Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" TΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! 1.000.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ..."

(Αναδημοσίευση από ZOUGLA.GR)

Χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» στο κέντρο - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011, 08:49
Συντονιστείτε στο Zougla Radio και παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις

Σκηνικό γενικευμένης σύρραξης διαμορφώνεται αυτή την ώρα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, δίπλα από το κτήριο, όπου στεγάζεται η Εθνική Τράπεζα, καθώς ομάδες διαδηλωτών συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και βομβίδες κρότου-λάμψης.

Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε στη συμβολή των Λεωφόρων Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά από τη Βουλή, καθώς ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ ομάδων διαδηλωτών. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τέσσερις διαδηλωτές, τρεις άνδρες, εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος και ο δεύτερος είναι ένας ηλικιωμένος που αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και μία γυναίκα, καθώς και ένας αστυνομικών της ΥΜΕΤ. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που τους μετέφερε σε νοσοκομείο, αφού αρχικά τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο μετά τις 12:15 ομάδα διαδηλωτών προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σπάσουν τα οδοφράγματα. Παρόμοια εικόνα και στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ εκτόξευσαν βομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ έγινε και ρίψη χημικών.

Ανταποκρινόμενοι στο σημερινό τους ραντεβού, 4.000 «Αγανακτισμένοι» βρίσκονται στο Σύνταγμα και η προσέλευση τους, όσο περνάει η ώρα, γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Υπάρχει κόσμος από το Σύνταγμα μέχρι και το Καλλιμάρμαρο και οι «Αγανακτισμένοι» δεν αφήνουν κανένα όχημα να περάσει.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί, είναι το γεγονός ότι διαδηλωτές πέταξαν αυγά εναντίον του αυτοκινήτου που μετέφερε τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, βουλευτές, οι οποίοι κατόρθωσαν να μπουν στη Βουλή έγιναν δέκτες σφοδρών αποδοκιμασιών από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 4.000 διαδηλωτές βρίσκονται μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο, ενώ μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 7.000 άτομα. Σε αυτούς έχουν προστεθεί περίπου 8.000 μέλη του ΠΑ.ΜΕ., ενώ τουλάχιστον 1.500 άτομα συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν αυτή την ώρα προς τη Βουλή η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεντρωμένοι που βρίσκονται μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο τοποθετούν κάδους απορριμμάτων στον δρόμο και ανά διαστήματα διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων.




Για λίγα λεπτά δημιουργήθηκε μικρή ένταση όταν διμοιρίες των ΜΑΤ πέρασαν μέσα από το πλήθος για να σχηματίσουν τετραπλή σειρά μεταξύ των διαδηλωτών και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μπροστά από το Μετρό στον σταθμό του Ευαγγελισμού, το οποίο είναι κλειστό, βρίσκονται περίπου 40 με 50 συγκεντρωμένα άτομα, σε αντίθεση με τους αστυνομικούς που ξεπερνούν τους 300. Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές στο σημείο αυτό.






Κεντρικοί δρόμοι και στενά γύρω από το Σύνταγμα έχουν κλείσει από νωρίς το πρωί και η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Ακαδημίας από Χαλκοκονδύλη, στην οδό Αμαλίας από Συγγρού και η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον στην κάθοδο, η Βασιλέως Κωνσταντίνου από Βουλιαγμένης στην άνοδο, η Πειραιώς από Σωκράτους.




Οι κάθετοι δρόμοι του Κολωνακίου ελέγχονται και ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών σε όλα τα παρακείμενα σημεία.



Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν τοποθετήσει ένα τείχος φτιαγμένο από σίδερο και πλέξιγκλας, το οποίο κόβει τον δρόμο μπροστά από την Βασιλίσσης Σοφίας και κάνει τη Βουλή απροσπέλαστη.



Στις 11:30 έφθασε στο Σύνταγμα η πορεία του ΠΑ.ΜΕ., τα μέλη του οποίου είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Ομονοίας. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται και η γ.γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα.


Στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετέχει και η Αλέκα Παπαρήγα

Αντίστοιχα, τα δύο συνδικαλιστικά σώματα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχει ξεκινήσει από τις 11:00 να συγκεντρώνονται στο Πεδίον του Άρεως και αναμένεται να κάνουν πορεία προς το Σύνταγμα.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για τις κινητοποιήσεις -σε τέσσερα σημεία της Αθήνας- από συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους «αγανακτισμένους» πολίτες αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.



Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι έχουν έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί απ' όλο το προσωπικό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου