Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ!!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: 
« Άρθρο 120 παρ. 4: Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την Βία ». 
ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

(Αναδημοσίευση από ZOYGLA.GR)

Μπλόκο των πολιτών στη Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011, 11:39


Σε εικοσιτετράωρο κλοιό εισέρχεται από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης ο χώρος περιμετρικά της Βουλής των Ελλήνων, όπου έχουν δώσει ραντεβού οι «Αγανακτισμένοι», με αφορμή τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας και με φόντο τη γενική απεργία που έχουν προγραμματίσει εργαζόμενοι και συνδικαλιστικοί φορείς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων, την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις σε τρία διαφορετικά σημεία: η πρώτη έξω από τον σταθμό του Μετρό στον Ευαγγελισμό, η δεύτερη μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η τρίτη μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Σκοπός των «Αγανακτισμένων» είναι να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα, η οποία θα αποτρέψει την είσοδο των βουλευτών στο κτήριο της Βουλής, για να ματαιωθεί η επίμαχη συζήτηση για το «Μνημόνιο 2».

Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
Σε εικοσιτετράωρη γενική πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο όλοι οι εργαζόμενοι, μετά και το κάλεσμα που απηύθυναν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Τα δύο συνδικαλιστικά σώματα έχουν προγραμματίσει για τις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές «καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του. Καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».
«Αντιμνημονιακό» μέτωπο και από το ΠΑΜΕ
Παράλληλα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το Κοινοβούλιο. Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11:00 μπροστά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία.
«Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους που συγκεντρώνεται η νεολαία. Κάθε εργασιακός χώρος, κλάδος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Μάχες παντού για να μην περάσουν τα μέτρα, μάχη παντού κατά των κομμάτων και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, των στηριγμάτων του, της Ε.Ε.. Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός, όπως επιδιώκουν ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του συστήματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
Παράλληλα, τόσο η Ε.Σ.Ε.Ε. όσο και η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, όλα τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά.
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Στον χορό των κινητοποιήσεων θα εισέλθουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το υπαλληλικό προσωπικό των αεροδρομίων, καθώς και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά.
Σε ό,τι αφορά στα Μ.Μ.Μ., τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 08:00 έως τις 22:00, το τραμ από τις 07:00 έως τις 23:00, τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Α. από τις 09:00 έως τις 21:00, το Μετρό από τις 08:00 έως τη λήξη της βάρδιας και οι συρμοί του Η.Σ.Α.Π. από τις 08:00 έως τις 21:00.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης τα τρένα Ο.Σ.Ε. και οι συρμοί του Προαστιακού, αφού οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν εικοσιτετράωρη απεργία.

Σημειώνεται ότι αύριο το Μετρό θα πηγαίνει μόνο μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του Ο.Σ.Ε., οι υπάλληλοι του οποίου απεργούν.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν δύο στάσεις εργασίας: από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 η πρώτη και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας η δεύτερη.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει των κινητοποιήσεων

Λόγω συγκεντρώσεων-πορειών που θα γίνουν αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, από τις 07:00 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιούνται σταδιακά εκτροπές της κυκλοφορίας επί των οδών Αλεξάνδρας, Πατησίων, Ιουλιανού, Θ. Δηληγιάννη, Πλ. Καραϊσκάκη, Αχιλλέως, Λ. Κων/πόλεως, Ιερά Οδό, Πειραιώς, Χαμοστέρνας, Καλλιρόης, Αρδηττού, Βασ. Κων/νου, Βασ. Σοφίας, Φειδιππίδου.
«Βροχή» τα εξώδικα κατά του πολιτικού κόσμου
Πλέον, έπειτα από 20 ημέρες οργής και αγανάκτησης, οι πολίτες προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Περίπου 1.380 πολίτες του Ηρακλείου Κρήτης απέστειλαν ένα εξώδικο κατά των βουλευτών του Νομού Ηρακλείου.
Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί να προστατεύουν.

Το ίδιο έπραξαν και οι «Αγανακτισμένοι» της Πιερίας, Χανίων και Δωδεκανήσων, οι οποίοι προχώρησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά των βουλευτών.

Το κίνημα «Πόρτα - Πόρτα»

Στο Καστρί και συγκεκριμένα έξω από την οικία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, θα βρεθούν την Τετάρτη στις 18:00 τα μέλη του κινήματος «Πόρτα - Πόρτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου