Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"ΣΗΜΑΝΑΝ" ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ! ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ!


 (αναδημοσίευση από Mesogeianews.gr)
Μάχες σώμα με σώμα
23:30
Συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα οι μάχες, κυριολεκτικά σώμα με σώμα, στον κόμβο της Κακής Θάλασσας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που εισέβαλαν σήμερα στην Κερατέα, εκτός από δακρυγόνα ρίχνουν και πλαστικές σφαίρες, σχεδόν εξ επαφής σε κεφάλια, πόδια και χέρια, όπου βρουν … με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί κάτοικοι.
Οι κάτοικοι, όμως, δηλώνουν πως δεν το βάζουν κάτω παρά την κυβερνητική βία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων, αλλά για κακή του τύχη του έσπασαν το αυτοκίνητο (όπως και άλλων κατοίκων), ενώ στην προσπάθειά του να μπει στο αστυνομικό τμήμα βρήκε τις πόρτες … κλειδαμπαρωμένες!!
20:30
Αυτή την ώρα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ είναι μέσα στην πόλη της Κερατέας, έχοντας καταλάβει το δημοτικό παρκινγκ που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, κοντά στη διασταύρωση για την Κακιά Θάλασσα. Το ελικόπτερο της αστυνομίας συνεχίζει να πετάει με προβολέα, πάνω από την πόλη.
Εντωμεταξύ, όλοι οι δρόμοι αλλά και οι παράδρομοι γύρω από την πόλη εξακολουθούν να είναι κλειστοί με χώματα και πέτρες λόγω της πρωινής «κατολίσθησης», ενώ παράλληλα κανείς εργολάβος δεν διαθέτει τα μηχανήματά του για τη διάνοιξη των δρόμων, παρά τις εκλύσεις της αστυνομίας …
17:00
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που σας μεταφέραμε από τις 15:00, για τη μεταφορά διμοιριών των ΜΑΤ προς στην Κερατέα. Επί τρεις και πλέον ώρες, ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στα χωράφια, κοντά στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας.
Οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν μία νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη τους, ενώ σε εγρήγορση είναι άλλα δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας.
Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο.
Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής.
Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.
Ο Αγώνας τους ενάντια στο κράτος του παραλόγου συνεχίζεται …


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 29 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δόθηκε απόψε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Λαυρίου στο ύψος της Κερατέας, μετά από πολλές περιπέτειες.
Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, αναχώρησε από την Κερατέα το μηχάνημα εκσκαφών με το χειριστή του, υπάλληλο της Διεύθυνσης Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας (ΔΚΕΣΟ), που από τις 10 το πρωί κλήθηκε να απελευθερώσει σε δύο σημεία την Λεωφόρο Λαυρίου από μπάζα που τοποθέτησαν εκεί άγνωστοι από χθες.
Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιχείρησε από χθες το βράδυ να απομακρύνει τα αυτοσχέδια οδοφράγματα, αλλά για λόγους ασφαλείας δεν κατέστη δυνατό.
Σήμερα, λίγο μετά τις πέντε το πρωί ένα μηχάνημα με χειριστή υπάλληλο της ΔΚΕΣΟ μετέβη στο σημείο, δυστυχώς νωρίτερα από τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κληθεί για την επιχείρηση. Ο χειριστής δέχθηκε επίθεση και το μηχάνημα πυρπολήθηκε.
Η ΔΚΕΣΟ, κατόπιν συνεννόησης με την Ελληνική Αστυνομία και αφού ενημέρωσε εισαγγελέα, ζήτησε την εξασφάλιση ομαλής μετάβασης άλλου μηχανήματος, σε συνθήκες ασφάλειας και προστασίας. Έτσι, από τις 10 το πρωί υπάλληλός της με δεύτερο μηχάνημα έφθασε στην περιοχή.
Ωστόσο, λόγω επεισοδίων μπόρεσε να ανοίξει το δρόμο στο ένα σημείο περίπου στις 4.30 το απόγευμα. Από εκείνη την ώρα, οι αναταραχές συνεχίζονταν και τελικά προσέγγισε το δεύτερο σημείο όπου είχαν τοποθετηθεί μπάζα μετά τις οκτώ το βράδυ.
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προϊστάμενο και τους δύο χειριστές της ΔΚΕΣΟ και τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας, επαινώντας την προσπάθειά τους.



(Αναδημοσίευση από ZOUGLA.GR)

Στο πόδι ξανά η Κερατέα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011, 15:11
Τεταμένο είναι το κλίμα αυτή την ώρα στη Λεωφόρο Λαυρίου, πολύ κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται ο χώρος του υπό κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. στο Οβρυόκαστρο

Στην πόλη της Κερατέας ακούστηκαν λίγο μετά τις 15:00 ήχοι συναγερμού, αλλά χτύπησε και η καμπάνα της εκκλησίας, ενώ από τα μεγάφωνα οι κάτοικοι καλούνταν να μεταβούν αμέσως στο μπλόκο επί της Λ. Λαυρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκσκαφέας κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την περιοχή του Οβρυοκάστρου, πλαισιωμένος από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να απομακρύνει τα μπάζα που είχαν στήσει νωρίτερα ως πρόχειρα οδοφράγματα κάτοικοι της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μπλόκο σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Λαύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου