Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ! ΚΑΙ Η ΣΠΙΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!

Ένα ηχηρό "ΟΧΙ" στη παράνομη κατασκευή ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στη Κερατέα βροντοφώναξαν τα μέλη της ΣΠΙΘΑΣ Μαρκοπούλου και όσοι παρευρέθηκαν σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαρκόπουλο.




Η συγκέντρωση στον κόμβο του Μαρκοπούλου ήταν πρωτοβουλία των όμορων δήμων Μαρκοπούλου, Σαρωνικού, Κορωπίου, Παιανίας/Γλυκών Νερών και Λαυρεωτικής, ως έμπρακτη συμπαράσταση των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και των Μεσογείων συνολικά σε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζεται στην περιοχή τους. Η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής δείχνει να γενικεύεται, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται νέες δυναμικές κινητοποιήσεις αυτή τη φορά από τους κατοίκους του Μαρκοπούλου, καθώς υπάρχουν σοβαρότατες περιβαλλοντικές παραλείψεις στο γιγαντιαίο ΚΕΛ (Κέντρο  Επεξεργασίας Λυμάτων) που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή του αεροδρομίου. 

Οι Δήμαρχοι Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτης, Σαρωνικού κ. Φιλίππου, Κορωπίου κ. Κιούσης, Παιανίας κ. Δάβαρης και Λαυρεωτικής κ. Λεβαντής, πρώην Δήμαρχοι και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που παρευρέθηκαν, απέστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας. Μήνυμα απέστειλε και ο κ. Αυγερινός, ο μοναδικός περιφερειακός σύμβουλος που παρευρέθηκε στη συγκέντρωση, ενώ έλαμψαν δια της ...απουσίας τους όλοι οι βουλευτές!

Ωστόσο, λίγο έλλειψε να θρηνήσουμε αθώα θύματα στον κόμβο του Μαρκοπούλου, όταν μια οδηγός πάτησε γκάζι και έπεσε με το αυτοκίνητό της πάνω σε ομάδα γυναικών που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια με αίτημα την αποτροπή κατασκευής ΧΥΤΑ στην αρχαιολογική περιοχή του Οβριοκάστρου στην Κερατέα. Η ασυνείδητη οδηγός αρχικά αρνήθηκε να παραλάβει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, ενώ στη συνέχεια πάτησε γκάζι και έπεσε με ορμή πάνω στον κόσμο  με αποτέλεσμα να παρασύρει με το αυτοκίνητό της τρεις γυναίκες! Αμέσως μετά έσπευσε να εξαφανιστεί πριν προλάβουν να την ακινητοποιήσουν. Δύο από τις γυναίκες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με σπασμένα πόδια και χέρια, ενώ μια τρίτη γλίτωσε με αρκετούς μώλωπες κυρίως στη μέση και τα πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, μισή ώρα αργότερα η ασυνείδητη οδηγός παρουσιάστηκε τελικά στο τμήμα της περιοχής φοβούμενη τις συνέπειες από την εγκληματική συμπεριφορά της!

Εντύπωση όμως, προκάλεσε και ο προπηλακισμός ενός αστυνομικού, του Τ.Α. Μαρκοπούλου, που βρισκόταν μεταξύ των διαδηλωτών και τραβούσε φωτογραφίες τους συγκεντρωμένους, όπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε με ράμματα στο κεφάλι!



Διαβάστε επίσης:

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου