Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΗ ΣΕ ΣΠΙΘΙΣΤΡΙΑ: "Δεν ξεκινήσαμε για ένα περίπατο αλλά για πολλές, πάρα πολλές, συγκρούσεις"

Το παρακάτω έφτασε στο mail της ΣΠΙΘΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, σήμερα 08/03/2011 και αποτελεί απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη σε επιστολή φίλης Σπιθίστριας.

Οι εσωτερικές τριβές σε μια απο τις πρώτες ομάδες πρωτοβουλίας  για την ίδρυση Σπίθας στην Αθήνα, οδήγησαν ένα απο τά πρώτα και πιο ενεργά μέλη της, να απευθύνει επιστολή στον κ. Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος και τής έστειλε την παρακάτω απάντηση την οποία σας κοινοποιούμε λόγω τού γενικότερου ενδιαφέροντός της


                                                                                                                       Αθήνα    06 – 03 - 2011
Αγαπητή ....................         
                                                                     
Σε ευχαριστώ για το γράμμα σου. Είσαι προβληματισμένη, ανήσυχη, γεμάτη ερωτηματικά και αμφιβολίες. Αυτό είναι βασικά θετικό, αλλά φοβάμαι ότι τελικά οδηγεί στην αμφισβήτηση και από εκεί σε μια τροχοπέδη που καταδικάζει την κίνηση σε αποτελμάτωση και τελικά σε αφανισμό.

Ξεχνάς ότι και εμείς είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες που ψάχνουμε, μέσα στο σκοτάδι που μας τυλίγει, να βρούμε φως.  Οπως ξέρεις το πείραμα που ξεκινήσαμε γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των λαϊκών κινημάτων γιατί βασίζεται και στηρίζεται επάνω στον απλό πολίτη που κατά 80% μπαίνει για πρώτη φορά σε μια τέτοια διαδικασία.  Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε σε πόσο χαμηλό επίπεδο έχει καταδικάσει τον Λαό μας η μακροχρόνια κυριαρχία τών ξένων εξαρτήσεων και των ντόπιων συνεργατών της. Δεν πρέπει λοιπόν να μετράμε με μεζούρα και διαβήτη όσα γίνονται μέσα στις Σπίθες,  που προσπαθούμε να συγκροτήσουμε, ούτε στις προσπάθειες μας να ανακαλύψουμε την χρυσή τομή ανάμεσα στην αρχή της αυτοοργάνωσης-αυτοδιαχείρισης και στην ανάγκη να βρούμε έναν κοινό παρανομαστή  (πέρα από την Ιδρυτική Διακήρυξη), που να συντονίζει και να συνενώνει με κοινά οργανωτικά χαρακτηριστικά τις ανεξάρτητες ομάδες,, για να υπάρξει η απαιτούμενη ομοιογένεια σε όλους τους τομείς ώστε η Κίνηση μας να αποκτήσει μία ενιαία μορφή.

Πρέπει να σου πω από τις πληροφορίες που έχω, οτι στα 9/10 των Σπιθών που υπάρχουν σε όλη την χώρα υπάρχει απόλυτη σύμπνοια και όλα εξελίσσονται ομαλά χωρίς ιδιαίτερες ανησυχίες.  Εν πάση περιπτώσει είναι ανάγκη η Κίνηση μας να πατήσει γερά επάνω σε δυνατές σφιχτοδεμένες και αισιόδοξες Σπίθες για να μπορέσει να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο.

Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μακρύς γεμάτος παγίδες και εμπόδια που θα μεγαλώνουν όσο μεγαλώνουμε και εμείς. Πρέπει να ξεκινάμε με την σκέψη ότι ο τελικός μας στόχος είναι η μετωπική μας σύγκρουση με τις δυνάμεις τής εξάρτησης, που είναι αδίστακτες.  Δεν ξεκινήσαμε για ένα περίπατο αλλά για πολλές, πάρα πολλές, συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα. Και για αυτό από την αρχή πρέπει να έχουμε χαλύβδινη πίστη βοηθώντας να λύνουμε τα προβλήματα με κατανόηση και υπομονή. 

Αυτά είχα να σου πω και για μια ακόμα φορά σε ευχαριστώ.

Με αγάπη

Μίκης Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου