Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ Η Κ.Α.Π. - Μίκης Θεοδωράκης

Το παρακατω κείμενο θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο, για τις προθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη στη Κ.Α.Π.! Στο παρελθόν ίσως έγιναν λάθος κινήσεις ή λάθος επιλογές "συναγωνιστών", αλλά όλα συνέβησαν χωρίς κακή πρόθεση και πάντα με γνώμονα το καλό της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών και του αγώνα μας.

Πλέον, ο Μίκης παίρνει τη κατάσταση στα χέρια του και τη "περνά" απευθείας στις Σπίθες του... Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό! Στο χέρι μας είναι πλέον, η πορεία της Κίνησης και εμείς θα είμαστε πλέον υπεύθυνοι για ότι συμβεί... Όσοι είναι διατεθειμένοι να "σηκώσουν" ένα τέτοιο βάρος, ας σταθούν πλάι μας και ας συνεχίσουν να μάχονται. Για τους υπόλοιπους "δεν υπάρχει χώρος για παρεξηγημένους, ούτε χρόνος για παρεξηγήσεις".

Συναγωνιστές Σπιθιστές, ή συνεχίζουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΕΝΩΤΙΚΑ, ή βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Επειδή, ίσως υπάρξουν αρκετοί "Οιδίποδες", ας προφυλάξουμε τη Κίνησή μας με όλες μας τις δυνάμεις...

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ Η Κ.Α.Π. - Μίκης Θεοδωράκης

(Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πόλιτών)
Οι αποσυνθετικές διεργασίες στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος εντείνονται κάτω από την επίδραση δύο κυρίως κορυφαίων παραγόντων.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ - Σχόλιο-Απάντηση στην επιστολή Καραμπελιά


"Την στιγμή που το κέντρο της Αθήνας πνίγεται στα δακρυγόνα, τη στιγμή που η κατοχική κυβέρνηση μεθοδεύει τον ενταφιασμό της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της χώρας μέσα από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την οριστική εκποίηση του εθνικού μας πλούτου, η ηγεσία της «Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών» βγάζει μια, όχι τυπική, αλλά ουσιαστική ανακοίνωση συμπαράστασης στις δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους που προβοκάρονται από τους κουκουλοφόρους και πνίγονται από τα δακρυγόνα της Νέας Τάξης·"

Το παραπάνω κείμενο, αποτελεί φιλική διόρθωση της εισαγωγικής παραγράφου της επιστολής του Γιώργου Καραμπελιά -από εμάς- μετά και τη δημοσίευση του κειμένου "Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ".

Ο Μίκης Θεοδωράκης, για ακόμη μία φορά πράττει αυτό που ξέρει καλλίτερα: Ενώνει τον ελληνικό λαό και τον καλεί σε Αγώνα και Σύγκρουση με τους δυνάστες του!

Αντίθετα, ο Γιώργος Καραμπελιάς, αποχωρώντας από τη Κ.Α.Π., θεώρησε σκόπιμο, όπως έκαναν στο παρελθόν και άλλοι "συνάδελφοί" του της Συμβουλευτικής Επιτροπής, να κατηγορήσει τον Μίκη Θεοδωράκη και να του χρεώσει λάθη στο περίφημο οργανωτικό θέμα της Κίνησης, στα οποία ο ίδιος όμως είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία τους!

Δεχόμαστε καλοπροαίρετα τις παρατηρήσεις του Γιώργου Καραμπελιά, του ευχόμαστε καλή συνέχεια στον αγώνα του γνωστοποιούμε πως συμφωνούμε απόλυτα με το ότι το Κίνημά μας, σμιλεύεται από τις πράξεις, το ήθος και τις ιδέες των ανθρώπων που συμμετέχουν. Ιδιαίτερα αυτών που παραμένουν και πολεμούν για αυτό το Κίνημα, στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη.

Πλέον, το περίφημο και χιλιοταλαιπωρημένο οργανωτικό θέμα της Κ.Α.Π., έχει ως εξής:

Ο Μίκης και οι Σπιθιστές του. Ο Μίκης και οι Απανταχού Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σε όσους διαφωνούν με το παραπάνω, τους απαντάμε με τα λόγια του ίδιου του Μίκη: "Δεν υπάρχει χρόνος για παρεξηγήσεις, ούτε χώρος για παρεξηγημένους". Τόσο απλό, αλλά ταυτόχρονα τόσο ενοχλητικό για κάποιους που έχασαν την ευκαιρία να "καπαρώσουν" μία θέση στην ηγεσία του Κινήματος!

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Σπιθιστές λοιπόν σε ανασύνταξη και ανασυγκρότηση, κάτω από τη σκέπη του Μίκη Θεοδωράκη και των ιδεών, των αξιών και του ήθους που εκείνος με την εμπειρία του και την αγωνιστική του δράση πρεσβεύει για τη πατρίδα μας.

Χρήστος Σωτηρόπουλος
Εκπρόσωπος ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ



Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

(Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών)

Καταγέλλουμε το σατανικό σχέδιο της Κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους του Παπουτσή που δεν δίστασε δύο φορές να κάψει το κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να τρομοκρατήσει και να εμποδίσει την Ειρηνική παρουσία των Ανεξάρτητων και Αγανακτισμένων διαδηλωτών μπροστά και γύρω από τη Βουλή.

Η ΚΑΠ θα πρέπει να επιστρατεύσει από σήμερα το πρωί όλες της τις δυνάμεις για να παροτρύνουν το λαό και να τον καλέσουν να συγκεντρωθεί μαζικά στο Σύνταγμα.

Ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών θα μπορέσει να απομονώσει και να αχρηστεύσει τους προβοκάτορες του Παπουτσή.

Παράλληλα, η Κ.Α.Π, με ειδικά τμήματά της, θα επιχειρήσει να τους αντιμετωπίσει δυναμικά, και αν είναι δυνατόν να τους ξεσκεπάσει, για να μάθει ο λαός την αλήθεια.

Η Κ.Α.Π προσκαλεί τους ειρηνικούς διαδηλωτές, με τη μαζική τους παρουσία και δυναμικότητα, να διεκδικήσουν και να επιβάλουν το δικαίωμά τους ν' ανοίξουν οι δρόμοι που παράνομα οχυρώνει ο Παπουτσής.

Σήμερα, εμείς που βρισκόμαστε έξω από τη Βουλή, εκφράζουμε και εκπροσωπούμε τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε αντίθεση με την κυβέρνηση που, με δύναμη κάτω από το 20%, δεσμεύει πραξικοπηματικά τη χώρα για δεκαετίες ολόκληρες και υπογράφει συμβόλαια ξεπουλήματος του πλούτου της πατρίδας μας, στους ξένους.

Σήμερα, εμείς που βρισκόμαστε έξω από τη Βουλή, αποτελούμε την πατριωτική δημοκρατική νομιμότητα και γι' αυτό οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε με κάθε τρόπο τη μαζική παρουσία μας στους δρόμους που παράνομα και καταχρηστικά οχυρώνει ο Παπουτσής κατ' εντολή της Τρόικα και των ξένων που βρίσκονται πίσω και πάνω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης μειοψηφίας που μας κυβερνά.

Αθήνα, 29.6.2011
Μίκης Θεοδωράκης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΟΪΖΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΣΟΚ: "Σας απαγορεύω να χρησιμοποιείτε το Καλημέρα Ήλιε!"



Αθήνα 27/6/2011

ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

«Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το «Καλημέρα Ήλιε» στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.
Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.

Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.

Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει».


Μυρσίνη Λοϊζου

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΟΛΑ 'Η ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ 29/06/2011!!! ΔΕ ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ! ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!

ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΠΙΘΙΣΤΕΣ...

Ο ΜΙΚΗΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ "ΕΠΙΣΗΜΑ" ΤΟ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗ "ΛΥΓΙΣΟΥΝ" ΣΤΙΣ 29/06/2011 ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΙ! ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΧΗΜΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ!

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ...

'Η ΤΩΡΑ 'Η ΠΟΤΕ!

ΟΛΑ 'Η ΤΙΠΟΤΑ!

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ;

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΙΧΟ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ: ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ...


ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΝΙΩΘΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

 

26.06.2011

Στη Νάουσα, την πόλη με την οποία τον συνδέουν ιστορικές μνήμες επέστρεψε σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης. Η επιστροφή στην όμορφη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, γίνεται με την ευκαιρία της ομιλία του το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Νάουσας και  50 χρόνια μετά από τις ζοφερές  αλλά ηρωικές εκείνες ημέρες όταν κινδύνευσε ακόμα και η ζωή του από τις «σκιές» που σκοτείνιαζαν το μετεμφυλιακό πρόσωπο της Ελλάδας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί ο ιδρυτής του Κινήματος  Ανεξάρτητων Πολιτών, επετέθη στη κυβέρνηση και στο υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα:» Είναι έγκλημα εναντίον της πατρίδας αυτό που γίνεται» είπε «και νιώθω υποχρέωση να βγω και να πω την αλήθεια στον ελληνικό λαό» Ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε την πικρία του μαζί και την οργή του: «Είχα έρθει ξανά στη Νάουσα το Νοέμβριο του '61 την εποχή των εκλογών της βίας και της νοθείας. Έρχομαι 50 χρόνια μετά με σχεδόν την ίδια αποστολή. Και αυτή είναι η τραγωδία της Ελλάδας: Είναι δυνατόν μετά από 50 χρόνια να αγωνιζόμαστε και πάλι για τα ίδια πράγματα; Μετά από τόσες θυσίες που έκανε αυτός ο λαός αντί να ανασάνει να βρίσκεται και πάλι υπό καθεστώς  κατοχής και αμερικανοκρατίας ;Η αρρώστια της Ελλάδας είναι η ξένη εξάρτηση.

Είναι δυνατόν η σημερινή κυβέρνηση να κυβερνά με 20%.»αναρωτήθηκε
«Έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο  αγώνα, ένα κίνημα αλλά ο  δρόμος είναι πολύ δύσκολος. Αυτό που οφείλουμε  να κάνουμε είναι να βάλουμε τη σπορά για να τελειώσει η εξάρτηση.»

Ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με το Κίνημα  Ανεξάρτητων Πολιτών και το μεγάλο λαϊκό Κίνημα βγαίνει ενωτικά και αγωνιστικά και φωνάζει ΟΧΙ  σ' αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του Λαού και της Πατρίδας και καλεί όλο το λαό  να βγει στους δρόμους και τις πλατείες  όλης της χώρας.


Στη συγκέντρωση της Νάουσας θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Κώστας Ζουράρις, Πολιτειολόγος, επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κ.Α.Π. και ο Νότης Μαριάς, Αν. καθηγητής Θεσμών Ε.Ε, του Πανεπιστημίου Κρήτης.

                        
Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ
Οι Επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Η κοινωνική αγανάκτηση έχει φτάσει στο zenith και το κοινό συναίσθημα όλου του Ελληνικού λαού θα δίνει ραντεβού του στο Σύνταγμα. Μαζί τους όμως θα είναι και το κράτος της αστυνόμευσης, με όλα τα comfort. Δακρυγόνα, ασφυξιογόνα κλπ.
Το άρθρο περιλαμβάνει μια σειρά από οδηγίες επιβίωσης στον Χημικό Πόλεμο των ΜΑΤ κατά των Ελλήνων Πολιτών.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - Μίκης Θεοδωράκης

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΞΕΡΙΖΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ!
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΜΩΣ; 

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΑΝ ΔΕ ΦΥΓΕΙ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ "ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ" ΕΜΕΙΣ... ΑΡΚΕΤΑ ΣΙΩΠΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ"... Η ΕΛΛΑΔΑ "ΦΛΕΓΕΤΑΙ" ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ... 

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ



Τα συμπεράσματά μου από τη Συνδιάσκεψη υπήρξαν θετικά.

Σχετικά με το πολιτικό θέμα: Τονίζω για άλλη μια φορά ότι ο άξονας του ιδεολογικο-πολιτικού μας προσανατολισμού είναι ο Δεκάλογος. Μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη αποτελεί τη βάση για την ολοκληρωμένη ή όχι ένταξη στις γραμμές της Κ.Α.Π. Δεν υποχρεώνουμε κανένα να ανήκει στις γραμμές μας. Δεν ανεχόμαστε όμως κανένα να αμφισβητήσει τους λόγους της ένταξής του. Ως ιδρυτής της Κίνησης επιβλέπω προσωπικά τη διατήρηση της ιδεολογικής καθαρότητας. Και ειλικρινά δεν κατανοώ την κριτική ορισμένων που αμφισβήτησαν τις θέσεις μου. Τότε γιατί θέλουν να ανήκουν σε μια πολιτική οργάνωση η οποία ταυτίζεται και εκφράζει αυτές τις θέσεις; Εάν σκέφτονται διαφορετικά, εάν διαφωνούν και εάν με καταγγέλλουν, είναι φανερό ότι έχουν κάνει λάθος επιλογή. Δεν είναι δικό μου το λάθος αλλά δικό τους.




 

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


22.06.2011

Την Κυριακή 26 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία της Νάουσας (πλ. Καρατάσου) «επιστρέφει» ο Μίκης Θεοδωράκης. Η επιστροφή στην όμορφη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, γίνεται 50 χρόνια μετά από τις ζοφερές  αλλά ηρωικές εκείνες ημέρες όταν κινδύνευσε ακόμα και η ζωή του από τις «σκιές» που σκοτείνιαζαν το μετεμφυλιακό πρόσωπο της Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα  με ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη προς τις Σπίθες, τους φίλους της Κίνησης και τους κατοίκους της Νάουσας. Η ομιλία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν σε μια πατρίδα που βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στο βούρκο του νέου Μνημονίου, δέσμια της  Τρόικα, και μιας  κυβέρνησης που μειοδοτεί, ξεπουλάει και χλευάζει χωρίς αιδώ τον ελληνικό λαό.

 Ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών και το μεγάλο λαϊκό Κίνημα βγαίνει ενωτικά και αγωνιστικά και φωνάζει ΟΧΙ  σ' αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του Λαού και της Πατρίδας.

Στη συγκέντρωση της Νάουσας θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Κώστας Ζουράρις, Πολιτειολόγος, επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κ.Α.Π. και ο Νότης Μαριάς, Αν. καθηγητής Θεσμών Ε.Ε, του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού

Γραφεία Αθήνας
: Ερμού 7, 6ος όροφος, τηλ.210.3233877
Γραφεία Θεσσαλονίκης: Γεννηματά 83& Μαυρομμάτη 4ος όροφος,
Τηλ. 2310.456906 & 6985.570763

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ - του Όθωνα Ιακωβίδη (Εισαγωγή-Σχόλιο ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ)

Δύο ημέρες μετά το τέλος του διημέρου της Α' Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης της Κ.Α.Π.-Σπίθα, σκεπτόμενοι ψύχραιμα και διαβάζοντας αρκετά κείμενα Συναγωνιστών Σπιθιστών περί "απολογισμού" του Συνεδρίου, το παρακάτω κείμενο του Όθωνα Ιακωβίδη εκτιμούμε πως είναι αυτό που περισσότερο "αγγίζει" στη δική μας άποψη.

Το κείμενο, καταλήγει ως εξής:
"Στην ως σήμερα πορεία του Κινήματος, η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη αποτέλεσε ένα εργαλείο διάγνωσης κάποιων «ασθενειών», στα πρώτα στάδια της λειτουργίας τους.
Απομένει η αγωγή θεραπείας τους. Τώρα, που είναι νωρίς...
"

Το δικό μας ερωτηματικό, είναι κατά πόσο η πλειονότητα των Σπιθιστών, αλλά και ορισμένων της Συμβουλευτικής Επιτροπής, που παρευρέθηκαν στη Συνδιάσκεψη, επιθυμούν να βρεθεί η θεραπεία! Παρατηρήσαμε στην αίθουσα αρκετούς εγκάθετους, πολλούς άμυαλους και πολλούς που μόνο τη σημαία του κόμματός τους δε σήκωναν, οι οποίοι αποδεικνύονται περίτρανα ανάξιοι να συμμετέχουν στο Κίνημα που ο Μίκης Θεοδωράκης τους έδωσε την ευκαιρία να πράξουν, όπως επίσης και ανάξιοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξε ο ιδρυτής και ηγέτης της Κίνησης.

Δε μπορούμε δε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τη φράση "όταν λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια", που ταιριάζει "γάντι" στη περίπτωσή μας. Από τη μία χειροκρότημα εμπρός στη γάτα και από την άλλη χορός, όταν εκείνη λείπει. Συνηθισμένη τακτική υποκριτών, δειλών και άνανδρων...

Στη ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ανήκουμε στους Αγανακτισμένους Σπιθιστές της Κ.Α.Π. που πιστεύουν, εμπιστεύονται και ελπίζουν μονάχα στον Μεγάλο Αγανακτισμένο, Μίκη Θεοδωράκη... Είμαστε δίπλα του από το Α και θα συνεχίσουμε μέχρι το Ω...

Χρήστος Σωτηρόπουλος
Εκπρόσωπος ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ