Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ - Σχόλιο-Απάντηση στην επιστολή Καραμπελιά


"Την στιγμή που το κέντρο της Αθήνας πνίγεται στα δακρυγόνα, τη στιγμή που η κατοχική κυβέρνηση μεθοδεύει τον ενταφιασμό της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της χώρας μέσα από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την οριστική εκποίηση του εθνικού μας πλούτου, η ηγεσία της «Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών» βγάζει μια, όχι τυπική, αλλά ουσιαστική ανακοίνωση συμπαράστασης στις δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους που προβοκάρονται από τους κουκουλοφόρους και πνίγονται από τα δακρυγόνα της Νέας Τάξης·"

Το παραπάνω κείμενο, αποτελεί φιλική διόρθωση της εισαγωγικής παραγράφου της επιστολής του Γιώργου Καραμπελιά -από εμάς- μετά και τη δημοσίευση του κειμένου "Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ".

Ο Μίκης Θεοδωράκης, για ακόμη μία φορά πράττει αυτό που ξέρει καλλίτερα: Ενώνει τον ελληνικό λαό και τον καλεί σε Αγώνα και Σύγκρουση με τους δυνάστες του!

Αντίθετα, ο Γιώργος Καραμπελιάς, αποχωρώντας από τη Κ.Α.Π., θεώρησε σκόπιμο, όπως έκαναν στο παρελθόν και άλλοι "συνάδελφοί" του της Συμβουλευτικής Επιτροπής, να κατηγορήσει τον Μίκη Θεοδωράκη και να του χρεώσει λάθη στο περίφημο οργανωτικό θέμα της Κίνησης, στα οποία ο ίδιος όμως είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία τους!

Δεχόμαστε καλοπροαίρετα τις παρατηρήσεις του Γιώργου Καραμπελιά, του ευχόμαστε καλή συνέχεια στον αγώνα του γνωστοποιούμε πως συμφωνούμε απόλυτα με το ότι το Κίνημά μας, σμιλεύεται από τις πράξεις, το ήθος και τις ιδέες των ανθρώπων που συμμετέχουν. Ιδιαίτερα αυτών που παραμένουν και πολεμούν για αυτό το Κίνημα, στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη.

Πλέον, το περίφημο και χιλιοταλαιπωρημένο οργανωτικό θέμα της Κ.Α.Π., έχει ως εξής:

Ο Μίκης και οι Σπιθιστές του. Ο Μίκης και οι Απανταχού Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σε όσους διαφωνούν με το παραπάνω, τους απαντάμε με τα λόγια του ίδιου του Μίκη: "Δεν υπάρχει χρόνος για παρεξηγήσεις, ούτε χώρος για παρεξηγημένους". Τόσο απλό, αλλά ταυτόχρονα τόσο ενοχλητικό για κάποιους που έχασαν την ευκαιρία να "καπαρώσουν" μία θέση στην ηγεσία του Κινήματος!

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Σπιθιστές λοιπόν σε ανασύνταξη και ανασυγκρότηση, κάτω από τη σκέπη του Μίκη Θεοδωράκη και των ιδεών, των αξιών και του ήθους που εκείνος με την εμπειρία του και την αγωνιστική του δράση πρεσβεύει για τη πατρίδα μας.

Χρήστος Σωτηρόπουλος
Εκπρόσωπος ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ



Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

(Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών)

Καταγέλλουμε το σατανικό σχέδιο της Κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους του Παπουτσή που δεν δίστασε δύο φορές να κάψει το κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να τρομοκρατήσει και να εμποδίσει την Ειρηνική παρουσία των Ανεξάρτητων και Αγανακτισμένων διαδηλωτών μπροστά και γύρω από τη Βουλή.

Η ΚΑΠ θα πρέπει να επιστρατεύσει από σήμερα το πρωί όλες της τις δυνάμεις για να παροτρύνουν το λαό και να τον καλέσουν να συγκεντρωθεί μαζικά στο Σύνταγμα.

Ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών θα μπορέσει να απομονώσει και να αχρηστεύσει τους προβοκάτορες του Παπουτσή.

Παράλληλα, η Κ.Α.Π, με ειδικά τμήματά της, θα επιχειρήσει να τους αντιμετωπίσει δυναμικά, και αν είναι δυνατόν να τους ξεσκεπάσει, για να μάθει ο λαός την αλήθεια.

Η Κ.Α.Π προσκαλεί τους ειρηνικούς διαδηλωτές, με τη μαζική τους παρουσία και δυναμικότητα, να διεκδικήσουν και να επιβάλουν το δικαίωμά τους ν' ανοίξουν οι δρόμοι που παράνομα οχυρώνει ο Παπουτσής.

Σήμερα, εμείς που βρισκόμαστε έξω από τη Βουλή, εκφράζουμε και εκπροσωπούμε τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε αντίθεση με την κυβέρνηση που, με δύναμη κάτω από το 20%, δεσμεύει πραξικοπηματικά τη χώρα για δεκαετίες ολόκληρες και υπογράφει συμβόλαια ξεπουλήματος του πλούτου της πατρίδας μας, στους ξένους.

Σήμερα, εμείς που βρισκόμαστε έξω από τη Βουλή, αποτελούμε την πατριωτική δημοκρατική νομιμότητα και γι' αυτό οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε με κάθε τρόπο τη μαζική παρουσία μας στους δρόμους που παράνομα και καταχρηστικά οχυρώνει ο Παπουτσής κατ' εντολή της Τρόικα και των ξένων που βρίσκονται πίσω και πάνω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης μειοψηφίας που μας κυβερνά.

Αθήνα, 29.6.2011
Μίκης Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου