Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!: "ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ!"Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική. Επικοινώνησα με τον Πρύτανι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανις με ... δελτίο τύπου και όχι με απ' ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον ... ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.
Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στην Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στην Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανι και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.
Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε κείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β΄ κατηγορίας.
Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα  που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι. 
Έτσι στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας.

    

Αθήνα,  7.6.2011

Μίκης Θεοδωράκης


O MIΚΗΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΑΙ! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ! ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΥΣ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ! 

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60' ΚΑΙ Η ΤΥΡΡΑΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ 67-74 ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΜΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΝ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΡΑΣΗ, ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΙΘΙΣΤΩΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ!


ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ZOUGLA.GR:

1 σχόλιο:

 1. ΗΡΘΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ
  ΚΙ ΩΣ ΣΗΚΩΣΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
  ΠΕΣΑΝΕ ΜΕΣ ΣΤΙΣ ΦΟΥΧΤΕΣ ΣΟΥ
  ΤΟΥ ΔΕΙΛΙΝΟΥ Τ ΑΣΤΕΡΙΑ


  Από τον Σπύρο της Ζάτουνας
  Είμαι μαζί σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή