Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΠΕΜΠΤΗ 09/06/2011 ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ: ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ ΜΙΚΗ! ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!


Πραγματικά, βιώνουμε μία πρωτοφανή εποχή για τη γενιά μας, όσοι είμαστε γεννημένοι μέταπολιτευτικά! Όσα έχουμε ακούσει ή διαβάσει για τη κατάπτυστη επταετία της χουντικής δικτατορίας, βλέπουμε να συμβαίνουν στις ημέρες μας! Κάποτε το παρακράτος της δεξιάς ('60) και η δικτατορία των συνταγματαρχών (1967-1974) απαγόρευαν στον Μίκη Θεοδωράκη, στον Γιάννη Ρίτσο κ.α. να κάνουν συναυλίες και στους Έλληνες να ακούν τα τραγούδια τους! Κάποτε κυνηγούσαν, έδερναν, φυλάκιζαν και εξόριζαν τον Μίκη Θεοδωράκη, επειδή είχε το θάρρος της γνώμης του και δε κρυβόταν πίσω από κανένα κόμμα ή καθεστώς/σύστημα!

Και σήμερα, στο "ελεύθερο", "προοδευτικό" και "δημοκρατικό" 2011, απαγορεύουν ξανά στον Μίκη Θεοδωράκη να μιλήσει ανοικτά στους Ανεξάρτητους, Αγανακτισμένους Έλληνες της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους), προφασιζόμενοι αστείους λόγους, αντάξιους των γελοίων προσκυνημένων προσωπικοτήτων του πρωθυπουργού, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και λοιπών φορέων που ευθύνονται γι' αυτό!

Ο Μίκης για ακόμη μία φορά, σαν ιδρυτής πλέον της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, βγαίνει μπροστά για να ενώσει τον ελληνικό λαό, τον οποίο καλεί σε ειρηνική επανάσταση ενάντια στο Σύστημα που ευθύνεται για όλα τα δεινά της χώρας μας, με αποκορύφωμα το ξεπούλημά της μέσω του "αναγκαίου" μνημονίου του μηχανισμού στήριξης! Και ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε άμεσα στο καλεσμά του, είτε με τη μορφή Σπιθιστών, είτε με τη μορφή Αγανακτισμένων! Ο ανεξάρτητος ελληνικός λαός δεν έχει ταμπέλες, όπως τα κομματόσκυλα του συστήματος! Ο Ανεξάρτητος ελληνικός λαός ανέκαθεν στήριζε τον Μίκη και μέσω αυτού, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την αγάπη για την Ελλάδα μας!

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ! ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ!
Ο ΜΙΚΗΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ, ΝΟΤΟ, ΑΝΑΤΟΛΗ Ή ΔΥΣΗ! ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ 'Η ΝΑ "ΑΓΓΙΞΕΙ" ΤΟΝ "ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ", ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Η ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ συνυπογράφει το παρακάτω κείμενο της ανακοίνωσης των ΣΠΙΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΙΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι Σπίθες της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη καταγγέλλουν τη στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη .

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να παραχωρήσει την Πλατεία Αριστοτέλους για την προγραμματισμένη ομιλία του “ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ” ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7.30 μμ.

Ο Δήμαρχος επικαλείται γελοίους λόγους και απλά και μόνο εξοφλεί τα πολιτικά γραμμάτια προς το ευρύτερο κόμμα του Μνημονίου ( ΠΑΣΟΚ – Μπακογιάννη – Μάνος) και όχι μόνο, που τον στήριξαν για την εκλογή του.

Παρόλα αυτά η Εκδήλωση θα γίνει κανονικά και ο Μίκης Θεοδωράκης θα συναντηθεί με το λαό της Θεσσαλονίκης , είτε το θέλουν, είτε όχι.

ΣΠΙΘΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΝΑΥΛΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ, ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΡΗ ΝΑ ΠΛΕΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΨΕΓΑΔΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε ευχαριστουμε ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ που γεννηθηκες ΕΛΛΗΝΑΣ τιμη μας ! Σε αγαπαμε !!!!!!!!!!! Θεσσαλονικη 9/6/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή