απαλλαγεί από τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους υποψηφίους αυτών βοηθώντας στην εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος. Αν οι τυχόν ομάδες πίεσης (Τράπεζες, Εκδότες, ΜΜΕ, Βιομήχανοι κ.ά.)  έχουν βρεθεί πάνω από το πολιτικό σύστημα και αυτό εκτελεί εντολές τους πώς αλλιώς μπορεί ο κυρίαρχος λαός να απεγκλωβιστεί ειρηνικά από όλα αυτά; Όταν το πολιτικό σκηνικό συνολικά είναι κατώτερο σε πολιτικές, αξίες και ήθος (η λεγόμενη σημερινή κλεπτοκρατία) από την κοινωνία δεν θα πρέπει να μπορεί να απαλλαγεί από αυτό ή θα πρέπει και η κοινωνία να γίνει σαν και αυτούς; Στη Δημοκρατία μόνο επιλέγεις δεν μπορείς να απορρίπτεις; Αν θέλεις να τους απορρίψεις όλους, την λευκή ψήφο δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις κατά την εκλογική διαδικασία;

Οι πολιτικοί σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά ασκούν την νομοθετική, εκτελεστική και ελεγκτική εξουσία και όπως είναι φανερό, αν το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, δεν υπάρχει πιθανότητα  τιμωρίας πολιτικών προσώπων ή επιχειρηματιών. Η λευκή ψήφος έχει την δυνατότητα να ΄΄καθαρίσει΄΄ το παρακμάζον πολιτικό σύστημα και να δώσει την δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό να θέσει νέους κανόνες διακυβέρνησης. 

Είναι ευκαιρία να διδάξουμε δημοκρατία όλο τον κόσμο και να τους αποδείξουμε ότι στη Δημοκρατία οι λαοί δεν εγκλωβίζονται σε ΄μέτριες΄ από το σύστημα προτεινόμενες επιλογές αλλά μπορούν να τις αποσύρουν και να αναζητούν αυτό που τους εκφράζει.
Αν οι προτάσεις από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς είναι η μία χειρότερη από την άλλη,  ο πολίτης πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξει μία από αυτές; Αν θελήσει να τις απορρίψει όλες με ποιο τρόπο μπορεί να το κάνει; Με την αποχή; Μα η αποχή δεν επηρεάζει ούτε το ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα. Δείτε το παράδειγμα των Ευρωεκλογών του 2009 (48,5% αποχή), το αποτέλεσμα προέκυψε από των αριθμό των ψηφισάντων. Δείτε το παράδειγμα της εκλογής του Προέδρου των ΗΠΑ, όπου αποχή των εκλογέων αγγίζει το 65%. Δείτε τις τελευταίες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, όπου η αποχή άγγιξε το 60%.Η αποχή δεν επηρεάζει την εξουσία των κομμάτων. Γιατί; Γιατί το Σύνταγμα ορίζει ότι΄΄ η συμμετοχή των πολιτών  στην εκλογική διαδικασία είναι Καθολική και Υποχρεωτική΄΄. Δεν φταίνε τα πολιτικά κόμματα αν δεν πάει ο πολίτης να ψηφίσει αλλά αυτός ο ίδιος. Με την απόχή δημιουργούμε υπηκόους και όχι ενεργούς πολίτες.   Αν δεν έχουμε την δυνατότητα να απορρίψουμε θεσμικά, τι δημοκρατία είναι αυτή; Εμείς μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι είμαστε Μπανανία. Οι Αρχαίοι Έλληνες που εφηύραν το Δημοκρατικό πολίτευμα, ως το καλύτερο πολίτευμα, λέτε να μην είχαν σκεφτεί πως μπορεί να απεγκλωβιστεί ο λαός από φαύλες πολιτικές;  
  
Εκπομπή για τη λευκή ψήφο δεν έχει γίνει ποτέ, γιατί;
Ενημερώστε τον κόσμο για την δύναμη της λευκής ψήφου! Μιλήστε επιτέλους! Αν δεν το κάνουμε εμείς δεν πρόκειται να το κάνει κανένας δημοσιογράφος! Μην τους αφήσουμε να μας υποτιμούν άλλο.

Η Ελλάδα πρωτίστως έχει πολιτικό πρόβλημα και αυτό έχει αντίκτυπο στην οικονομία, στην κοινωνία και σε όλους τους θεσμούς της. Αν δεν το λύσουμε, σε λίγο χρονικό διάστημα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εγχώριο και μη, θα αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας παραγκωνίζοντας τον μέχρι τώρα κοινωνικό χαρακτήρα των κυβερνήσεων και υποτάσσοντας την πολιτική στα συμφέροντα των τραπεζιτών.
Είναι ευκαιρία να διδάξουμε δημοκρατία όλο τον κόσμο και να τους αποδείξουμε ότι στη Δημοκρατία οι λαοί δεν εγκλωβίζονται σε ΄μέτριες΄ από το σύστημα προτεινόμενες επιλογές αλλά μπορούν να τις αποσύρουν και να αναζητούν αυτό που τους εκφράζει.
Σας παρακαλώ να πει την γνώμη του ο έγκριτος Συνταγματολόγος κος Κασιμάτης για αυτό το άρθρο και ας μου γράψετε αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε.

Αν συμφωνείτε διαδώστε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου